Canon LEGRIA GX10 – Handheld 4K
Blank-Rect Image

LEGRIA GX10 од Canon

Рачно снимање на врвни 4K видеозаписи и професионално ниво на креативна контрола за сниматели и ентузијасти за видео.

Создавајте приказни со неверојатен 4K квалитет

Оваа неверојатна 4K 50p видеокамера нуди AF фокусирање со Dual Pixel CMOS, снимање забавени движења со 100 fps во Full HD, широк динамички опсег и два отвори за картички што овозможуваат создавање на приказни со професионален квалитет и беспрекорен работен процес.

Погледни целосни спецификации

Canon LEGRIA GX10 – Quick Specs
Canon LEGRIA GX10 – Mike Boyd – How I Make My Videos

Како снимам видеоснимки - Mike Boyd

Погледнете зад сцената и дознајте како снимателот Mike Boyd ги снима неговите најнови видеозаписи со помош на LEGRIA GX10 од Canon.

Погледни видеозапис

Снимајте со врвен 4K квалитет

Снимајте неверојатно живописни видеоснимки во 4K со 50p и широк динамички опсег дури и во тешки услови, благодарение на прецизната оптика со 15x зум, големиот сензор и ND филтер со 8 чекори.

Canon LEGRIA GX10 – Create in 4K

Професионален квалитет

Уживајте во интуитивно рачно снимање со професионални копчиња за зумирање, прстен на објективот, голем екран со променлив агол и фокусирање на допир со Dual Pixel CMOS AF и моќна стабилизација на слика.

Canon LEGRIA GX10 – Professional Quality
Canon LEGRIA GX10 – Recording Options

Откријте разновидни опции за снимање што ќе одговараат на вашата креативност

Погледни видеозапис

Лесно прилагодлива контрола

Преземете ја контролата со лесно прилагодливите функциски копчиња, вртливото копче и вклучениот безжичен далечински управувач или веднаш почнете да снимате во врвни 4K видеоснимки со автоматскиот режим.

Canon LEGRIA GX10 – Customise Controls

Доловете ги сите случувања

Снимајте видеоснимки со 50p во 4K и добијте неверојатни движења и реалистичност. Бавни движења со 50 fps во 4K и максимум 100 fps во Full HD. Добијте пренасочено снимање со две картички за долготрајно снимање и правење резервни копии.

GX10 – Capture Action

Едноставен работен процес, одличен звук

Споделувајте безжично и снимајте далечински со помош на вашиот паметен уред преку Wi-Fi со два фреквентни појаса. Снимајте одличен звук преку аудио влезот од 3,5 mm и напредниот мини приклучок од Canon.

GX10 – Easy Workflow

Спецификации

4K, 50p

4K, 50p

4x поголема резолуција од Full HD

Wide DR

Широк динамички опсег

Го зголемува динамичкиот опсег до 800%

Wide Angle Lens

Широкоаголен објектив

Широкоаголен објектив од 25,5 mm

15x

15x

Оптички зум

9 blade

Бленда со кружен отвор

и 9 сечила

Powered IS

Напојувана IS

За телефото снимки

Wi-Fi

Wi-Fi

Безжична контрола и споделување

100fps

Бавни движења

со 100 fps

Погледнете ги сите спецификации

Canon LEGRIA GX10 – Quick Specs
GX10 – What’s in the box?

Што содржи кутијата

LEGRIA GX10 од Canon

Компактен адаптер за напојување CA-946

Безжичен контролер WL-D89

Батерија BP-828

AC кабел

Сенило на објектив со препрека

Документација

Дополнителна опрема

Поврзани производи