Печатачи за во домот

Canon SELPHY CP1500

Спецификации

Спецификации

 • Печатење преку Wi-Fi

  Печатење директно од паметни уреди и компјутери

 • Сублимација на бои

  Брзо и висококвалитетно печатење со системот за печатење со термичка сублимација на бои

 • Печатење за 41 секунда

  Висококвалитетно и брзо печатење на поштенски картички

 • Отпечатени материјали што траат до 100
  години1

  Издржливи и долготрајни фотографии

 • LCD-екран со 16,7 милиони бои

  Отпечатени материјали со реален изглед и реалистични тонови на кожата

 • и големина од 8,9 cm (3,5”)

  Голем екран со врвни детали

 • USB-C

  Лесно поврзување со фотоапарати, компјутери и USB-мемориски уреди

 • Отвор за мемориска картичка

  Читач за картички од типот SD, SDHC и SDXC

Детални спецификации

Систем за печатење

 • Метод
  Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос
 • Максимална резолуција
  300 x 300 dpi
 • Бои
  3 мастила во боја (жолта, цијан, магента) со заштитен прекривен слој
  256 нијанси по боја (24-битна длабочина на бои)

Медиум и картриџ

 • Компатибилни касети
  PCP-CP400
  PCC-CP400
 • Големина на поштенска картичка
  (KP-36IP / RP-108)
  100 x 148 mm
 • Големина на кредитна картичка
  (KC-36IP)
  54 x 86 mm1
 • Налепници со големина на кредитна картичка
  (KC-18IF)
  54 x 86 mm2
 • Налепници во форма на квадрат
  (KC-18IS)
  54 x 54 mm3
 • Мини налепници
  (KC-18IL)
  22 x 17,3 mm4
 • Картриџ за мастило
  Вклучено со медиумот
 • Траење на сликата
  Трајност на отпечатените материјали до 100 години5

Внес на медиум

 • Механизам за снабдување со листови
  Автоматско снабдување од касета за хартија

Брзини на печатење

 • Брзини на печатење
  Големина на поштенска картичка: прибл. 41 сек.
  Големина на кредитна картичка: прибл. 23 сек.

Печатење

 • Режими на печатење
  Контролирано во апликацијата SELPHY Photo Layout
 • Поставки за печатење
  Контролирано во апликацијата SELPHY Photo Layout

Метод на печатење

 • Директно печатење од фотоапарат
  USB/Wi-Fi
 • Директно од мемориска картичка
  SD/SDHC, Micro SD/Micro SDHC6, Mini SD/Mini SDHC7
 • Директно од паметен уред
  Компатибилни уреди со iOS и Android преку Wi-Fi, со помош на апликацијата SELPHY Photo Layout
 • Директно од внатрешната меморија
  Не е поддржано
 • Печатење од компјутер
  Windows, Mac OS, IPP Everywhere

Интерфејс

 • Фотоапарат
  USB/WiFi
 • Компјутер
  USB/WiFi
 • LCD-монитор
  LCD-екран од 3,5” со 230K точки и фиксна положба

Поддржани оперативни системи

 • PC
  Поддржано
 • Macintosh
  Поддржано

Извор на напојување со енергија

 • AC напојување со енергија
  Компактен адаптер за напојување CA-CP300B
 • Батерија
  Батеријата NB-CP2LI не се испорачува
 • Потрошувачка на енергија
  Помалку од 60 W
  Помалку од 4 W (режим на подготвеност)

Физички карактеристики

 • Препорачани работни услови
  5 - 40 °C, 20 - 80% влажност
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Прибл. 182,2 x 57,6 x 133 mm (без испакнатите делови) (ШxВxД)
 • Тежина
  Тежина од 850 g

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon. Подлежи на промена без претходно известување.

 1. Потребна е касетата PCC-CP400 (се продава посебно)
 2. Потребна е касетата PCC-CP400 (се продава посебно)
 3. Потребна е касетата PCC-CP400 (се продава посебно)
 4. Потребна е касетата PCC-CP400 (се продава посебно)
 5. Доколку се чуваат во албум. Врз основа на забрзано тестирање, земајќи предвид температура од 23° C / 73,4° F и влажност од 50%.
 6. Потребен е адаптер (се продава посебно)
 7. Потребен е адаптер (се продава посебно)