Систем Cinema EOS

Canon EOS C70

Спецификации

Спецификации

 • 4K/120 fps

  CMOS-сензор со формат Super 35 mm и мал шум

 • Излезен сигнал со двојно засилување

  16+ чекори за динамичкиот опсег

 • RF-приклучок

  Платформа со напреден систем за обработка на слика

 • Cinema RAW Light LT

  Снимање во форматот Cinema RAW Light LT (12 бита) со брзина до 645 Mbps

 • 4K (4:2:2 10 бита)

  Внатрешно снимање со резолуција до 4K 60P со 600 Mbps, со поддршка за форматите ALL-I и Long GOP

 • MP4 (4:2:2 10 бита)

  Внатрешно снимање до 225 Mbps, со поддршка за форматите Long GOP и HVEC

 • Поддршка за голем динамички опсег

  SMPTE ST 2084 и ITU-R BT.2100 (HLG/PQ)

 • Два отвори за SD-картички

  Пред-снимање / истовремено снимање / пренасочено снимање / снимање во различни кодеци

 • Долготрајно снимање

  Снимајте 4K-видеозаписи без ограничувања благодарение на активниот систем за ладење.

 • AF на очи

  AF што ги препознава и следи очите на субјектот

 • Професионален влезен/излезен интерфејс

  Контролирајте го снимањето со приспособливи копчиња, професионални приклучоци и софистицирани контроли за звук.

Детални спецификации

Сензор за слика

 • Сензор
  Сензор со сигнал со двојно засилување (DGO) и формат Super 35 mm
 • Филтер
  Филтер за основни RGB-бои (Bayer-низа)
 • Режими на сензорот
  Super 35 mm / Super 16 mm (отсекување)
 • Вкупно пиксели
  Прибл. 9,6 мегапиксели (4206 x 2280)
 • Ефективни пиксели
  Прибл. 8,85 мегапиксели (4096 x 2160): Кога за резолуцијата е избрано 4096 x 2160 или 2048 x 1080
  Прибл. 8,29 мегапиксели (3840 x 2160): Кога за резолуцијата е избрано 3840 x 2160 или 1920 x 1080
 • Ефективна големина на приказот од сензорот
  Super 35 mm;
  26,2 x 13,8 mm (дијагонално 29,6 mm): кога ќе се избере резолуција од 4096 x 2160 или 2048 x 1080
  24,6 x 13,8 mm (дијагонално 28,2 mm): кога ќе се избере резолуција од 3840 x 2160 или 1920 x 1080
 • Динамички опсег
  Canon Log 2: 1600% / 16+ чекори
  Canon Log 3: 1600% / 14 чекори
  Широк динамички опсег: 800% (при ISO 400)

Процесор на слика

 • Тип
  DIGIC DV7

Објектив

 • Приклучок за објективи
  RF-приклучок од Canon
  Компатибилни објективи1: сите RF-објективи и сите EF-објективи
  (опфаќа EF-S-објективи/EF-објективи за снимање)
 • Фактор на зголемување на објективот
  Super 35 mm;
  Резолуција од 4096 x 2160 или 2048 x 1080: реална фокусна должина x прибл. 1,460
  Резолуција од 3840 x 2160 или 1920 x 1080: реална фокусна должина x прибл. 1,534

  Super 16 mm (отсечена слика);
  Резолуција од 2048 x 1080: реална фокусна должина x прибл. 2,920
  Резолуција од 1920 x 1080: реална фокусна должина x прибл. 3,069

  Ако го користите адаптерот за монтирање објективи EF-EOS R 0,71x од Canon, ефикасната фокусна должина нема да се промени
 • Корекција на периферно осветлување
  Да
 • Корекција на хроматска аберација
  Да
 • Корекција на изобличување
  Да, само објективи со RF-приклучок
 • Корекција на распрскувањето на светлината
  Да
 • ND филтер
  2, 4 или 6 чекори. До 10 чекори преку вградениот ND-филтер (во проширен режим)
 • Контрола на ирисот (објективи со EF-приклучок)
  1/2-чекор, 1/3-чекор или FINE контрола
 • Поддршка за анаморфни објективи
  Да, x2,0 / x1,3
 • Систем за стабилизација на слика
  Да. Функцијата зависи од објективот што се користи, дигитална стабилизација на слика со 5 оски за објективи без стабилизација на слика. Комбинација од оптичка и дигитална стабилизација на слика за да се добие комбинирана стабилизација на слика со 5 оски. Перформансите за стабилизација на слика зависат од објективот што се користи

Снимање

 • Медиум за внатрешно снимање
  SD-картичка за снимање во Cinema RAW Light LT, XF-AVC или MP4. Снимање преку двата отвори.
  SD-картичка што се користи и за складирање фотографии (1920 x 1080), CP-поставка за пренос и ажурирање на фирмверот
  Препорачливо е да користите SD UHS-II-картички со голема брзина. Стандардот V90 се препорачува за сите функции за снимање
 • Време на снимање2
  Cinema RAW LT: 4096 X 2160: 645 Mbps 105 мин.
  XF-AVC / MXF: 4096 x 2160: 410 Mbps 156 мин.
  MP4 (HEVC): 4096 x 2160: 225 Mbps 285 мин.
  MP4: 4096 x 2160: 150Mbps 428 мин.
 • Формати за снимање
  Cinema RAW Light (CRM)*: RAW со 12 бита
  XF-AVC (MXF) ALL-I или Long GOP, 4:2:2 10 бита
  MP4 H.265/HEVC, 4:2:2 10 бита
  MP4 H.264, 4:2:0 8 бита

  * фирмверот ќе биде достапен во март 2022 година
 • Пренасочено снимање
  Да
 • Снимање (истовремено) преку двата отвори
  Да
 • Истовремено снимање во повеќе формати
  Да, во режимот за двојно снимање
  Достапни опции: [Cinema RAW Light LT / XF-AVC / MP4] [All-I / Long GOP] [4:2:2 10 бита / 4:2:0 10 бита / 4:2:0 8 бита] [UHD / 2K / FHD]
 • Стапки на слика / фреквенција на системот
  Режим за 59,94 Hz (59,94P / 59,94i / 29,97P / 23,98P)
  Режим за 50,00 Hz (50,00P / 50,00i / 25,00P)
  Режим за 24,00 Hz (24,00P)
 • Бит-стапка/семплирање при снимање прокси датотеки (PAL)
  2048 X 1080: 50,00P, 4:2:0 8 бита 35 Mbps/ 1920 x 1080 24 Mbps Long GoP
 • Бавно/брзо движење
  Снимање во 4K: до 120 FPS
  Снимање во 2K (со отсекување): до 180 FPS
  Можно е снимање звук при нормална стапка на слики
 • Снимање со интервали
  Да
 • Снимање на слики
  Да
 • Пред снимање (снимање во кеш меморија)
  Да, 3 секунди (снимање само во форматот XF-AVC)
 • Обратно скенирање
  Да
 • Дигитален телеконвертор
  1,5x, 2x, 2,5x, 3x, исклучено
 • Конверзија HD > SD
  Не
 • Медиуми за зачувување фотографии
  SD/SDHC мемориска картичка
 • Големина за снимање фотографии
  4096x2160 / 3840x2160 / 2048x1080 / 1920x1080

Систем

 • Тип на екран
  3,5-инчен LCD-екран на допир
 • Резолуција на екранот
  3,5-инчен LCD-екран со 2,76 милиони точки (1280 x 720 x RGB)
 • Прикажи функции на екранот на допир
  Избор на фокусна точка, прилагодување на поставките за снимање, активирање/запирање на снимањето (се активира преку менито)
 • OSD за вертикално снимање
  Да, преку менито или корисничко копче на кое може да му се доделуваат функции
 • Монитор за бранови форми
  Да. LCD-екранот или надворешен монитор преку HDMI.
 • Приказ на погрешни бои (индикатор за експозиција)
  Да. LCD или HDMI (користењето на табелата за приказ ќе влијае врз приказот на погрешни бои)
 • Ленти во боја
  SMPTE, EBU и ARIB
 • Нагласување
  Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција)
 • Зебра
  Ниво 1; Ниво 2; Двете
  Излезен сигнал преку HDMI: да
 • Ознаки
  Можност за избор на вклучено/исклучено: центар, хоризонтално, мрежа, сооднос, безбедна зона, правоаголна ознака и корисничка ознака. Можност за избор на боја, жолта, сина, зелена, црвена, црна, сива или бела.

EVF

 • Вграден EVF
  Не

Влезови / излези

 • Влез за звук
  Mini XLR 3-пински приклучок x2, мини стерео приклучок од 3,5 mm (само влез)
  Вградени стерео микрофони во куќиштето на камерата
 • Излез за слушалки
  Мини стерео приклучок од 3,5 mm (само излез, на куќиштето на камерата)
 • HDMI
  HDMI-приклучок (тип A) (само излез)
 • USB
  Да, приклучок од тип C (USB 3.2 Gen1) за изборен GPS-уред или адаптери од трети страни за Wi-Fi и етернет
 • Временски код
  BNC / HDMI
 • DC-влез
  24V DC-влез
 • Приклучок со далечински управувач
  REMOTE A приклучок и мини стерео приклучок од 2,5 mm (само влез)
 • Проследување преку IP / FTP
  Да. За проследување преку IP е потребен изборен уред од трета страна за конверзија и дешифрирање податоци од USB-C кон етернет.
  FTP преку FT-сервер. Префрлување видеозаписи на SD-картичка (режим за медиум)
 • Поддршка за кориснички LUT-влез
  Да, за следење преку LCD/HDMI се достапни вградени LUT-датотеки/помош за прегледување. Прилагодените LUT-датотеки може да се применат директно на внатрешните снимки преку функцијата за пребарување датотеки (компатибилност со 17 или 33 датотеки .cube со мрежа).
 • Зададени поставки за функциско копче
  1. Баланс на белата боја
  2. Поставување баланс на белата боја
  3. Нагласување: сè
  4. WFM: сè
  5. ПРИКАЗ
  6. Црно-бели ленти: сè
  7. Автоматски ирис со притиснување
  8. ИНДЕКС / Зголемување
  9. ФУНКЦИЈА
  10. AF со една снимка
  11. (Не е доделена функција)
  12. Заклучување на AF
  13. Статус на звукот
 • Копчиња на кои може да се доделат функции
  13 Копчиња на кои може да се доделат функции (нумерирани) на куќиштето на фотоапаратот. Повеќе од 80 опции преку менито

Разно

 • Светилка за сигнализирање
  Да
 • Прилагодено бирање
  Да
 • Поддршка за апликации за паметни телефони
  Canon Multi-Camera Control / Browser Remote Control

Експозиција

 • Мерење на експозицијата
  Рачната експозиција ја одредуваат поставките на блендата, поставките на ирисот, поставките на ISO/засилувањето и поставките на ND филтерот, автоматски ирис со притиснување, автоматски ирис
 • Компензација на експозиција
  Да
 • Режим на автоматска експозиција
  Автоматски ирис со компатибилни објективи
 • Автоматски ирис со притиснување
  Да
 • Заклучување на експозиција
  Не
 • Поставување автоматска контрола на засилувањето
  Да
 • ISO чувствителност
  Приказ во чекори од 1: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200, 102400]
  Се прикажува кога проширувањето на ISO-брзината е ВКЛУЧЕНО. (*) Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е исклучено
  Приказ во чекори од 1/3: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, [32000, 40000, 51200, 64000, 80000,102400]
  Кога проширувањето на ISO-брзината е ВКЛУЧЕНО.
 • Систем за автоматско фокусирање
  Dual Pixel CMOS AF, AF со контраст. Достапни се режими за приоритет на лице, само лице и AF со следење
 • Големини на кадарот за AF
  Голем; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 25% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
  Мал; големината е еквивалентна на прибл. 20% (вертикално) x 8% (хоризонтално) од опсегот за приказ на сликата
  Цела област; големината е еквивалентна на прибл. 80% од сензорот
  AF-точка што може да се избере на прибл. 80% од сензорот
  Површина на Dual Pixel AF прибл. 60% кога е прикачен објектив со EF-приклучок преку адаптер EF-RF
 • Режими за автоматско фокусирање
  AF со една снимка, континуиран AF и MF потпомогнат со AF. Сите режими се активираат кога прекинувачот за AF/MF на EF-објективот е во положбата AF.
  AF со една снимка, континуиран AF и MF потпомогнат со AF
 • AF со откривање лица
  Приоритет на лице или само лице.
 • Водич за фокусирање
  Сите компатибилни RF-објективи од Canon, EF-објективи од Canon, Cine Servo-објективи од Canon (EF-приклучок со адаптер за монтирање објективи EF-RF)
 • Поставување на засилувањето
  [-6dB, -3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB, 30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB, 48dB, 51dB, 54dB]
  Се прикажува кога проширувањето на ISO-брзината е ВКЛУЧЕНО. (*) Се прикажува кога проширувањето на ISO брзината е исклучено.
  Кога проширувањето на ISO брзината е вклучено: помеѓу -2 dB и 54 dB
  Кога проширувањето на ISO брзината е исклучено: може да се постават сите вредности од -2 dB до 42 dB во чекори на зголемување од 0,5 dB.

Бленда

 • Режими на контрола
  Исклучено, брзина, агол, јасно скенирање (CS), бавна бленда (SLS)
 • Брзина на бленда
  1 сек. до 1/2000 во зависност од стапката на слики и режимот за контрола на блендата, 39 опции за поставување
 • Агол на бленда
  11,25º до 360º во зависност од стапката на слики
 • Бавна бленда (SLS)
  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики
 • Јасно скенирање
  24,00 Hz3 до 250,40 Hz

Прилагодена слика

 • Зачувани конфигурации
  C1: BT.709 широк динамички опсег
  C2: Canon Log 2
  C3: Canon Log 3
  C4: PQ
  C5: HLG
  C6: BT.709 стандардно
  C7: EOS стандардно
  C8: EOS неутрално
  C9: Canon 709
  C10 - C20: дефинирано од корисник
 • Матрица на бои
  Неутрално: прецизна репродукција на бои
  Продукциска камера: репродукција на бои за користење во филмска продукција
  Видеоснимки: репродукција на бои еквивалентна на C300/500
  EOS Standard: го репродуцира квалитетот на слика и изгледот на стиловите на слика на EOS DSLR поставен на [Standard]
  EOS Neutral: го репродуцира квалитетот на слика и изгледот на стиловите на слика на EOS DSLR поставен на [Neutral]
  CP-OFF (за комерцијални фотоапарати)
 • Главно подножје
  -50 до +50
 • Главна црна боја
  Прилагодливо за секој канал RGB -50 до +50 и главна црна -50 до +50
 • Гама на црна боја
  Прилагодливо ниво -50 до +50, опсег -20 до +50 и точка -20 до +50
 • Сатурација на ниски тонови
  Прилагодливо: -50 до +50
 • Колено
  Точка -50 до +109, косина -35 до +50, заситеност -10 до +10
 • Острина
  Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво
 • Намалување шум
  Исклучено, вклучено - две опции: просторен филтер (1-12) / корелација на слики (1-3)
 • Детали на кожа
  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост. 32 чекори
 • Селективно намалување на шум
  Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, површина, осветленост.
 • Матрица на бои (кориснички поставки)
  Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама
 • Баланс на белата боја
  AWB, кориснички поставки 01(опсег за поставување: од 2000K до 15000K/ од -20CC до
  +20CC), дневна светлина, вештачка светлина, поставки (A/B)
 • Корекција на бои
  Избор на област / ревизија на област за две области
 • Ниво на поставување
  -50 до +50 вклучено/исклучено

Спецификации на Wi-Fi и GPS

 • Wi-Fi (изборна дополнителна опрема од трети страни)
  (1) WPS [поставување Wi-Fi со заштита] (систем со притиснување на копче, систем со PIN-код)
  (2) Рачно поставување
  (3) Пребарување на пристапни точки
  Отворен систем, WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP-64, WEP-128, TKIP, AES, автоматски/рачно
 • GPS информации (изборна дополнителна опрема)
  Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Баланс на белата боја

 • Автоматски
  ДА
 • Однапред поставено
  Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B
 • Усогласување на балансот на белата боја
  Да, за претходни модели
 • Поместување на балансот на белата боја
  ДА. -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

Баланс на црната боја

 • Прилагодување на балансот на црната боја
  ДА

Временски код

 • Систем за броење
  Regen, RecRun, Free Run, External, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики)
 • Поставување почетни вредности
  “00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Аудио

 • Формат за снимање
  Cinema RAW Light LT / XF-AVC: Linear PCM (24 бита / 48 kHz, 4 канали)
  MP4: MPEG-2 AAC LC (16 бита, 48 kHz, 2 канали) / Linear PCM (16 бита, 48 kHz, 4 канали)

Дополнителна опрема

 • Испорачано
  Држач за микрофон
  Рачка
  Компактен адаптер за напојување CA-CP200L
  Полнач за батерии CG-A20 OTH
  AC кабел
  Батерија
  (BP-A30)

  Други елементи: опфаќа капаче за фотоапаратот, копче за адаптерот за дополнителна опрема и завртки за држачот за микрофон.
 • По избор
  Батерија BP-A30 (се испорачува со фотоапаратот)/BP-A60 од Canon
  Полнач за батерии CG-A10/CG-A20 од Canon (се испорачува со камерата)
  Далечински управувач RC-V100 од Canon
  Компактен адаптер за напојување CA-CP200L од Canon (се испорачува со камерата)
  Ремен за преку рамо SS-1200 од Canon (се испорачува со камерата)
  Потпора за на рамо SU-15 од Canon
  GPS приемник GP-E2 од Canon
  RF-објективи, EF-објективи, EF-објективи за снимање,
  и дополнителна опрема од Canon дизајнирана за овие објективи
  Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R од Canon
  Адаптер за монтирање контролен прстен EF-EOS R од Canon
  Адаптер за монтирање внатрешен филтер EF-EOS R од Canon
  (со внатрешен променлив ND-филтер A и филтер за кружно поларизирање A)
 • Дополнителна опрема од трети страни
  Адаптер за Wi-Fi, адаптер за етернет (TBC)

Извор на напојување со енергија

 • Уред за напојување (батерија)
  BP-A30 (се испорачува) BP-A60 (изборна)
 • Уред за напојување (струја)
  Компактен адаптер за напојување CA-CP200L: 24 V DC
 • Потрошувачка на енергија (прибл.)
  Максимална потрошувачка на енергија: 14,6 W
 • Време на снимање (прибл.)
  Со испорачаната батерија BP-A30:
  Super 35 mm, 4096x2160/50,00P 175 мин.
  Super 16 mm, 2048x1080/50,00P 205 мин.

Физички спецификации

 • Димензии (само главно куќиште)
  160 x 130 x 116 mm
 • Тежина (само куќиште)
  1190 g (со ремен за држење и метро)
 • Тежина (дополнителна опрема)
  Прибл. 1620 g (BP-A30, 2 SD-картички, рачка, држач за микрофон, ремен за држење и метро)
 • Опсег на работна температура
  Прибл. Од 0 до 40°C, (85% релативна влажност)
  Прибл. Од -5 до 45°C, (60% релативна влажност)
 1. EF-објективите се компатибилни со адаптерот за монтирање објективи EF - EOS R
 2. Засновано на снимање со 25P на картичка од 512 GB
 3. Фреквенцијата ќе се разликува во зависност од поставената стапка на слики.