PTZ-камери

Canon CR-N500

Спецификации

Спецификации

 • 4K UHD

  CMOS-сензор од тип 1.0 за неверојатен квалитет

 • 15x оптички зум

  Од широки агли до телефото

 • Процесор DIGIC DV6

  Моќна обработка на слика за фантастични резултати

 • Поддршка за поважните протоколи за проследување и контрола преку IP

  RTMP/RTMPS, NDI|HX*, RTP/RTSP, SRT, FreeD и протоколот XC на Canon

  * NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek Inc. во САД и други држави

 • Dual Pixel AF

  За рамномерно, брзо и прецизно фокусирање

 • Оптички стабилизатор на слика

  Исклучителна стабилност за пријатно ракување со PTZ

Детални спецификации

Камера

 • Сензор за слика
  CMOS-сензор од тип 1,0 (1,0 инч) со една плоча
 • Ефективни пиксели
  прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160)
 • Објектив
  f=8,3 – 124,5 mm, F/2,8 – 4,5, 15x оптички зум, дијафрагма на ирис со 9 сечила
 • Оптички зум
  15x оптички зум
 • Дигитален зум
  20x дигитален зум
 • Фокусна должина
  f=8,3 – 124,5 mm, F/2,8 – 4,5,
  35mm еквивалентна фокусна должина: прибл. 25,5 (Ш) – 382,5 mm (Т)
 • Агол на гледање
  Хоризонтално: 73,0° (Ш) – 5,7° (Т)
  Вертикално: 45,2° (Ш) – 3,2° (Т)
 • Минимална осветленост на објектот
  3840 x 2160: прибл. 1,5 лукси (брзина на бленда од 1/30 сек., стапка на слики од 29,97P, засилување од 33,0 dB)
  1920 x 1080: прибл. 3 лукси (брзина на бленда од 1/60 сек., стапка на слики од 59,94P, засилување од 33,0 dB)
 • Брзина на бленда
  1/3 – 1/2000 сек. (вредностите зависат од фреквенцијата на слики и стапката на слики)
 • Ирис
  Рачен/автоматски отвор на бленда
 • Засилување
  -6,0 db ~ 33,0 db
 • ND филтер
  Вградено (Исклучено, 1/4, 1/16, 1/64), ракување со мотор
 • Баланс на белата боја
  АВТОМАТСКИ (AWB), поставување A, поставување B, однапред поставени поставки (дневна светлина: 5.600 K*, вештачка светлина: 3.200 K*),
  поставување за температура на бои (2000 K – 15000 K), рачно

  * Температурите на боите се дадени само како референца.
 • Фокус
  Режим на фокусирање: рачен, MF потпомогнат со AF, континуиран AF, AF за лице, следечки
  Тип на AF: Dual Pixel CMOS AF, AF со контраст
 • Гама
  Normal1 (стандарден), Normal2 (x4.0), Normal3 (BT.709), Normal4 (x5.0), широк динамички опсег, Canon Log 3
 • Поместување и закосување
  Опсег за ракување со поместувањето: хоризонтално ±170°
  Брзина на ракување со поместувањето: 0,1° – 100°/сек.
  Опсег за ракување со закосувањето: вертикално -30° – +90°
  Брзина на ракување со закосувањето: 0,1° – 100°/сек.

Можност за поместување и вртење

 • Протокол
  XC (оригинален протокол на Canon), RTSP/RTP, NDI|HX, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација (сериска), стандардна комуникација (IP), SRT, FreeD

Сервер

 • Формат на видеоизлез: SDI
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)
  – Потребен е истиот видеоформат за SDI и HDMI (не можат да се изберат различни формати за
  SDI и HDMI)
  - Ако за HDMI е избрана резолуцијата 3840 x 2160, тогаш нема да се репродуцира видео преку SDI.
 • Формат на видеоизлез: HDMI
  3840 x 2160: 29,97P, 25,00P, 23,98P (4:2:2 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)
  – Потребен е истиот видеоформат за SDI и HDMI (не можат да се изберат различни формати за
  SDI и HDMI)
  - Ако за HDMI е избрана резолуцијата 3840 x 2160, тогаш нема да се репродуцира видео преку SDI.
 • Формат на видеоизлез: IP
  3840 x 2160: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  – Ако за фреквенцијата на слики се избере 59,94/50,00 Hz, нема да може да се избере форматот 3840 x 2160.
  – Не може да се избере стапка на слики којашто е поголема од фреквенцијата на слики.
  – JPEG има фиксен шаблон во зависност од фреквенцијата на слики (форматот е фиксен и не може да се избере)
  Резолуција: 1280 x 720
  Кога фреквенцијата на слики е 59,94/50,00 Hz: 14,99 fps, кога фреквенцијата на слики е 23,98 Hz: 11,99 fps, кога фреквенцијата на слики е 29,97/25,00 Hz: 12,50 fps
 • Формат на видеоизлез: USB
  -
 • Однапред поставено
  Број на однапред поставени параметри: макс. 100 (вклучувајќи ја и почетната позиција)

Интерфејс

 • Контрола на комуникација
  LAN, Wi-Fi, сериски, IR
 • Мрежен приклучок
  LAN x 1, RJ45, 1000Base-T
 • Излезен SDI-приклучок
  BNC-приклучок (само излез) x 1, 0,8 Vp-p/75 Ω, небалансиран
  Усогласен со SMPTE 424, SMPTE 425, SMPTE ST 299-2
  Вграден звук, временски код (VITC/LTC)
 • GEN-LOCK-приклучок
  BNC-приклучок x 1, 1,0 Vp-p/75 Ω, само влез
 • Излезен HDMI-приклучок
  HDMI-приклучок x 1, само излез
 • Приклучок RS-422
  RJ45-приклучок x 1
 • Приклучоци ВЛЕЗ 1/ВЛЕЗ 2
  XLR/влез за звук (3-пински приклучок) (пин1: заштита, пин2: топло, пин3: ладно), 2 комплета, балансиран
  Чувствителност (МИКРОФОН): -60 dBu (Центар за рачна јачина на звук, целосен опсег -18 dB)/600 Ω/Стишување на микрофонот: 20 dB
  Чувствителност (ЛИНИСКИ ВЛЕЗ): +4 dBu (Центар за рачна јачина на звук, целосен опсег -18 dB)/1 kΩ или повеќе
  Напон: 48 V DC (Отпорност на отстапување: 6,8 kΩ)
 • MIC-приклучок
  Мини стерео-приклучок од ϕ3.5 (небалансиран, со поддршка за напојување преку приклучување)
  Чувствителност (МИКРОФОН): -72 dBV (Центар за рачна јачина на звук, целосен опсег -18 dB)/1 kΩ или повеќе/Стишување на микрофонот: 20 dB
  Чувствителност (ЛИНИСКИ ВЛЕЗ): -10 dBV (рачна контрола за јачина на звук, целосен опсег - 18 dB)/1 kΩ или повеќе
  Напон: 2,4 V DC (отпорност на поларизација: 2,2 kΩ)
 • USB-приклучок
  Type-A (USB 2.0) x 1 (надградба во иднина)

Физички карактеристики

 • Работни услови
  Температура
  0 °C – +40 °C (+32 °F – +104 °F)
  Влажност
  10 % - 90 % (без кондензација)
 • Напојување со енергија
  PoE: PoE+ напојување со енергија преку приклучок за LAN (усогласеност со IEEE802.3at)
  – Не може да се користи PoE
  Надворешен извор на енергија: 24 V DC (со употреба на вклучениот AC-адаптер)
 • Потрошувачка на енергија
  Влез PoE +: прибл. 19,6 W* макс. (само куќиште)
  DC-влез: прибл. 18,6 W макс. (само куќиште)

  * Класа 4 (потребни се 25,5 W) за уреди за напојување со енергија
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 200 x 269 x 208 mm (7,87 x 10,59 x 8,19 in.) (без испакнатите делови)
 • Тежина
  Прибл. 4,1 kg (9,04 lb.) (само куќиште)
 • IP-вредност
  -