Canon EOS C500 Mark II
Blank-Rect Image

Canon EOS C300 Mark III

Повеќенаменска камера со сензор со формат Super 35 mm и 4K-резолуција и систем Cinema EOS

Повеќенаменски систем Cinema EOS

Новата генерација на EOS C300 Mark III го нуди новосоздадениот DGO-сензор со формат Super 35 mm и 4K-резолуција од Canon, со забавени движења со 120P во 4K, голем динамички опсег и Dual Pixel CMOS AF во истото куќиште како EOS C500 Mark II.

Погледни целосни спецификации

Canon EOS C500 Mark II

Спецификации

4K

4K/120 fps

CMOS-сензор со формат Super 35 mm и мал шум

DIGIC DV7 Image Processor

Излезен сигнал со двојно засилување

16+ чекори за динамичкиот опсег

Internal 5.9K Cinema RAW Light recording

Внатрешно снимање во форматот 4K Cinema RAW Light

Ефикасна RAW-датотека на CFexpress

4K 4:2:2 10-bit

4K 4:2:2 10 бита

Внатрешно снимање до 810 Mbps, со поддршка за форматите ALL-I и Long GOP

Dual CFexpress slots

Два отвора за CFexpress

Истовремено снимање или снимање со пренасочување

High Dynamic Range support

Поддршка за голем динамички опсег

SMPTE ST 2084 и ITU-R BT.2100 (HLG)

Pioneering Autofocus Technology

Револуционерна технологија за автоматски фокус

Прецизно и сигурно, со контроли на екранот на допир

12G-SDI terminal

Приклучок 12G-SDI

Пренесувајте 4K-сигнал преку еден кабел

CANON EOS C300 MARK III

* Canon е овластен сопственик на лиценцата за заштитниот знак CFexpress Ver.2.0™, во сопственост на CompactFlash Association, што може да биде регистриран во различни судски надлежности.

Boneyard Ballet – shot entirely on EOS C300 MARK III
Boneyard Ballet – shot entirely on EOS C300 MARK III

ARE YOU A REGISTERED BUSINESS?

Would you like to speak to a Canon sales representative about your business needs. If yes, complete the short form with your details and we’ll be in touch.

I AM A BUSINESS

Register your interest in the EOS C300 MARK III

Be the first to receive the latest updates on the EOS C300 MARK III, offers from Canon, tips and tutorials, latest news, and invites to local events.

Sign Up Now

Нов CMOS-сензор со формат Super 35 mm и 4K-резолуција за неверојатен квалитет на слика

Опремен со новоразвиениот сензор со формат S35 mm и 4K-резолуција и процесор за слика DIGIC DV7, EOS C300 Mark III нуди врвна слика со висока резолуција и 16+ чекори за ширина.

Исто така нуди врвни перформанси при слаба осветленост, со подобрен мал шум до ISO 102.400 што не може лесно да се види со човечкото око.

New 4K Super 35 CMOS sensor module

DGO-сензорот (излезен сигнал со двојно засилување) со формат Super 35 mm генерира HDR во реално време

DGO-сензорот е новосоздаден систем за обработка на слика што создава извонредно јасни и квалитетни слики при слаба осветленост, а нуди и врвни функции за снимање во HDR.

Кај DGO-сензорот, сите пиксели ја вчитуваат сликата со две различни нивоа на засилување, едно високо и едно ниско ниво, кои потоа се спојуваат за да се добие една слика. Вчитувањето со поголемо засилување е оптимизирано за снимање јасни детали во темните зони, а вчитувањето со помало засилување е оптимизирано за снимање детали во светлите зони. Потоа, кога ќе се спојат со прецизност на ниво на пиксели, деталите и квалитетите од осветлените и темните зони ќе се задржат и подобрат, а фотоапаратот ќе може да постигне импресивен динамички опсег до 16+ чекори.

Новиот DGO-сензор е компатибилен и со Dual Pixel AF, што на корисникот му овозможува поголема слобода за да ги сними саканите слики.

Super 35 DGO (Dual Gain Output) module

Високи стапки на слики до 120 fps во 4K

EOS C300 Mark III поддржува континуирано снимање во 4K до 120 fps, во форматот Cinema RAW Light и во XF-AVC. Во режимот 2K (со отсекување) може да поставите и стапки на слики од 12 fps до 180 fps за поголема креативна слобода, а наменското копче за бавни и брзи движења нуди брз пристап до саканата поставка за бавни и брзи движења.

High Frame rates up to 120FPS

Многубројни функции за автоматски фокус

Поддршка за вградена електронска стабилизација на слика

EOS C300 Mark III нуди вградена електронска стабилизација на слика (IS) во куќиштето на камерата, која поддржува корекција на тресењето на камерата со 5 оски. Дури и кога се користи со објективи без електронска комуникација, електронската стабилизација на сликата е возможна со рачно внесување на фокусната должина.

New 4K Super 35 CMOS sensor module

Компактно, лесно и цврсто

Куќиштето со тежина од прибл. 1.750 g овозможува прикачување ротирачки механизми за стабилизирање и рачни додатоци, поради што е идеално за различни услови за фотографирање.

Compact lightweight and reliable

Револуционерна технологија за автоматски фокус*

EOS C300 Mark III располага со технологијата Dual Pixel CMOS AF на Canon што нуди континуиран AF со голема брзина. Корисниците добиваат рамномерно и интуитивно фокусирање на допир со LCD-екранот LM-V2 од 4,3 инчи, како и подобрена контрола на фокусот што создава поприродно фокусирање. 

За дополнително прилагодување на перформансите на AF, EOS C300 Mark III нуди опција за поставување на брзината на AF со следење и одзивот на AF. 

* со компатибилни објективи

New 4K Super 35 CMOS sensor module

Различни опции за приклучоци и објективи

EOS C300 Mark III нуди поддршка за изборни приклучоци за заменливи објективи за потребите на различни проекти.

Приклучокот за EF-објективи овозможува совршена компатибилност со огромен избор на EF-објективи од Canon вклучувајќи ги и EF Cine Primes, додека изборниот PL-приклучок нуди поддршка за системот Cooke /i. Освен тоа, адаптерите за монтирање B4 се исто така достапни (за EF-приклучок или PL-приклучок) за користење со објективи B4.

EF-приклучок

EF-приклучок

EF-приклучок со заклучување при снимањето

EF-приклучок со заклучување при снимањето

PL-приклучок

PL-приклучок

Модуларен дизајн со многубројни опции за конфигурирање

Изборните држачи за продолжување нудат флексибилен модуларен дизајн и опции за конфигурирање што ќе ги задоволат различните потреби за снимање.

Држачот за продолжување 1 (EU-V1) нуди поддршка за повеќе камери преку интерфејсот Genlock, а држачот за продолжување 2 (EU-V2) нуди дополнителни интерфејси како, на пример, два XLR-влезови што се идеални за емитување и батерија V-Lock за поголемо време на снимање. Изборната единица EVF е идеална за рачно користење, но ги исполнува и барањата на корисниците да може лесно да се отстранува при примена на ротирачкиот механизам за стабилизирање.

Highly configurable and modular design

Повеќе формати за снимање поддржуваат работни процеси за емитување

Двата отвори за картички овозможуваат истовремено внатрешно снимање на датотеки во форматот 4K Cinema RAW Light (10/12 бита) или датотеки во форматот 4K XF-AVC (4:2:2 10 бита) на CFexpress-картички. XF-AVC поддржува ALL-I што нуди најдобар квалитет и Long-GOP што овозможува подолго време на снимање преку повисока компресија. Прокси датотека може да се сними и на SD-картичка, со што се овозможува поефикасно уредување.

5.9K

4K

до 1 Gbps (или 2,1 Gps со 120 fps)

4K 4:2:2 10-bit

4K 4:2:2 10 бита

до 810 Mbps (или 2 Gps со 120 fps)

MULTIPLE RECORDING FORMATS MODULE

Држачи за продолжување

What's in the box

Што содржи кутијата

Куќиште EOS C300 Mark III

LCD-екран LM-V2

LCD-екран LA-V2

Кабел UN-5

Држач за фотоапарат GR-V1

Рачка

Држач за микрофон

Батерија BP-A60

Полнач за батерии CG-A20

Компактен адаптер за напојување CA-CP200B

AC кабел за напојување

Ремен за преку рамо SS-1200

Носач за монтирање на држачот за продолжување

Потпора за палецот

Капаче за куќиштето

Имбуси и завртки

Дополнителна опрема

Слични производи

Може да ве интересира и

Get the edge, sign up now

Sign up for tips from other pros, industry news, event invites and firmware updates.

SIGN UP NOW

Canon EOS C500 Mark II