PTZ-камери

Canon CR-N700

Спецификации

Спецификации

 • Квалитет на слика со 4K-резолуција со 60P

  Снима со извонреден квалитет на слика за емитување, со резолуција до 4K UHD со 60P, 4:2:2 и 10 бита

 • CMOS-сензор од 1,0 инчи

  Создава неверојатна длабочина на поле со голема чувствителност и мал шум, дури и при слаба осветленост

 • Процесор DIGIC DV7

  Моќна обработка на слика за извонредни резултати

 • Оптички зум до 15x и напреден зум до 30x

  Оптички зум до 15x за стабилизација на слика со 4K-резолуција или напреден зум до 30x за стабилизација на слика со Full HD-резолуција

 • Отсекување регион од интерес

  Интелигентното отсекување на сликата од излезниот видеосигнал овозможува една камера да создава два видеозаписи со FHD-резолуција

 • HDR-содржини

  Извонредни 4K HDR-содржини за форматите PQ или HLG, како и Canon Log 3 и широк динамички опсег

 • Dual Pixel CMOS AF со EOS iTR AF X

  Рамномерен, брз и прецизен автоматски фокус со „длабоко учење“, откривање глава, откривање и следење очи

 • Вградени протоколи

  Располага со NDI|HX*, SRT, FreeD, RTMP/RTMPS, RTP/RTSP, Canon XC и стандарден протокол за комуникација

  * NDI е заштитен знак или регистриран заштитен знак на NewTek, Inc. во Соединетите Американски Држави и во други земји

 • Флексибилно поврзување

  Многубројни приклучоци како 12-G-SDI, 3G-SDI, HDMI, Gen lock и два XLR-влезови за звук

Детални спецификации

Камера

 • Сензор за слика
  CMOS-сензор од тип 1,0 (1,0 инч) со една плоча
 • Ефективни пиксели
  прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160)
 • Објектив
  Оптички зум до 15x, ирис со 9 сечила
 • Оптички зум
  Оптички зум до 15x (напреден зум до 30x)
 • Дигитален зум
  20x дигитален зум
 • Фокусна должина
  8,3 - 124,5 mm, f/2,8 - 4,5,
  Еквивалентна фокусна должина за 35 mm:
  прибл. 25,5 (Ш) – 382,5 mm (Т)
 • Агол на гледање
  Хоризонтално: 73,0° (Ш) – 5,7° (Т)
  Вертикално: 45,2° (Ш) – 3,2° (Т)
 • Минимална осветленост на објектот
  Прибл. 3,0 лукси (со фреквенција од 59,94 Hz, брзина на бленда од 1/60 сек., стапка на слика од 59,94P и засилување од 21 dB)
  Прибл. 2,5 лукси (со фреквенција од 50,00 Hz, брзина на бленда од 1/50 сек., стапка на слика од 50,00P и засилување од 21 dB)
 • Брзина на бленда
  1/3 – 1/2000 сек. (вредностите зависат од фреквенцијата на слики и стапката на слики)
 • Ирис
  Рачен/автоматски отвор на бленда
 • Засилување
  -6,0 dB - 36,0 dB
 • ND филтер
  Вградено (Исклучено, 1/4, 1/16, 1/64), ракување со мотор
 • Ноќен режим (исклучен филтер за отсекување на IR)
  Да
 • Баланс на белата боја
  АВТОМАТСКИ (AWB), поставување A, поставување B, однапред поставени поставки (дневна светлина: 5.600 K1, лампа за вештачка светлина: 3.200 K2),
 • Фокус
  Режим на фокусирање: рачен, MF потпомогнат со AF, континуиран AF, AF за лице, следечки
  Тип на AF: Dual Pixel CMOS AF, AF со контраст
  Откривање: откривање лица, откривање очи
 • Минимално растојание на фокусирање
  1 cm кај широкоаголниот крај, 60 cm низ целиот опсег на зумирање
 • Гама
  BT.709 Normal, BT.709 Wide DR, BT.709 Standard, Canon Log 3, PQ, HLG
 • Поместување и закосување
  Опсег за ракување со поместувањето: хоризонтално ±170°
  Брзина на ракување со поместувањето: 0,1° – 100°/сек.
  Опсег за ракување со закосувањето: вертикално -30° – +90°
  Брзина на ракување со закосувањето: 0,1° – 100°/сек.

Сервер

 • Формат на видеоизлез: SDI
  [12G-SDI]
  3840 x 2160:
  59,94P/29,97P/23,98P/50,00P/25,00P (4:2:2 и 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i/29,97P/29,97PsF/23,98P/50,00P/50,00i/25,00P/25,00PsF (4:2:2 и 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P/50,00P (4:2:2 и 10 бита)
  720 x 576: 59,94i/50,00i (4:2:2 и 10 бита)
  [3G-SDI]
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i/29,97P/23,98P/50,00P/50,00i/25,00P (4:2:2 и 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P/50,00P (4:2:2 и 10 бита)
  720 x 576: 59,94i/50,00i (4:2:2 и 10 бита)
 • Формат на видеоизлез: HDMI
  3840 x 2160:
  59,94P/29,97P/23,98P/50,00P/25,00P (4:2:2 и 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i/29,97P/23,98P/50,00P/50,00i/25,00P (4:2:2 и 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P/50,00P (4:2:2 и 10 бита)
  720 x 576: 59,94i/50,00i (4:2:2 и 10 бита)
 • Формат на видеоизлез: IP
  [Фреквенција на слики од 59,94 Hz]
  3840 x 2160, 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 360:
  59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 и 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 29,97 Hz]
  3840 x 2160, 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 360:
  29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 и 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 50,00 Hz]
  3840 x 2160, 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 360:
  50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 и 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 25,00 Hz]
  3840 x 2160, 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 360:
  25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 и 8 бита)
  [Фреквенција на слики од 23,98 Hz]
  3840 x 2160, 1920 x 1080, 1280 x 720, 640 x 360:
  23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 и 8 бита)
  *Опциите 59,94 fps/50,00 fps се достапни само за H.265.
  – JPEG има фиксен шаблон во зависност од фреквенцијата на слики (форматот е фиксен и не може да се избере)
  Резолуција: 1280 x 720
  59,94/29,97 Hz: 14,99 fps,
  50,00/25,00 Hz: 12,50 fps,
  23,98 Hz: 11,99 fps
 • Формат на видеоизлез: USB
  Не
 • Протокол за пренос на видеозаписи
  XC од Canon, RTSP/RTP, NDI3|HX, RTMP/RTMPS, стандардна комуникација (сериска), стандардна комуникација (IP), SRT, FreeD
 • Однапред поставено
  Број на однапред поставени параметри: макс. 100 (вклучувајќи ја и почетната позиција)

Интерфејс

 • Контрола на комуникација
  LAN, Wi-Fi, сериски, IR
 • Мрежен приклучок
  LAN x 1, RJ45, 1000Base-T
 • Излезен SDI-приклучок
  12G-SDI излезен приклучок
  BNC-приклучок (само излез) x 1, 0,8 Vp-p/75 Ω,
  усогласеност со SMPTE ST 2082, 2081, 424, 425, 292, 259, 299, 272
  Вграден звук, временски код (VITC/LTC)

  Излезен приклучок 6G-SDI
  Не

  3G-SDI излезен приклучок
  BNC-приклучок (само излез) x 1, 0,8 Vp-p/75 Ω,
  усогласеност со SMPTE ST 424, 425, 292, 259, 299, 272
  Вграден звук, временски код (VITC/LTC)
 • GEN-LOCK-приклучок
  BNC-приклучок (може да се користи и како приклучок SYNC OUT)
 • Приклучок за ВРЕМЕНСКИ КОД
  BNC-приклучок (за влез/излез)
 • Излезен HDMI-приклучок
  HDM-приклучок (тип A), само излез за видео и звук
 • Приклучок RS-422
  RJ45-приклучок x 1
 • Приклучоци ВЛЕЗ 1/ВЛЕЗ 2
  XLR-приклучок со 3 пина (балансиран) ((1) заштита, (2) позитивен, (3) негативен), два вода
  Чувствителност (MIC): -60 dBu (рачна јачина на звук централно, -18 dB за целосен опсег)
  Чувствителност (LINE): +4 dBu (рачна јачина на звук централно, -18 dB за целосен опсег)
  Напон: 48 V DC (Отпорност на отстапување: 6,8 kΩ)
 • MIC-приклучок
  Мини стерео приклучок со ϕ 3,5 mm (небалансиран; поддржува надворешно напојување)
  Чувствителност (MIC): -72 dBu (рачна јачина на звук централно, -18 dB за целосен опсег)
  Чувствителност (LINE): -10 dBV (рачна јачина на звук централно, -18 dB за целосен опсег)
  Напон: 2,4 V DC (отпорност на поларизација: 2,2 kΩ)
 • USB-приклучок
  Не

Физички карактеристики

 • Работни услови
  Температура
  0 °C – +40 °C (+32 °F – +104 °F)
  Влажност
  10 % - 90 % (без кондензација)
 • Напојување со енергија
  PoE: напојување со енергија PoE++ преку приклучок за LAN (усогласеност со IEEE802.3bt)
  - PoE и PoE+ не може да се користат
  Надворешен извор за напојување: 12 V DC
 • Потрошувачка на енергија
  Влез PoE++: прибл. 37,4 W4/1,2 A макс. (само куќиштето)
  DC-влез: прибл. 36,7 W/3,5 A макс. (само куќиштето)
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 200 x 269 x 208 mm (без испакнатите делови)
 • Тежина
  Прибл. 4,4 kg (9,7 lbs) [Само куќиштето]
 • Шум
  NC 30 или помалку
 1. поставување температура на боите (2.000 K – 15.000 K), рачно
 2. поставување температура на боите (2.000 K – 15.000 K), рачно
 3. NDI® е регистриран заштитен знак на NewTek, Inc.
 4. Класа 5 (потребни се 40,0 W) за уреди за напојување со енергија