Canon SELPHY Square QX10
Спецификации

Operational Environment

5 - 40 °C, 20 - 80% влажност

Димензии

Прибл. 102,2 x 143,3 x 31,0 mm (без испакнатите делови)

Тежина

Прибл. 445 g (без картриџ за мастило и етикети)

Спецификации

Dye Sublimation Printing

Печатење со сублимација на бои

За живописни, рамномерни и богати слики

XS-20L Square Photo Paper

XS-20L квадратна фотохартија

Печатете квадратни слики и налепници што имаат граница на која може да се пишува

100 Year Print

Трајност на отпечатени материјали од 100 години

Отпечатените материјали ќе останат висококвалитетни до 100 години

Wi-Fi printing

Wi-Fi

Лесно поврзување помеѓу паметните телефони и печатачот

USB Charging

Полнење преку USB

Практично полнење преку USB кабел

SELPHY Photo Layout app

Апликација SELPHY Photo Layout

Додавајте печати, филтри, граници, текст и многу повеќе

Погледни сè

Детални спецификации

Систем За Печатење

Метод

Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

Максимална резолуција

287 x 287 dpi

Бои

3 мастила во боја (жолта, цијан, магента) со заштитен прекривен слој
256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

Медиум и картриџ

Хартија за налепници

72 x 85 mm, 68 x 68 mm површина на која може да се печати

Картриџ за мастило

Вклучено со медиумот

Траење на сликата

Трајност на отпечатените материјали до 100 години 1

Брзини на печатење

Хартија за налепници

прибл. 43 сек. 2

Печатење

Режими на печатење и поставки

Контролирано во апликацијата SELPHY Photo Layout

Метод на печатење

Директно од паметен уред

Компатибилни уреди со iOS и Android преку Wi-Fi Direct, со помош на апликацијата SELPHY Photo Layout

Извор на напојување со енергија

AC напојување со енергија

Не е поддржано

Бат.

Вградена, максимален капацитет за печатење од 20 листови со едно полнење

Потрошувачка на енергија

3W или помалку (режим на подготвеност), 62W или помалку (при печатење)

Дополнителна опрема

Медиуми

Мастило во боја / Комплет етикети XS-20L

Друго

USB Micro B кон USB тип A приклучок за полнење (вклучен)

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

  1. За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики што се чуваат во албум, користиме забрзан метод на тестирање сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фотохартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).
  2. Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење и поставките за завршна обработка при печатењето. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата