PTZ-камери

Canon CR-N300

Спецификации

Спецификации

 • 4K UHD

  Сензор CMOS од тип 1/2,3 за извонреден квалитет

 • 20x оптички зум

  Од широки агли до телефото

 • Процесор DIGIC DV6

  Гарантирани одлични резултати во секакви ситуации

 • Поддршка за широк опсег на протоколи за контрола и проследување

  RTMP/RTMPS, NDI|HX*, RTP/RTSP, SRT, FreeD и протоколот XC на Canon

  * NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek Inc. во САД и други држави

 • Хибриден AF

  За брзо и прецизно фокусирање дури и при слаба осветленост

 • Оптички стабилизатор на слика

  Исклучителна стабилност за пријатно ракување со PTZ

 • Функционалност за автоматско следење

  Автоматски следи субјект преку дополнителна апликација што се плаќа

Детални спецификации

Камера

 • Сензор за слика
  Тип 1/2,3 (1/2,3 инчи) CMOS-сензор со една плоча
 • Ефективни пиксели
  прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160)
 • Објектив
  f=3,67 – 73,4 mm, F/1,8 – 2,8, оптички зум до 20x, кружен отвор на бленда со 8 сечила
 • Оптички зум
  20x оптички зум
 • Дигитален зум
  20x дигитален зум
 • Фокусна должина
  f=3,67 – 73,4 mm, F/1,8 – 2,8,
  Еквивалентна фокусна должина за 35 mm:
  [4K UHD] прибл. 29,3 (Ш) – 601 mm (Т)
  [Full HD] прибл. 30,5 (Ш) – 627 mm (Т)
  Дигитални операции
 • Агол на гледање
  [4K UHD]
  Хоризонтално: 65,6 (Ш) – 3,6° (T)
  Вертикално: 39,8° (Ш) – 2,0° (Т)
  [Full HD]
  Хоризонтално: 63,5 (Ш) – 3,4° (T)
  Вертикално: 38,4° (Ш) – 1,9° (Т)
 • Минимална осветленост на објектот
  Прибл. 1,5 лукси (брзина на бленда од 1/30 сек., стапка на слики од 59,947P (режим на снимање (програма AE), автоматско вклучување на бавната бленда)
 • Брзина на бленда
  1/6 – 1/2000 сек. (вредностите зависат од фреквенцијата на слики и стапката на слики)
 • Ирис
  Рачен/автоматски отвор на бленда
 • Засилување
  0,0 dB – 36 dB
 • ND филтер
  Вграден (ND-филтер за градации, максимум до 1/8), управуван со помош на мотор
 • Баланс на белата боја
  АВТОМАТСКИ РЕЖИМ (AWB), Поставка A, Поставка B од однапред зададени поставки (дневна светлина: 5.600 K*, лампа со вештачка светлина: 3.200 K*), поставување температура на боја (2.000 K – 15.000 K), Рачно

  * Температурите на боите се дадени само како референца.
 • Фокус
  Режим за фокусирање: рачно, континуиран AF, AF за лице, следење
  Тип на AF: хибриден AF, AF со контраст
 • Гама
  Нормално 1 (Стандардно), Нормално 3 (BT.709)
 • Поместување и закосување
  Опсег за ракување со поместувањето: хоризонтално ±170°
  Брзина на поместување: 0,2° – 300°/сек.
  Опсег на закосување: Вертикално -30° – +100°
  Брзина на закосување: 0,2° – 170°/сек.

Можност за поместување и вртење

 • Протокол
  XC (оригинален протокол на Canon), RTSP/RTP, NDI|HX, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација (сериска), стандардна комуникација (IP), SRT, FreeD

Сервер

 • Формат на видеоизлез: SDI
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)
  – За SDI и HDMI-излезите се користи истиот формат за видеоснимки (не може да се избере различен формат за SDI и HDMI)
  - Ако за HDMI е избрана резолуцијата 3840 x 2160, тогаш нема да се репродуцира видео преку SDI.
 • Формат на видеоизлез: HDMI
  HDMI 3840 x 2160: 29,97P, 25,00P, 23,98P (4:2:2 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)
  – За SDI и HDMI-излезите се користи истиот формат за видеоснимки (не може да се избере различен формат за SDI и HDMI)
  - Ако за HDMI е избрана резолуцијата 3840 x 2160, тогаш нема да се репродуцира видео преку SDI.
 • Формат на видеоизлез: IP
  3840 x 2160: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  – Ако за фреквенцијата на слики се избере 59,94/50,00 Hz, нема да може да се избере форматот 3840 x 2160.
  – Не може да се избере стапка на слики којашто е поголема од фреквенцијата на слики.
  – JPEG има фиксен шаблон во зависност од фреквенцијата на слики (форматот е фиксен и не може да се избере)
  Резолуција: 1280 x 720
  Кога фреквенцијата на слики е 59,94/50,00 Hz: 14,99 fps, кога фреквенцијата на слики е 23,98 Hz: 11,99 fps, кога фреквенцијата на слики е 29,97/25,00 Hz: 12,50 fps
 • Формат на видеоизлез: USB
  Motion JPEG:
  1920 x 1080
  59,94 Hz: 12,00 fps, 5,00 fps
  50,00 Hz: 12,50 fps, 5,00 fps
  1280 x 720
  59,94 Hz: 12,00 fps, 5,00 fps
  50,00 Hz: 12,50 fps, 5,00 fps
  640 x 360
  59,94 Hz: 12,00 fps, 5,00 fps
  50,00 Hz: 12,50 fps, 5,00 fps
 • Однапред поставено
  Број на однапред поставени параметри: макс. 100 (вклучувајќи ја и почетната позиција)

Интерфејс

 • Контрола на комуникација
  LAN, Wi-Fi, сериски, IR
 • Мрежен приклучок
  LAN x 1, RJ45, 1000Base-T
 • Излезен SDI-приклучок
  BNC-приклучок (само излез) x 1, 0,8 Vp-p/75 Ω, небалансиран
  Усогласен со SMPTE 424, SMPTE 425, SMPTE ST 299-2
  Вграден звук, временски код (VITC/LTC)
 • GEN-LOCK-приклучок
  -
 • Излезен HDMI-приклучок
  HDMI-приклучок x 1, само излез
 • Приклучок RS-422
  RJ45-приклучок x 1
 • Приклучоци ВЛЕЗ 1/ВЛЕЗ 2
  -
 • MIC-приклучок
  Мини стерео-приклучок од ϕ3.5 (небалансиран, со поддршка за напојување преку приклучување)
  Чувствителност (МИКРОФОН): -72 dBV (рачна контрола за јачина на звук, целосен опсег - 18 dB)/1 kΩ или
  повеќе/придушување: 20 dB
  Чувствителност (ЛИНИСКИ ВЛЕЗ): -10 dBV (рачна контрола за јачина на звук, целосен опсег - 18 dB)/1 kΩ или повеќе
  Напон: 2,4 V DC (отпорност на поларизација: 2,2 kΩ)
 • USB-приклучок
  Type-A (USB 2.0) x 1 (надградба во иднина)
  Тип-C (USB 3.0) x 1

Физички карактеристики

 • Работни услови
  Температура
  0 °C – +40 °C (+32 °F – +104 °F)
  Влажност
  10 % - 90 % (без кондензација)
 • Напојување со енергија
  PoE: PoE+ напојување со енергија преку приклучок за LAN (усогласеност со IEEE802.3at)
  – Не може да се користи PoE
  Надворешен извор на енергија: 24 V DC (со употреба на вклучениот AC-адаптер)
 • Потрошувачка на енергија
  Влез PoE +: прибл. 16,2 W* макс. (само куќиште)
  DC-влез: прибл. 15,0 W макс. (само куќиште)

  * Класа 4 (потребни се 25,5 W) за уреди за напојување со енергија
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 154 x 178 x 164 mm (6.06 x 7,01 x 6,46 in.) (без испакнатите делови)
 • Тежина
  Прибл. 2,2 kg (4,86 lb.) (само куќиште)
 • IP-вредност
  -