Софтверски PTZ-контролор

Canon Remote Camera Control Application

Спецификации

Спецификации

 • Далечинско управување преку вашиот компјутер

  Контролирајте до 20 PTZ-камери, а прегледувајте девет

 • Следете ги и прегледувајте ги поставките моментално

  Приказот на екранот ви овозможува да го прегледувате видеоприказот од камерата, како и да ги прилагодувате поставките за сликата

 • Целосна контрола на однапред поставените позиции

  Контролирајте до 100 однапред поставени агли за секоја камера

 • Прилагодливи копчиња

  Контролирајте ги камерите и поставките и задавајте функции за копчињата преку тастатурата

 • Управување преку таблет

  Компатибилност со таблети коишто користат Windows 10

Детални спецификации

Апликација за контрола на камерата

 • Важни функции
  (a) Приказ на снимање видеоснимки
  Прикажува преглед на снимање видеоснимки со камера. Можете да ја изберете камерата со којашто сакате да ракувате.

  (b) Управување со камерата
  Преку контролниот панел прикажан на GUI може да се управува со следните функции:
  ・Поместување, закосување и зумирање (PTZ)
  ・Однапред поставени контроли
  ・Следење на движење
  ・Поставување на камерата
  ・Фокус
 • Препорачано опкружување за компјутер
  Оперативен систем: Windows 10 64-битен
  CPU: Intel Core i7-4700 или помоќен
  Меморија: 8 GB или повеќе
  Екран: Резолуција 1920 x 1080 или поголема
 • Одобрени мобилни уреди
  Мобилен уред: Surface Pro 7
  Оперативен систем: Windows 10 64-битен
  CPU: Core i7-1065G7
  Меморија: 16 GB
  Забелешки:
  – Мора да се конфигурира за да се овозможи употребата на JavaScript и мемориски простор за складирање на интернет
  - Нема поддршка за репродукција на видео (H.264) или пренос/прием на звук