PTZ-камери

Canon CR-X300

Спецификации

Спецификации

 • 4K UHD

  Сензор од 1/2,3 инчи за неверојатен квалитет

 • 20x оптички зум

  Еквивалентна фокусна должина на 35 mm од 29,3 mm - 601 mm (само UHD), како и дополнителен дигитален зум до 20x во FHD

 • Процесор за слика DIGIC DV6

  Моќна обработка на слика за да се доловат сите детали) до 4K 30P со 4:2:2/10 бита

 • Поддршка за голем број протоколи

  RTMP, NDI|HX, RTP/RTSP, RTMPS Canon XC-протокол и стандарден протокол за комуникација

 • Хибриден AF

  За брзо и прецизно фокусирање дури и при слаба осветленост

 • Ознака IP65

  Заштитата од лоши временски услови со отпорност на вода и прав

 • Функционалност за автоматско повторување

  Програмирајте повторени движења со поместување, закосување и зумирање на камерата преку дополнителна апликација што се плаќа

Детални спецификации

Камера

 • Сензор за слика
  Тип 1/2,3 (1/2,3 in.) CMOS-сензор со една плоча
 • Ефективни пиксели
  прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160)
 • Објектив
  f=3,67 – 73,4 mm, F/1,8 – 2,8, оптички зум до 20x, кружен отвор на бленда со 8 сечила
 • Оптички зум
  20x оптички зум
 • Дигитален зум
  20x дигитален зум
 • Фокусна должина
  3,67 - 73,4 mm, f/1,8 - 2,8,
  Еквивалентна фокусна должина за 35 mm:
  [4K UHD] прибл. 29,3 (Ш) - 601 mm (Т)
  [Full HD] прибл. 30,5 (Ш) - 627 mm (Т)
 • Агол на гледање
  [4K UHD]
  Хоризонтално: 65,6° (Ш) – 3,6° (Т)
  Вертикално: 39,8° (Ш) – 2,0° (Т)

  [Full HD]
  Хоризонтално: 63,5° (Ш) – 3,4° (Т)
  Вертикално: 38,4° (Ш) – 1,9° (Т)
 • Минимална осветленост на објектот
  Прибл. 3,0 лукси (брзина на бленда од 1/60 сек., фреквенција на слики од 59,94 Hz (режим на снимање P (програма AE)), автоматско исклучување на бавната бленда)
 • Брзина на бленда
  1/6 - 1/2000 сек. (вредностите зависат од фреквенцијата на слики и стапката на слики)
 • Ирис
  Рачен/автоматски отвор на бленда
 • Засилување
  0,0 dB – 36 dB
 • ND филтер
  ND-филтер: 1/8 при максимум
  Поголем опсег за ND, 1/32 - 1/256
 • Ноќен режим (исклучен филтер за отсекување на IR)
  Да, се менува електронски
 • Баланс на белата боја
  АВТОМАТСКИ (AWB), поставување A, поставување B, однапред поставени поставки (дневна светлина: 5,600 K*, вештачка светлина: 3,200 K*),
  поставување температура на боите (2.000 K - 15.000 K), рачно

  * температурите на боите се дадени само како референца.
 • Фокус
  Режим за фокусирање: рачно, континуиран AF, AF со откривање лица, следење
  Тип на AF: хибриден AF, AF со контраст
 • Минимално растојание на фокусирање
  1 cm (0,39 инчи) при максимален широк агол, 60 cm (2,0 ft.) (од предното стакло)
 • Гама
  Normal1, Normal3

Можност за поместување и вртење

 • Опсег на поместување и вртење
  Хоризонтално ±180°
  Вертикално -40° - +215°
 • Брзина на поместување и вртење
  0,3° - 60°/сек.
 • Протокол за контрола
  XC (на Canon), NU (на Canon), NDI|HX,
  Стандардна комуникација (сериска), Стандардна комуникација (IP)

Сервер

 • Формат на видеоизлез: SDI
  3840 x 2160: 29,97P, 25,00P, 23,98P (4:2:2 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)

  – За SDI и HDMI-излезите се користи истиот формат за видеоснимки (не може да се избере различен формат за SDI и HDMI)
  - Ако за SDI е избрана резолуцијата 3840 x 2160, тогаш нема да се репродуцира видео преку HDMI.
 • Формат на видеоизлез: HDMI
  3840 x 2160: 29,97P, 25,00P, 23,98P (4:2:2 10 бита)
  1920 x 1080: 59,94P/59,94i, 50,00P/50,00i/25,00P, 29,97P/23,98P (4:2:2 10 бита)
  1280 x 720: 59,94P, 50,00P (4:2:2 10 бита)

  – За SDI и HDMI-излезите се користи истиот формат за видеоснимки (не може да се избере различен формат за SDI и HDMI)
  - Ако за HDMI е избрана резолуцијата 3840 x 2160, тогаш нема да се репродуцира видео преку SDI.
 • Формат на видеоизлез: IP
  [Фреквенција на слики од 59,94 Hz]
  1920 x 1080: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 59,94 fps, 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)

  [Фреквенција на слики од 29,97 Hz]
  3840 x 2160: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 29,97 fps, 14,99 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)

  [Фреквенција на слики од 50,00 Hz]
  1920 x 1080: 50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 50,00 fps, 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)

  [Фреквенција на слики од 25,00 Hz]
  3840 x 2160: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 25,00 fps, 12,50 fps, 5,00 fps (4:2:0 8 бита)

  [Фреквенција на слики од 23,98 Hz]
  3840 x 2160: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  1920 x 1080: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  1280 x 720: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)
  640 x 360: 23,98 fps, 11,99 fps, 5,99 fps (4:2:0 8 бита)

  – JPEG има фиксен шаблон во зависност од фреквенцијата на слики (форматот е фиксен и не може да се избере)
  Резолуција: 1280 x 720
  Кога фреквенцијата на слики е 59,94/29,97 Hz: 14,99 fps,
  Кога фреквенцијата на слики е 50,00/25,00 Hz: 12,50 fps,
  Кога фреквенцијата на слики е 23,98 Hz: 11,99 fps
 • Формат на видеоизлез: USB
  Не
 • Протокол за пренос на видеозаписи
  XC (на Canon), RTSP/RTP, NDI|HX, RTMP/RTMPS, SRT, FreeD.
 • Однапред поставено
  Број на однапред поставени параметри: макс. 100 (вклучувајќи ја и почетната позиција)

Интерфејс

 • Контрола на комуникација
  LAN, сериски
 • Мрежен приклучок
  LAN x 1, RJ45, 1000Base-T
 • Излезен SDI-приклучок
  6G-SDI BNC-приклучок (само излез) x 1, 0,8 Vp-p/75 Ω, небалансиран
  Усогласен со SMPTE 2081, 424, 425, ST 299-2
  Вграден звук, временски код (VITC/LTC)
 • GEN-LOCK-приклучок
  BNC-приклучок x 1, 1,0 Vp-p/75 Ω, само влез
 • Излезен HDMI-приклучок
  HDMI-приклучок x 1, само излез
 • Приклучок RS-422
  RJ45-приклучок x 1
 • Приклучоци ВЛЕЗ 1/ВЛЕЗ 2
  Не
 • MIC-приклучок
  Не
 • USB-приклучок
  Не
 • I/O влезови за надворешни уреди
  AUX-приклучок x 1

Физички карактеристики

 • Работни услови
  [Отпорност на влажност/температура]
  Температура
  Опсег на работна температура
  -15°C - +40°C (+5°F - +104°F)
  Опсег на температура при активирање
  -10°C - +40°C (+14°F - +104°F)

  Влажност
  90% или помалку (без кондензација)

  [Максимална брзина на ветер]
  15 m/сек.: нормално функционирање
  30 m/сек.: можно е функционирање
  60 m/сек.: без оштетувања
 • Напојување со енергија
  PoE: напојување со енергија PoE++ преку приклучок за LAN (усогласеност со IEEE802.3bt)
  - PoE и PoE+ не може да се користат
  Надворешен извор за напојување: 12 V DC (користете го испорачаниот кабел за напојување со DC-приклучок)
 • Потрошувачка на енергија
  Влез PoE++: прибл. 39,8 W* макс. (само куќиште)
  Влез DC: прибл. 37,7 W макс. (само куќиште)
 • Димензии (Ш x В x Д)
  Прибл. 217 x 311 x 217 mm (8,54 x 12,24 x 8,54 инчи) (без испакнатите делови)
 • Тежина
  Прибл. 7,0 kg (15,5 lb.) (само куќиште)
 • IP-вредност
  IP65
 • Бришач
  Опремен
 • Шум
  NC45 или помалку (при работа со брзина од 60°/сек.)