Печатачи за во домот

Canon PIXMA TS7750i

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA TS7750i
Функции
Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud
PIXMA TS7750i
PIXMA TS7750i
PIXMA TS7750i
CANON PIXMA TS7750I
PIXMA TS7750i
PIXMA TS7750i

Спецификации

 • Брзина на печатење

  15 слики/мин. (црно-бело); 10 слики/мин. (во боја)

 • Печатење фотографии без рабови

  Фотографии без рабови од 4x6" за само 19 секунди

 • Картриџ FINE

  Картриџите FINE создаваат висококвалитетни отпечатени материјали

 • Екран

  Екран на допир во боја од 2,7” што се закосува

 • 2-насочно снабдување со хартија

  Предна касета и снабдување со хартија од задната страна

 • Поврзување

  Wi-Fi, Wireless Direct, USB

 • Копирање со притиснување на 1 копче

  Брзо копирајте документи со притиснување на едно копче

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA TS7750i
 • Функции
  Wi-Fi, печатење, копирање, скенирање, Cloud

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 1200 1 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  2 картриџи FINE (црн и во боја)
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 15,0 слики/мин. 2
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин. 3
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15 cm: прибл. 19 секунди 4
 • Печатење без рабови
  A4, B5, LTR, 4" x 6", 5" x 7", 8" x 10", големина на картички (91 mm x 55 mm), квадратна форма (89 mm x 89 mm), квадратна форма (127 mm x 127 mm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, LTR - обична хартија)
 • Автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)
  До 35 листови (1-страно)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  PG-585 (црна боја)
  CL-586 (бои)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  PG-585XL (црна боја)
  CL-586XL (бои)

Потрошни материјали и потрошувачка на мастило

 • Картриџ за одржување
  MC-G06 (менување од страна на корисникот)
 • Обем на печатење по шише (обична хартија)
  Печатење A4-документи во боја 5
  Црна боја: 180 страници
  Црна боја XL: 300 страници
  Бои: 180 страници
  Бои XL: 300 страници
 • Обем на печатење по шише (фотохартија)
  Фотографија од 10x15 cm 6
  Во боја: 65 страници
  Бои XL: 109 страници

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија (64 g/m2 - 105 g/m2),
  Canon Red Label Superior(WOP111)
  Канцелариска хартија за печатење во боја Canon Oce (SAT213)
  Фотохартија Pro Platinum (PT-101),
  Фотохартија Pro Luster (LU-101),
  Фотохартија Plus Semi-gloss (SG-201),
  Сјајна фотохартија за „секојдневна употреба“ (GP-501)
  Мат фотохартија (MP-101),
  Фотохартија Plus Glossy II (PP-201)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање(DF-101),
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање(LF-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фотохартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
  Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
  ADF: A4, LTR = 35, LGL = 5, други = 1
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4, хартија за уметност во A4-формат, A5, B5, LTR, хартија за уметност со големина LTR, LGL, пликови #10, DL-пликови,
  големина на картички (91 mm x 55 mm), 4" x 6", 5" x 7", 7" x 10", 8" x 10",
  квадратна форма (89 mm x 89 mm, 127 mm x 127 mm),
  приспособена големина (ширина: 55 mm - 215,9 mm, должина: 89 mm - 1200 mm)


  Предна касета: A5, A4, B5, LTR
 • Тежина на хартија
  „Обична хартија: 64 g/m2 - 105 g/m2 или поддржана оригинална хартија од Canon
  Хартија од Canon: макс. тежина на хартијата: прибл. 300 g/m2
  (Фотохартија Pro Platinum PT-101)“

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  1200 x 2400 dpi 7
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 mm)
  ADF: A4, писмо, правни

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT/еднострано: прибл. 18 сек.
  sESAT/еднострано: прибл. 7,0 слики/мин
  ESAT/еднострано ADF: прибл. 7,0 слики/мин
 • Повеќекратно копирање
  99 копии макс.
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, копирање 2-на-1 и 4-на-1, копирање со бришење рамка (само со рамно лежиште), копирање документи за идентификација, копирање во големи формати, копирање распоред, рачно двострано копирање со ADF, копирање со подредување (само ADF)
 • Зумирање на копија
  25 - 400%
  Вклопување на цела страница

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD-екран од 2,7 инчи/6,7 cm (екран на допир, во боја)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: јапонски/англиски (mm и
  инчи)/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/
  норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/
  полски/словенечки/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален
  кинески/корејски/индонезиски/словачки/естонски/латвиски
  литвански/украински/романски/
  бугарски/тајландски/хрватски/виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n 8
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz/5 GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација Canon PRINT 9
  Апликација Easy-PhotoPrint Editor 10
  Апликација Creative Park 11
 • Функции на печатачот
  Софтвер Easy-PhotoPrint Editor 12
  PIXMA Cloud Link 13
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android) 14
  Apple AirPrint 15
  Wireless Direct 16
  Mopria (Android) 17
  PosterArtist Web

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 11, Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  macOS 10.15.7 ~macOS 13
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, iPadOS, Android, ChromeOS 18
 • Минимални системски предуслови
  Екран: 1024 x 768 XGA

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 7,3 kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Со вовлечени фахови прибл. 374 x 350 x 208 mm
  Со извлечени фахови: прибл. 374 x 605 x 283 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 48,0 (A) 19
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30 °C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,1 W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 0,9 W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): прибл. 1,5 W (исклучена лампа за скенирање)
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 мин.
  Копирање: прибл. 22 W 20
Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.
Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.
Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации за потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield
Брзината на скенирање може да биде различна во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, поставките на режимот за скенирање, големината на документите итн.
Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.
Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.
 1. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/1200 инчи
 2. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се заснова на зададените поставки со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 8. За безжично печатење е потребна функционална мрежа со безжични протоколи 802.11b/g/n/a или ac и работна фреквенција од 2,4 GHz. Безжичните перформанси може да бидат различни во зависност од опкружувањето и растојанието помеѓу печатачот и безжичните мрежни клиенти.
 9. Потребна е интернет врска и апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad, iPhone 3GS или понови уреди, iPod touch 3-та генерација или понови уреди што користат iOS 7.0 или понова верзија, како и со мобилни уреди што користат Android 2.3.3 или понова верзија. Вашиот уред мора да биде поврзан на истата мрежа со безжичен протокол 802.11 b/g/n/a на која е поврзан и вашиот печатач. Потребна е компатибилна сметка за социјален медиум и подлежи на правилата за користење на таа сметка за социјален медиум. Можно е да има одредени исклучоци.
 10. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 11. Потребна е интернет-врска и апликацијата Creative Park што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилна е со оперативните системи iOS 12.0 или понова верзија/Android OS 5.0 или понова верзија. Мора да имате Canon ID и инк-џет печатач од Canon за да ја користите оваа апликација.
 12. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 13. За софтверот Easy-PhotoPrint Editor е потребна интернет врска и тој е компатибилен со следните оперативни системи; Microsoft Windows 10 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 8.1 (64-битен/32-битен), Microsoft Windows 7 SP1 (64-битен/32-битен), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 и Mac OS X El Capitan v10.10.5. Минималните предуслови за Windows и macOS/Mac OS X се: 2 GB RAM-меморија и монитор со резолуција од 1024x768. За апликацијата Easy-PhotoPrint Editor за мобилни уреди се потребни интернет врска и апликацијата Easy-PhotoPrint Editor v1.1.0 што може да се преземе бесплатно од App Store и Google Play. Компатибилност со iPad Air2 (2-ра генерација), iPad Mini 4 и iPhone 6s или понови уреди што користат iOS 10 или понова верзија, како и мобилни уреди што користат Android 5.x или понова верзија. Можно е да има одредени исклучоци. Поддржани се следните формати на датотеки: JPEG, PNG, HEIF (уреди што користат iOS 11 и mac OS v10.13 или понова верзија), зачувани податоци од DLP, извезени податоци од Poster Artist, извезени податоци од EasyPhoto+, извезени податоци од Easy-PhotoPrint Editor.
 14. Canon Print Service е дополнителна компонента за паметни уреди со Android која овозможува печатење од уреди со Android v4.4 - v5.0 преку голем број печатачи од Canon поврзани на Wi-Fi-мрежа. Дополнителната компонента не функционира како самостојна апликација. Може бесплатно да се преземе од Google Play.
 15. За функцијата AirPrint е потребен компатибилен iPad, iPhone или iPod Touch што користи iOS 7.0 или понова верзија, како и печатач што поддржува AirPrint и е поврзан на истата мрежа како и вашиот уред со iOS. Нема поддршка за поврзување на вашиот печатач преку USB-приклучокот на вашиот Mac, компјутер, базна станица AirPort или временска капсула.
 16. Потребен е паметен уред во кој е инсталирана апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и тој треба да биде поврзан на саканата активна безжична мрежа за да се комплетира поставувањето без кабел.
 17. Потребен е мобилен уред со оперативен систем Android 4.4 или понова верзија во кој треба да биде инсталирана Mopria Print Service, а компатибилниот печатач PIXMA треба да биде поврзан на истата безжична мрежа. Функционалноста што ја нуди Mopria е достапна и преку мобилни уреди со Android 4.4 во кои треба да се преземе и инсталира Mopria Print Service од Google Play.
 18. Некои функции може да бидат недостапни кај овие оперативни системи. Ве молиме погледнете го прирачникот или веб-страницата за повеќе информации.
 19. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779(печатење во боја) со зададени поставки.
 20. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените поставки.