Систем Cinema EOS

Canon EOS C70

Откријте нови димензии во снимањето со системот Cinema EOS со RF-приклучок од Canon.

Спецификации

 • 4K/120 fps

  CMOS-сензор со формат Super 35 mm и мал шум

 • Излезен сигнал со двојно засилување

  16+ чекори за динамичкиот опсег

 • RF-приклучок

  Платформа со напреден систем за обработка на слика

 • Cinema RAW Light

  Cinema RAW Light LT

  Снимање во форматот Cinema RAW Light LT (12 бита) со брзина до 645 Mbps

 • 4K (4:2:2 10 бита)

  Внатрешно снимање со резолуција до 4K 60P со 600 Mbps, со поддршка за форматите ALL-I и Long GOP

 • MP4 (4:2:2 10 бита)

  Внатрешно снимање до 225 Mbps, со поддршка за форматите Long GOP и HVEC

 • HDR recording formats

  Поддршка за голем динамички опсег

  SMPTE ST 2084 и ITU-R BT.2100 (HLG/PQ)

 • eos-1200d-promo-icons-sdxc

  Два отвори за SD-картички

  Пред-снимање / истовремено снимање / пренасочено снимање / снимање во различни кодеци

 • Long duration recording

  Долготрајно снимање

  Снимајте 4K-видеозаписи без ограничувања благодарение на активниот систем за ладење.

 • AF на очи

  AF што ги препознава и следи очите на субјектот

 • Професионален влезен/излезен интерфејс

  Контролирајте го снимањето со приспособливи копчиња, професионални приклучоци и софистицирани контроли за звук.

ПРЕЗЕМЕТЕ ГО НОВИОТ ФИРМВЕР ВЕДНАШ

Ажурирајте ја вашата камера Cinema EOS веднаш за да ги искористите придобивките што ги нудат новите функции, како дигитален телеконвертор, поддршка за контролорот RC-IP1000, поголема компатибилност со објективи, поддршка за апликацијата Multi-Camera Control и многу повеќе.

За повеќе информации и за преземање, ве молиме кликнете на линкот подолу.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
 1. *достапно за преземање од декември 2023 година

EXPLORE

EOS C70 од Canon

Запознајте се со EOS C70 - нова генерација на камера Cinema EOS со RF-приклучок и 4K DGO-сензор со формат Super 35 mm. Погледнете што може да сними EOS C70 низ очите на Jolade Olusanya. Добредојдовте во новата ера на снимање.

ИСТРАЖУВАЈТЕ

Нова генерација на камера Cinema EOS

Погледнете какви придобивки нуди EOS C70.
Canon EOS C70

Револуционизирајте го снимањето филмови

EOS C70 од Canon, автоматски фокус

Револуционерна технологија за автоматско фокусирање

EOS C70 се одликува со докажаниот Dual Pixel CMOS AF (DPAF). Отсега снимателите ќе можат да ги користат придобивките што ги нуди прецизниот и сигурен автоматски фокус со можност за следење субјекти и откривање лица и очи. Благодарение на технологијата Dual Pixel CMOS AF од Canon, сите пиксели на сензорот може да се користат и за обработка на слика и за AF, што значи дека AF може да открива и следи субјекти - како што се очите на субјектите - и да обезбеди многу остар фокус, дури и со мала длабочина на поле.

Cinema RAW light

Камерата EOS C70 нуди снимање во форматот RAW со 12 бита користејќи ја функцијата Cinema RAW Light со макс. 645 Mbps, со што максимално се искористуваат извонредните перформанси на нејзиниот DGO-сензор со формат Super 35 mm. Функцијата Cinema RAW Light нуди три опции: LT (низок), ST (стандарден) и HQ (висок квалитет), како и опции за форматите Super 35 mm и Super 16 mm. Освен постоечките формати за снимање XF-AVC и HEVC со 4:2:2 и 10 бита, EOS C70 нуди уште пофлексибилни работни процеси за вашите потреби за снимање.

Canon Camera
EOS C70 од Canon, RF-приклучок

RF-приклучок. Иднината на снимањето

RF-приклучокот со голем дијаметар, фокусирањето со кратко придвижување наназад и 12-пинската комуникација создаваат рамнотежа помеѓу оптичката и електронската иновација, како и неверојатна брзина за AF со палетата на RF-објектив од Canon.

Разновидност. Флексибилност. Сигурност. Вашиот нов уред за напорно користење

EOS C70 користи елементи од дизајнот на другите камери со RF-приклучок од Canon, но со дополнителни контроли, заштита од надворешни услови и практична големина што ќе се вклопи во вашиот систем за снимање.

EOS C70 од Canon, девојка игра на улица
Canon Camera

4K DGO-сензор со формат Super 35 mm за неверојатен квалитет на слика

Опремен со новосоздадениот 4K-сензор со формат Super 35 mm и процесор за слика DIGIC DV7, EOS C70 нуди слика со висока резолуција и динамички опсег со повеќе од 16 чекори.

Повеќе формати за снимање

Двата отвори за UHS-II SD-картички овозможуваат истовремено или пренасочено снимање, во различни формати. XF-AVC поддржува ALL-I и Long-GOP, а снимањето во форматот MP4 нуди дополнителна флексибилност.

EOS C70 од Canon, два отвори за SD-картички, повеќе формати за снимање
EOS C70 од Canon, разновиден избор на објективи

Разновиден избор на објективи

Објективите RF нудат исклучителен квалитет и брзина со перформанси што се оптимизирани за EOS C70 и модели од серијата EOS R. Извонредно брзото фокусирање и неверојатниот оптички квалитет, заедно со уникатните функции како прстен за контрола на објективот, овозможуваат дополнителна контрола врз поставките. Адаптерите за системот EOS R нудат дополнителна креативна контрола, овозможувајќи им на снимателите да ги користат нивните постоечки објективи од сериите EF и EF-S. АДАПТЕРОТ ЗА МОНТИРАЊЕ ОБЈЕКТИВИ EF-EOS R 0,71x е адаптер со EF-кон-RF-приклучок што овозможува користење на широката палета на EF-објективи за целосна слика од Canon, а воедно и го задржува истиот агол на гледање во формат за целосна слика при користење на форматот Super 35 mm.

Професионални и практични помошни функции

Работниот процес ќе се одвива непречено кога ќе снимате со EOS C70 благодарение на практичните функции како директна контрола со допир, автоматско ISO, вертикално снимање и електронска стабилизација на слика.

EOS C70 од Canon, контрола на допир, автоматско ISO, вертикално снимање
A studio scene with several different cameras including Canon PTZ cameras on tripods and an operator at a control desk using a Canon RC-IP100 hardware controller.

Професионални опции за поврзување и проследување

Протоколот XC на Canon е новосоздаден IP-протокол од Canon што овозможува далечинска контрола на опрема за видеопродукција од Canon. Овој протокол внесува нова димензија во продукциите во чиј работен процес треба да се применат повеќе производи од Canon со цел да се внесе нова димензија во работните процеси.

Професионален влезен/излезен интерфејс

Контролирајте го снимањето со приспособливи копчиња, професионални приклучоци и софистицирани контроли за звук.

Canon EOS C70, IO interface, audio controls
eos_c70_eos_c300_markIII_eos_c500_markII_xf605_canon_multi_camera_control_app

Апликација Canon Multi-Camera Control

Контролирајте максимум 4 професионални камери истовремено со помош на вашиот телефон преку Wi-Fi, искористувајќи ги придобивките што ги нуди XC-протоколот од Canon што е вграден во голем број камери Cinema EOS и XF.

Добијте опција за следење во живо и управувајте со различни поставки на камерите како експозиција, фокус, зум, копчето за снимање, форматот за снимање и многу други.

Компатибилност со EOS C70, C300 Mark III, C500 Mark II и XF605. Ќе стане достапна за преземање од iOS App Store во декември 2023 година.

СИСТЕМ

Адаптер за монтирање објективи EF-EOS R 0.71x

EF-кон-RF-адаптер дизајниран да им овозможи на корисниците да ја користат големата палета на EF-објективи од Canon со камерата EOS C70, а воедно го задржува истиот агол на гледање во формат за целосна слика. Тој е идеален за снимателите на филмови и документарни видеозаписи и совршено ја надополнува камерата EOS C70 за корисниците на EF-објективи.

Куќишта на фотоапарати

Сензор

DGO CMOS со формат Super 35 mm

CMOS со формат Super 35 mm

DGO CMOS со формат Super 35 mm

Големина на сензор (ефикасни MP)

Прибл. 8,85 MP (4K / 2K)

Прибл. 8,29 MP (4K UHD / FHD)

Прибл. 8,85 MP (4K / 2K)

Прибл. 8,29 MP (4K UHD / FHD)

Прибл. 8,85 MP (4K / 2K)

Прибл. 8,29 MP (4K UHD / FHD)

Резолуција на снимање

4K / 4K UHD / 2K / FHD

4K / 4K UHD / 2K / FHD

4K / 4K UHD / 2K / FHD

Формат/стапка на податоци на снимање (МАКС.)

XF-AVC / MXF: 410 Mbps 

MP4: 150 Mbps

MP4 (HEVC): 225 Mbps

Cinema RAW Light: 1 Gbps 

XF-AVC: 160 Mbps

MP4: 150 Mbps

Cinema RAW Light: 1 Gbps

XF-AVC/MXF: 410 Mbps

Динамички опсег

16+ чекори (CANON LOG2)

13 чекори (CANON LOG3*)

16+ чекори (CANON LOG2)

Вид на датотека

XF-AVC (MXF)

ALL-I или Long GOP

MP4

Cinema RAW LIGHT

XF-AVC (MXF)

MP4

Cinema RAW Light (CRM) XF-AVC (MXF)

ALL-I или Long GOP

Семплирање/бит-длабочина

XF-AVC ALL-I или Long GOP. 4:2:2 10 бита

MP4 HEVC (H.265), 4:2:2 10 бита,

MP4 H.264 4:20, 8 бита

RAW: 10 / 12 бита

XF-AVC/MP4: 4:2:0 8 бита

RAW: 10 бита / 12 бита XF-AVC: 4:2:2 10 бита

XF-AVC: 4:2:0 8 бита Long GOP (Proxy)

Стапка на слики (PAL)

50p / 25p / 50i

50p / 25p

50p / 25p

Макс. стапка на слики (PAL)

МАКС. 120 FPS (4K)

МАКС. 180 FPS (Super 16 mm со отсекување во 2K / FHD). Снимање звук во нормален режим

МАКС. 50 FPS (4K RAW / 4K)

МАКС. 100 FPS (FHD)

МАКС. 120 FPS (4K RAW / 4K)

МАКС. 180 FPS (Super 16 mm со отсекување во 2K / FHD)

Медиуми за снимање

SD-КАРТИЧКА X2

CFast 2.0™ (CRM) X1

SD-КАРТИЧКА (PROXY, XF-AVC/MP4) X2

CFexpress 2.0™ X2 

SD-КАРТИЧКА X1

Временски код

Да

Не

Да

Genlock

Не

Не

Да (при впарување со уредот за проширување EU-V1/EU- V2. Само влез/може да се користи и како SYNC OUT-приклучок)

Аудио

XF-AVC: Linear PCM (24 бита / 48 kHz), 4 канали

MP4: MPEG-2 AAC LC (16 бита, 48 kHz, 2 канали) / Linear PCM (16 бита, 48 kHz, 4 канали)

Cinema RAW Light: Linear PCM (24 бита / 16 бита / 48 kHz / 4 канали)

XF-AVC: Linear PCM (24 бита / 48 kHz / 4 канали)

MP4: MPEG-2 AAC-LC (16 бита / 48 kHz / 2 канали), Linear PCM (16 бита / 48 kHz / 4 канали)

Linear PCM (24 бита / 48 kHz), 4 канали

Dual Pixel CMOS AF

Да; во рамките на 80% од хоризонталниот и вертикалниот опсег на површината на сензорот

Да; во рамките на 80% од хоризонталниот и вертикалниот опсег на површината на сензорот

Да; во рамките на 80% од хоризонталниот и вертикалниот опсег на површината на сензорот

Помош при фокусирање/точки за фокусирање**

Да, две точки

Да, две точки

Да, две точки

Вградени ND-филтри

Да, 2 / 4 / 6 / 8 / 10 чекори

Да, 2 / 4 / 6 / 8 / 10 чекори

Да, 2 / 4 / 6 / 8 / 10 чекори

Поддршка за анаморфни објективи

Да 2x / 1,3x

Не

Да x2,0 / x1,3

Приклучок за објективи

Canon RF

Canon EF

Canon EF

Опции што може да ги менува корисникот: -приклучок со заклучување при снимањето или PL-приклучок од Canon (Cooke/I-технологија)

Димензии (само куќиште) - (ВxШxД)

160 x 130 x 116 mm

Прибл. 144 x 153 x 179 mm

Прибл. 153 x 148 x 168 mm

Тежина (само куќиште)

Прибл. 1170 g

Прибл. 1430g

Прибл. 1750 g

Нова генерација на камера Cinema EOS

Од технологија со RF-приклучок, 4K-сензор со сигнал со двојно засилување (DGO) и формат Super 35 mm па сè до адаптерот за монтирање објективи EF-EOS R 0.71x, дознајте сè што е потребно за EOS C70 во галеријата.
EOS C70 од Canon, што содржи кутијата

Што содржи кутијата

 • Куќиште EOS C70

 • Рачка

 • Држач за микрофон

 • Адаптер за држачот за микрофон

 • Батерија BP-A30

 • Полнач за батерии CG-A20

 • Компактен адаптер за напојување CA-CP200L

 • Ремен за преку рамо

 • Капаче за куќиштето

 • Метро

ПРИЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ

Регистрирајте ја вашата заинтересираност за EOS C70

Бидете првите кои ќе добиваат новости за EOS C70, понуди од Canon, совети и водичи, најнови вести и покани за локални настани.

Компатибилна дополнителна опрема

Слични написи

 • Планински велосипедист изведува трик во воздух на сонце. Сликата е сликана одоздола со црвени афиони и треви на ридот

  СТАТИЈА

  Снимање во 8K и во 4K со прекумерно семплирање со EOS R5 од Canon

  Во првите сесии за снимање со EOS R5 од Canon, Martin Bissig и Ivan D’Antonio открија како неговите функции за 8K го намалуваат времето на снимање и ги зголемуваат креативните опции.

 • Film making, EOS C70

  СТАТИЈА

  Жена во областа на снимање: навлегување во бизнисот

  Врвни женски сниматели откриваат како успеале во филмскиот бизнис и нудат совети за жените кои сакаат да го следат нивниот пример.

 • Jolade Olusanya holds a Canon EOS C70 camera to film a woman seated on the floor in front of him.

  СТАТИЈА

  Прво снимање со EOS C70 од Canon

  Jolade Olusanya објаснува како ја користел камерата Cinema EOS со RF-приклучок од Canon за да сними прекрасен филм за поетесата Sophia Thakur.

 • A man stands in a wheat field holding a Canon EOS C70 camera by his side.

  СТАТИЈА

  EOS C70: запознајте се со новата камера Cinema EOS со RF-приклучок

  Нов приклучок, нов дизајн, нови можности… Дознајте како компактната и моќна камера со формат Super 35 mm од Canon може да ги зголеми вашите креативни опции.

 • Слични производи

  Може да ве интересира и

  Get the edge, sign up now

  Sign up for tips from other pros, industry news, event invites and firmware updates.

  Canon Camera
  1. Надворешниот изглед на Canon[EOS C70] што е прикажан на овие фотографии и видеосодржини може да се разликува од комерцијалниот производ.