Печатачи за во домот

Canon Серија PIXMA TS9550

Спецификации

Броеви на модели

PIXMA TS9550 (ЦРНА БОЈА)

PIXMA TS9551C (БЕЛА БОЈА)

Функции
Безжично / етернет, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации

 • Сè-во-едно A3 печатач

 • Автоматско 2-страно печатење*

 • Безжична мрежа и етернет

 • Поддршка за Cardstock од 12x12 "

 • 5 одделни мастила

 • Налепници за нокти што може да се печатат

 • ADF за 20 листови**

 • LCD екран на допир

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Броеви на модели

  PIXMA TS9550 (ЦРНА БОЈА)

  PIXMA TS9551C (БЕЛА БОЈА)1

 • Функции
  Безжично / етернет, печатење, копирање, скенирање, Cloud Link

Спецификации на печатачот

 • Резолуција на печатење
  До 48002 x 1200 dpi
 • Технологија за печатење

  5 одделни резервоари за мастило (PGBK, BK, C, M, Y)

  ChromaLife100 мастила

 • Брзина на црно-бело печатење
  Прибл. 15,0 слики/мин.3
 • Брзина на печатење во боја
  Прибл. 10,0 слики/мин.4
 • Брзо печатење на фотографии
  Без рабови 10x15cm: прибл. 21 секунда5
 • Печатење без рабови
  Да (A3, A4, писма, 20x25 cm, 13x18 cm, 10x15 cm, 13x13 cm, 8,9x8,9 cm, 10x10 cm, 17,5x25 cm, 25x30 cm, 30x30 cm)
 • Двострано печатење
  Автоматско двострано печатење (A4, A5, B5, писма - обична хартија)
 • Директно печатење на дискови
  Да
 • Автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)
  До 20 листови (1-страно)

Картриџи и потрошувачка

 • Стандардни картриџи за мастило
  5 одделни резервоари за мастило
  PGI-580PGBK (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK (црна)
  CLI-581C (цијан)
  CLI-581M (магента)
  CLI-581Y (жолта)
 • Изборни картриџи за мастило XL
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XL (црна)
  CLI-581C XL (цијан)
  CLI-581M XL (магента)
  CLI-581Y XL (жолта)
 • Изборни XXL картриџи за мастило
  XL резервоари за мастило за голема потрошувачка
  PGI-580PGBK XXL (мастило со црн пигмент)
  CLI-581BK XXL (црна)
  CLI-581C XXL (цијан)
  CLI-581M XXL (магента)
  CLI-581Y XXL (жолта)
 • Потрошувачка на картриџи (обична хартија)
  A4 документ во боја6
  Мастило со црн пигмент: 200 страници
  Мастило со црн пигмент XL: 400 страници
  Мастило со црн пигмент XXL: 600 страници
  Црна боја: 1451* страница
  Црна боја XL: 3120* страници
  Црна боја XXL: 6360* страници
  Цијан: 256 страници
  Цијан XL: 515 страници
  Цијан XXL: 820 страници
  Магента: 237 страници
  Магента XL: 474 страници
  Магента XXL: 760 страници
  Жолта боја: 257 страници
  Жолта боја XL: 514 страници
  Жолта боја XXL: 824 страници
  * Проценета дополнителна потрошувачка
 • Потрошувачка на картриџи (фотографии)
  Фотографија од 10x15cm7
  Мастило со црн пигмент: 1263* фотографии
  Мастило со црн пигмент XL: 3373* фотографии
  Мастило со црн пигмент XXL: 5500* фотографии
  Црна боја: 231* фотографии
  Црна боја XL: 520* фотографии
  Црна боја XXL: 858* фотографии
  Цијан: 83 фотографии
  Цијан XL: 170 фотографии
  Цијан XXL: 282 фотографии
  Магента: 108 фотографии
  Магента XL: 225 фотографии
  Магента XXL: 367 фотографии
  Жолта боја: 99 фотографии
  Жолта боја XL: 199 фотографии
  Жолта боја XXL: 322 фотографии
  * Проценета дополнителна потрошувачка

Поддршка за хартија

 • Видови на хартија
  Обична хартија
  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon
  Pro Platinum (PT-101) од Canon
  Plus Glossy II (PP-201) од Canon
  Pro Luster (LU-101) од Canon
  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon
  "Секојдневна употреба" од Canon (GP-501)
  Matte (MP-101) од Canon
  Пликови
  Друга хартија за фина уметност
  Дискови со можност за печатење
  Отстранливи фотоналепници (RP-101)
  Магнетна фотохартија (MG-101)
 • Максимален внес на хартија
  Заден фах: макс. 20 листови (фото хартија) или макс. 100 листови A4/ 50 листови A3 (обична хартија)
  Предна касета: макс. 100 листови (обична хартија)
  Повеќенаменски фах: налепници за нокти со можност за печатење (NL-101)/1 CD, DVD или Blu-Ray диск со можност за печатење
 • Големини на хартија
  Заден фах: A3/A4/A5/B5/LTR/LGL/20x25 cm/13x18 cm/10x15 cm/13x13 cm/8,9x8,9 cm/10x10 cm/17,5x25 cm/25x30 cm/30x30 cm, пликови(DL, COM10)
  [Прилагодена големина] ширина: 55mm - 215,9mm, должина 89mm - 676mm

  Предна касета: A4, A5, B5, LTR
  [Прилагодена големина] ширина: 148,0 mm - 215,9mm, должина 210mm - 297mm
 • Тежина на хартија
  Заден фах: обична хартија 64 - 105 g/m², фотохартија од Canon до 300 g/m²
  Предна касета: обична хартија: 64-105 g/m2

Спецификации на скенерот

 • Тип на скенер
  Скенер во боја со рамно лежиште, ADF и CIS
 • Резолуција на скенер (оптичка)
  1200 x 2400 dpi8
 • Длабочина на скенирање (влез / излез)
  Бои: RGB, секоја по 16 бита/8 бита
  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита
 • Максимална големина на документ
  Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 mm)
  ADF: A4, писмо, правни

Спецификации на копирот

 • Брзина на копирање
  sFCOT: прибл. 19 сек.9
  sESAT: прибл. 6,5 слики/мин.10
  sESAT ADF: прибл. 8,0 слики/мин.11
 • Повеќекратно копирање
  макс. 99 страници
 • Функции за копирање
  Копирање документи, копирање фотографии, копирање без рабови, 2-страно копирање, 2-на-1 и 4-на-1 копирање, копирање со бришење рамка, копирање етикета на диск, копирање документи за идентификација
 • Зумирање на копија
  25 - 400% (во чекори на зголемување од 1%)
  Вклопување на цела страница
  A5 во A3, B5 во B4, A4 во A3, A5 во A4, B5 во A4, A4 во B5, A4 во A5

Интерфејс

 • Тип и големина на екран
  LCD екран од 10,8cm (TFT во боја/на допир)
 • Јазици на екран
  Можност за избор на 33 јазици: Jапонски/Англиски(mm и инчи)/Германски/Француски/Италијански/Шпански/Холандски/Португалски/Норвешки/Шведски/Дански/Фински/Руски/Чешки/Унгарски/Полски/Словенски/Турски/Грчки/Едноставен Кинески/Традиционален Кинески/Корејски/иИндонезиски/Словачки/Естонски/Латвиски/Литвански/Украински/Романски/Бугарски/Таи/Хрватски/Виетнамски

Поврзување

 • Стандарден интерфејс
  Hi-Speed USB (приклучок B)
  Етернет: 10/100Mbps (автоматско префрлување)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n/a
  Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка
  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz
 • Апликации за мобилни уреди
  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon
  Bluetooth
  Апликација Message In Print
  Апликација за налепници за нокти
  PIXMA Cloud Link
  Дополнителна компонента за Canon Print Service (Android)
  Google Cloud Print
  Apple AirPrint
  Wireless Direct
  Режим на пристапна точка
  LAN/WLAN PictBridge
  Отвор за мемориска картичка
  Mopria (Android)
 • Компатибилни мемориски картички
  SD картичка, SDHC картичка, SDXC картичка, miniSD картичка*, microSD картичка*
  miniSDHC картичка*, microSDHC картичка*, microSDXC картичка*
  *Користење на препорачаниот адаптер - не се испорачува

Софтвер

 • Поддржани оперативни системи
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем. 
  Потребен е .NET Framework 4.5.2 или 4.6
  OS X 10.10.5~OS X 10.11 、macOS 10.12~macOS 10.13
 • Поддржани системи за мобилни уреди
  iOS, Android, Windows 10 Mobile
 • Минимални системски предуслови
  Windows: простор на дискот од 3,1 GB, Internet Explorer 8
  Mac: интернет врска, простор на хард диск од 1,5GB, Safari 5
  Екран: 1024 x 768 XGA
 • Вклучен софтвер
  MP Driver со Scanning Utility
  Easy-WebPrint EX (преземете) 12

Физички карактеристики

 • Тежина
  прибл. 9,7kg
 • Димензии (Ш x Д x В)
  прибл. 468 x 366 x 193 mm
 • Ниво на акустичен шум
  прибл. 49.5dB(A)13
 • Препорачани работни услови
  Температура: 15-30°C
  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240V, 50/60Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Исклучено: прибл. 0,3W
  Режим на подготвеност (поврзување со компјутер преку USB): прибл. 1,2W (исклучена лампа за скенирање)
  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани): Прибл. 2,0W (исклучена лампа за скенирање) 
  Време за премин во режим на подготвеност: 10 минути 56 секунди
  Копирање: прибл. 14W14

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, типот на користена хартија итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените текстови/фотографии, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За информации во врска со потрошувачката погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во Соединетите Американски Држави и/или во други земји.

 1. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 2. Капките мастило може да се постават со минимално растојание од 1/4800 инчи
 3. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 4. Брзината на печатење A4 документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.
 5. Брзината за печатење на фотографии се базира на зададените подесувања на драјверот со употреба на стандардот ISO/JIS-SCID N2 на фотохартија Plus Glossy II и не го зема предвид времето за обработка на податоците на компјутерот.
 6. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со стандардот ISO/IEC 24711. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 7. Декларирана потрошувачка на мастило во согласност со ISO/IEC 29102. Вредностите се добиени со континуирано печатење.
 8. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
 9. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзините на копирање (ADF) се ESAT од последователно копирање, ISO/IEC 24735. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 10. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзините на копирање (ADF) се ESAT од последователно копирање, ISO/IEC 24735. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 11. Брзините на копирање се просечна вредност од sFCOT и sESAT, ISO/IEC 29183. Брзините на копирање (ADF) се ESAT од последователно копирање, ISO/IEC 24735. Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.
 12. За Easy-WebPrint EX е потребен Internet Explorer 8 или понов
 13. При копирање на ISO/JIS-SCID N2 (отпечатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања.
 14. Некои бои може да бидат недостапни во вашиот регион.
 1. *Само големини A5/A4/LTR за обична хартија
  **Само големини A4/LTR/LGL