Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS6150

Спецификации

Броеви на модели

PIXMA TS6150 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS6151 (БЕЛА БОЈА)

Функции
Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link
PIXMA TS6150

Спецификации

 • Безжично користење и споделување

 • Апликација Canon PRINT

 • Bluetooth

 • 5 одделни мастила

 • Екран на допир од 7,5 cm

 • Печатење квадратни медиуми од 5x5”

 • Два механизми за снабдување со хартија

 • Екран на допир

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели

  PIXMA TS6150 (ЦРНА БОЈА)
  PIXMA TS6151 (БЕЛА БОЈА) 1

 • Функции
  Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење

  До 4800 2 x 1200 dpi

 • Технологија за печатење

  5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)

  ChromaLife100 мастила

 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 15,0 слики/мин. 3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин. 4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15 cm: прибл. 37 секунди 5
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20x25 cm, 13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  5 одделни резервоари за мастило
  PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK (црна)
  CLI-581C (цијан)
  CLI-581M (магента)
  CLI-581Y (жолта)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XL (црна)
  CLI-581C XL (цијан)
  CLI-581M XL (магента)
  CLI-581Y XL (жолта)
 • Изборни XXL картриџи за мастило
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XXL (црна)
  CLI-581C XXL (цијан)
  CLI-581M XXL (магента)
  CLI-581Y XXL (жолта)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја 6
  Мастило со црн пигмент: 200 страници
  Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
  Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
  Црна боја: 1505* страници
  Црна боја XL: 3120* страници
  Црна боја XXL: 6360* страници
  Цијан: 256 страници
  Цијан XL: 515 страници
  Цијан XXL: 820 страници
  Магента: 237 страници
  Магента XL: 474 страници
  Магента XXL: 760 страници
  Жолта боја: 257 страници
  Жолта боја XL: 514 страници
  Жолта боја XXL: 824 страници
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15 cm 7
  Мастило со црн пигмент: 1448* фотографии
  Мастило со црн пигмент XL: 3373* фотографии
  Мастило со црн пигмент XXL: 5500* фотографии
  Црна боја: 231* фотографии
  Црна боја XL: 520* фотографии
  Црна боја XXL: 858* фотографии
  Цијан: 83 фотографии
  Цијан XL: 170 фотографии
  Цијан XXL: 282 фотографии
  Магента: 108 фотографии
  Магента XL: 225 фотографии
  Магента XXL: 367 фотографии
  Жолта боја: 99 фотографии
  Жолта боја XL: 199 фотографии
  Жолта боја XXL: 322 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
  Pro Platinum (PT-101) од Canon
  Plus Glossy II (PP-201) од Canon
  Pro Luster (LU-101) од Canon
  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
  Matte (MP-101) од Canon
  Пликови
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
  Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25 cm/13x18 cm/10x15 cm/13x13, пликови (DL, COM10)
  Предна касета: A4, A5, B5, LTR
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
  Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m²

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Брзина на скенирање
  Прибл. 14 сек. 8
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  1200 x 2400 dpi 9
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита / 8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 19 сек. 10
  sESAT: прибл. 6,5 слики/мин. 11
 • Повеќекратно копирање
  99 копии макс.
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран (TFT во боја/на допир) од 7,5 cm
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Bluetooth со мала потрошувачка на енергија (BLE)
  Апликација Message In Print
  PIXMA Cloud Link
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Apple AirPrint
  Wireless Direct
  Режим на пристапна точка
  WLAN PictBridge
  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS
  Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 SP1
  Забелешка: за Windows е потребен .NET Framework 4.5.2 или 4.6
  OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.12
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  My Image Garden со печатење од Full HD видеозаписи 12
  Брзо мени
  Easy-WebPrint EX (преземете) 13

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,2 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 372 x 315 x 139 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 46 dB(A) 14
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30 °C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,2 W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,8 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W (исклучена лампа за скенирање) 
  Време за премин во режим на подготвеност: 11 минути 18 секунди
  Копирање: прибл. 14 W 15

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. Информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield.

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Брзината на скенирање документи во боја се мери според ISO/IEC 29183 Target A. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
 9. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 10. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 11. Брзината за копирање документи во боја се мери врз основа на просекот од sFCOT и sESAT во тестот за перформанси според стандардот ISO/IEC 29183.
 12. Софтверот за печатењето од Full HD видеозаписи е достапен за MOV и MP4 видео датотеки снимени со одредени дигитални фотоапарати и видеокамери од Canon. Потребно е да се инсталира софтверот кој се испорачува со видео камерите или дигиталните фотоапарати од Canon, со кои е снимен видеозаписот. За MOV фајлови е потребно: ZoomBrowser EX / ImageBrowser (верзија 6.5 или понова), за MP4 фајлови е потребно: ImageBrowser EX (верзија 1.0 или понова).
 13. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 14. При печатење на ISO/JIS-SCID N2 текстура на 10x15cm фото-хартија Плус сјајна II со користење на зададените подесувања.
 15. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.