Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS8350

Спецификации

Броеви на модели
PIXMA TS8350 (ЦРНА БОЈА)
PIXMA TS8351 (БЕЛА БОЈА)
PIXMA TS8352 (ЦРВЕНА БОЈА)
Функции
Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link
PIXMA TS8350 Series Paper try out BK FSL

Спецификации

 • 6 одделни мастила

  Сина боја за фотографии, технологија FINE, систем на мастила ChromaLife100 и изборни мастила XL и XXL

 • Поврзување со Wi-Fi

  Апликација Canon PRINT, AirPrint (iOS) и Mopria (Android) и поддршка за 5 Ghz

 • Компатибилност со мемориски картички

  Печатете фотографии зачувани во SD-картички

 • Налепници за нокти што може да се печатат

  Создавајте дизајни за нокти со апликацијата Nail Creator и печатете ги со помош на повеќенаменскиот фах

 • Флексибилно управување со медиуми

  Снабдување од задната страна за различни медиуми и повеќенаменски фах за налепници за нокти и печатење врз дискови

 • Автоматско функционирање

  Автоматско закосување на екранот, автоматско издолжување на излезниот фах, автоматско 2-страно печатење и автоматско откривање на ширината на хартијата

 • Екран на допир од 10,8 cm

  Екран во боја на допир од 10,8 cm со практичен интерфејс

 • Печатење фотографии без рабови

  Фотографии без рабови од 10x15 cm за 17 секунди

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели
  PIXMA TS8350 (ЦРНА БОЈА)
  PIXMA TS8351 (БЕЛА БОЈА)
  PIXMA TS8352 (ЦРВЕНА БОЈА)1
 • Функции
  Безжично печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 4800 2 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење
  6 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y, PB)
  ChromaLife100 мастила
 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 15,0 слики/мин. 3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин. 4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 17 секунди 5
 • Печатење без рабови
  Да (A4, писма, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm, 13x13cm, 8,9x8,9cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)
 • Директно печатење на дискови
  Да

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  6 одделни резервоари за мастило
  PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK (црна)
  CLI-581C (цијан)
  CLI-581M (магента)
  CLI-581Y (жолта)
  CLI-581PB (сина за фотографии)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XL (црна)
  CLI-581C XL (цијан)
  CLI-581M XL (магента)
  CLI-581Y XL (жолта)
  CLI-581PB XL (сина за фотографии)
 • Изборни XXL картриџи за мастило
  XXL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XXL (црна)
  CLI-581C XXL (цијан)
  CLI-581M XXL (магента)
  CLI-581Y XXL (жолта)
  CLI-581PB XXL (сина за фотографии)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  A4 документ во боја 6
  Мастило со црн пигмент: 200 страници
  Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
  Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
  Црна боја: 750* страници
  Црна боја XL: 2280* страници
  Црна боја XXL: 4590* страници
  Цијан: 259 страници
  Цијан XL: 519 страници
  Цијан XXL: 830 страници
  Магента: 233 страници
  Магента XL: 466 страници
  Магента XXL: 747 страници
  Жолта боја: 259 страници
  Жолта боја XL: 519 страници
  Жолта боја XXL: 830 страници
  Сина боја за фотографии: 1660 страници*
  Сина боја за фотографии XL: 4710 страници*
  Сина боја за фотографии XXL: 9140 страници*

  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15 cm 7
  Мастило со црн пигмент: 1444* фотографии
  Мастило со црн пигмент XL: 3883* фотографии
  Мастило со црн пигмент XXL: 7337* фотографии
  Црна боја: 213* фотографии
  Црна боја XL: 505* фотографии
  Црна боја XXL: 802* фотографии
  Цијан: 80 фотографии
  Цијан XL: 178 фотографии
  Цијан XXL: 304 фотографии
  Магента: 107 фотографии
  Магента XL: 247 фотографии
  Магента XXL: 406 фотографии
  Жолта боја: 80 фотографии
  Жолта боја XL: 178 фотографии
  Жолта боја XXL: 304 фотографии
  Сина боја за фотографии: 240* фотографии
  Сина боја за фотографии XL: 505* фотографии
  Сина боја за фотографии XXL: 802* фотографии

  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
  Pro Platinum (PT-101) од Canon
  Plus Glossy II (PP-201) од Canon
  Pro Luster (LU-101) од Canon
  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
  Хартија „за секојдневна употреба“ од Canon (GP-501)
  Matte (MP-101) од Canon
  Пликови
  Друга хартија за фина уметност
  Дискови со можност за печатење
  Отстранливи фотоналепници (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
  Двострана мат хартија (MP-101D)
  Хартија за пренос на слики врз светли материјали со пеглање (LF-101)
  Хартија за пренос на слики врз темни материјали со пеглање (DF-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови (обична хартија)
  Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
  Повеќенаменски фах: налепници за нокти со можност за печатење (NL-101)/1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење
 • Големини на хартија
  Заден фах: A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25cm/13x18cm/10x15cm/13x13cm/8,9x8,9cm, пликови(DL,COM10)
  [Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

  Предна касета: A4, A5, B5, LTR
  [Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
  Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m2

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  CIS скенер со рамно лежиште за фотографии и документи
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  2400 x 4800 dpi 8
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  216 x 297 mm

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 19 сек. 9
  sESAT: прибл. 6,5 слики/мин. 10
 • Повеќекратно копирање
  макс. 99 страници
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A4, B5 во A4, A4 во A5 и A4 во B5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD екран од 10,8cm (TFT во боја/на допир)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4 GHz/5 GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Easy-PhotoPrint Editor
  Апликација Message In Print
  Апликација Nail Sticker Creator
  PIXMA Cloud Link
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Apple AirPrint
  Wireless Direct
  Режим на пристапна точка
  WLAN PictBridge
  Отвор за мемориска картичка
  Mopria (Android)
 • Компатибилни мемориски картички
  SD картичка, SDHC картичка, SDXC картичка, miniSD картичка*, microSD картичка*
  miniSDHC картичка*, microSDHC картичка*, microSDXC картичка*
  *Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Chrome OS

  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1

  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем.

  OS X 10.11.6 、macOS 10.12 - macOS 10.14
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: 2,0 GB или повеќе
  Mac: 1,0 GB или повеќе
  Забелешка: за инсталација на испорачаниот софтвер. Потребната количина на слободен простор во тврдиот диск.
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  Easy-PhotoPrint Editor (преземете)

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 6,6kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 373 x 319 x 141 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 44,5 dB(A) 11
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,2W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 1,8W (исклучена лампа за скенирање) 
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 56 секунди
  Копирање: прибл. 16 W 12

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 4. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 5. Брзините на печатење документи се просечни вредности добиени од ESAT за тестот за категорија канцеларии за зададениот едностран режим, ISO/IEC 24734. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања со употреба на ISO/JIS-SCID N2 на фото-хартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779(печатење во боја) со зададени поставки.
 12. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.