Печатачи за во домот

PIXMA TS705

Спецификации

Функции
Печатете
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera
Canon Camera

Спецификации

 • Notification Image

  5 одделни мастила

 • Notification Image

  Налепници за нокти што може да се печатат

 • Notification Image

  Автоматско 2-страно печатење

 • Notification Image

  2-линиски LCD-екран

 • Notification Image

  PIXMA Cloud Link

 • Notification Image

  Копирање преку паметен телефон

 • Notification Image

  Поврзување преку Wi-Fi и етернет

 • Notification Image

  Влезен капацитет за 350 листови

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Функции
  Печатете

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење

  До 48001 x 1200 dpi

 • Технологија за печатење
  5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)
  ChromaLife100 мастила
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 15,0 слики/мин.2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин.3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунда4
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm, 13x13cm, 8,9x8,9cm, 10x10cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)
 • Директно печатење на дискови
  Да

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  5 одделни резервоари за мастило
  PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK (црна)
  CLI-581C (цијан)
  CLI-581M (магента)
  CLI-581Y (жолта)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XL (црна)
  CLI-581C XL (цијан)
  CLI-581M XL (магента)
  CLI-581Y XL (жолта)
 • Изборни XXL картриџи за мастило
  XXL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XXL (црна)
  CLI-581C XXL (цијан)
  CLI-581M XXL (магента)
  CLI-581Y XXL (жолта)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  A4 документ во боја5
  Мастило со црн пигмент: 200 страници
  Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
  Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
  Црна боја: 1478* страници
  Црна боја XL: 3998* страници
  Црна боја XXL: 8162* страници
  Цијан: 257 страници
  Цијан XL: 515 страници
  Цијан XXL: 822 страници
  Магента: 236 страници
  Магента XL: 474 страници
  Магента XXL: 766 страници
  Жолта боја: 257 страници
  Жолта боја XL: 512 страници
  Жолта боја XXL: 813 страници
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15cm6
  Мастило со црн пигмент: 1518* фотографии
  Мастило со црн пигмент XL: 4310* фотографии
  Мастило со црн пигмент XXL: 7060* фотографии
  Црна боја: 240* фотографии
  Црна боја XL: 538* фотографии
  Црна боја XXL: 892* фотографии
  Цијан: 85 фотографии
  Цијан XL: 173 фотографии
  Цијан XXL: 288 фотографии
  Магента: 111 фотографии
  Магента XL: 231 фотографија
  Магента XXL: 379 фотографии
  Жолта боја: 101 фотографија
  Жолта боја XL: 203 фотографии
  Жолта боја XXL: 328 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
  Pro Platinum (PT-101) од Canon
  Plus Glossy II (PP-201) од Canon
  Pro Luster (LU-101) од Canon
  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
  Matte (MP-101) од Canon
  Пликови
  Друга хартија за фина уметност
  Дискови со можност за печатење
  Отстранливи фотоналепници (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
  Касета: макс. 250 листови (обична хартија)
  Повеќенаменски фах: налепници за нокти со можност за печатење (NL-101)/1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4, A5, B5, LTR, LGL, 4"x6", 5"x7", 7"x10", 8"x10",
  Пликови(DL, COM10), квадрат (5" x 5", 4"x4",89x89 mm), големина на картичка(91 x 55 mm)
  [Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

  Касета: A4, A5, B5, LTR
  [Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија: 64 - 105 g/m²
  Фото-хартија од Canon: до 300 g/m²

  Касета: обична хартија: 64 - 105 g/m²

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD екран со целосни точки
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 32 јазици: јапонски/англиски(mm и инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенечки/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски/
  Литвански/Украински/Романски/
  бугарски/хрватски/виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Easy-PhotoPrint Editor
  Апликација Message In Print
  Апликација Nail Sticker Creator
  PIXMA Cloud Link
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Apple AirPrint
  Wireless Direct
  Режим на пристапна точка
  LAN/WLAN PictBridge
  Mopria (Android)

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS

  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  Драјверот за печатачот и IJ Network Device Setup Utility се достапни за следните оперативни системи.
  Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016

  OS X 10.10.5 - OS X 10.11, macOS 10.12 - macOS 10.14
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 2,0 GB или повеќе
  Mac: 1,0 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск. 
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  Драјвер за печатач 
  IJ Printer Assistant Tool
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 5,4 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 372 x 365 x 158 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 50,5 dB(A)7
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со PC преку USB): Прибл. 0,9W 
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,6 W
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 57 секунди
  Печатење: прибл. 23 W 8
 • Типична потрошувачка на електрична енергија
  0,14 kWh9

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

Amazon, Echo, Echo Plus, Echo Dot, Echo Spot, Echo Show, Amazon Tap, Alexa и сите други поврзани лого ознаки и подвижни знаци се заштитни знаци на компанијата Amazon.com, Inc. или нејзините подружници.

Во моментот, поддршката за Alexa е достапна на Amazon Alexa Skill Store и тоа само на англиски/француски/германски/јапонски јазик.

Во моментот, поддршката за Alexa не е достапна на други јазици. Ве молиме проверете ја однапред достапноста на Amazon Alexa Skill за вашиот јазик.

За користење на Alexa е потребно поврзување со активна сметка за паметен помошник и соодветна придружна апликација, паметниот уред и печатачот да бидат поврзани со дозвола за Canon Inkjet Cloud Printing Center, а потребните постапки, вештини или аплети да бидат достапни/овозможени кај компатибилниот печатач.

Гласовните команди не можат да се прикажат како текст на паметни уреди од Amazon со екрани.

 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 2. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 24712 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 6. Потрошувачката на страници претставува вредност што е пресметана врз основа на посебен метод за тестирање на Canon, користејќи ја симулацијата за континуирано печатење и табелата ISO/IEC 29103 со резервни резервоари за мастило по почетното поставување.
 7. Обична хартија (A4, црно-бело). Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.
 8. Печатење: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.
 9. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.