Печатачи за во домот

Canon Zoemini 2

Спецификации

Спецификации

 • ZINK™

  Технологија за печатење без мастило со резолуција на печатење од 314 x 500 dpi, идеална за слики снимени со паметен телефон

 • Апликација Canon Mini Print

  iOS и Android

 • Полнење преку USB Type-C

  Целосно полнење за само 50 минути

 • Големина на хартија од 2 x 3 инчи

  Користи фотохартија ZINK™ од Canon и работи со забавна, однапред исечена кружна хартија

 • Bluetooth 5.0

  Лесна врска без кабел помеѓу печатач и паметен уред

 • Разнобоен LED-индикатор

  Им овозможува на корисниците лесно да го видат статусот на печатачот и предупредувањата

Детални спецификации

Печатач

 • Технологија за печатење
  ZINK®
 • Брзина на печатење
  Приближно 50 секунди (вклучување и исклучување на моторот, на собна температура од 25°C )
 • Резолуција на печатење
  313 x 500 dpi
 • Печатење без рабови
  ДА
 • Поврзување
  Bluetooth® 5.0
  USB Type-C (полнење)
 • Автоматски сензор за хартија
  ДА (за откривање хартија/откривање хартиени корици)
 • Батерија
  Вградена литиум-полимерска батерија на полнење од 500 mAh (поддржано полнење од 0 V)
 • Издржливост на батеријата
  20 фотохартии во просек (TBC)
 • Автоматско исклучување
  ДА (3 мин. / 5 мин. / 10 мин.) (поставување преку АПЛИКАЦИЈАТА)
 • Копче за ресетирање
  ДА
 • Брзина на полнење
  Приближно 50 минути (од 0% до целосно полнење)
  Приближно 36 минути (од 0% до 80%)
  Приближно 20 минути (од 0% до 50%)
  Забелешка: за големата брзина на полнење, USB-адаптерот треба да поддржува QC, PD или 5 V при 2,4 A на температурни услови од 10 °C до 40 °C. За други USB-адаптери како што се 5 V при 1,5 A или помалку, можно е да нема поддршка за брзо полнење.
 • Екран
  НЕМА
 • Контролен панел
  1. Копче за вклучување
 • Поддржани видови на медиуми
  Фотохартија Canon ZINK®, однапред исечена и самолеплива хартија Canon ZINK®
 • Максимална големина на хартија
  2,0 x 3,0
 • Капацитет за хартија
  До 10 листови фотохартија Canon ZINK® + 1 SmartSheet®
 • Боја на куќиштето
  Розова-златна и бела / бела и сребрена / темносина и бела
 • Големина на куќиште (Ш x В x Д)
  120 x 84 x 21,5 mm
 • Тежина
  177 g
 • Препорачана температура при работа, при полнење и при складирање (℃)
  15 - 32°C (59 - 90°F)
 • Препорачана работна влажност (RH)
  40-55% RH
 • Работна температура (℃)
  5 - 40°C (41 - 104°F)
 • Регулаторен број за идентификација на моделот
  PP1003A / PP1003B
 • Работна влажност (RH)
  <70%RH

Индикатори

 • LED светилка на долната страна (полнење)
  LED-светилка на задната страна (полнење)
  Црвено: полнење
  Зелено: полнењето е завршено
  Зелена светилка што трепка: уредот се вклучува
  Црвена/зелена светилка што трепка последователно: грешка при полнење
 • LED-светилка на горната страна (статус)
  LED-светилка на предната страна (статус)
  Белата светилка е вклучена: уредот е вклучен и е во режим на подготвеност
  Бела светилка што трепка: уредот се вклучува / режим на подготвеност без поврзување преку Bluetooth
  Бела светилка што пулсира: подготовка за печатење / ажурирање на фирмверот
  Црвената светилка е вклучена: уредот постигнал премногу висока температура
  Црвена светилка што трепка: капакот е отворен / грешка на печатачот / нема хартија / заглавена хартија
  Црвена/бела светилка што трепка последователно: слаба батерија
  Сина светилка што трепка: Smartsheet што не е од Canon
  Цијан светилката е вклучена: премногу ниска температура на уредот
  Цијан светилка што пулсира: ладење на глава на печатач

  Жолта/магента/цијан/бела светилка што трепка последователно со пулсирање: обработка на Smartsheet /печатачот печати (зададени поставки)

Информации за фотохартијата Zink

 • Фотохартија ZINK® од Canon
  Фотохартија Canon ZINK® (10 листови во пакување)
  Големина на фотохартија од 2 x 3 инчи / се лупи, задната страна е леплива

  Однапред исечени налепници Canon ZINK® (10 листови во пакување) - (само во испорачаниот комплет)
  Големина на фотохартија од 2 x 3 инчи / налепници со големина од 1,3 инчи / се лупи, задната страна е леплива
 • Услови на складирање
  Температура: 0 - 25°C, влажност: 40-55% RH

Дополнителна опрема

 • Торбичка
  Комплет B:
  1 торбичка за печатач

Компатибилни оперативни системи и апликации

 • Компатибилни оперативни системи (за апликацијата за мобилни уреди)
  iOS 12.0 или понов и Android 6.0 или понов
 • Компатибилни оперативни системи (за компјутер)
  Canon Mini Print