Optical excellence for 4K filming
alt text goes here

Оптички
совршенство
за 4K

За снимање во 4K е потребна исклучителна острина на сликата, поради што Canon ја опреми XF405/XF400 со 15x оптички зум со највисок квалитет што нуди извонредно висока резолуција дури и при слаба осветленост.

Широк и моќен зум

Благодарение на извонредно широкиот агол од 25,5 mm и оптичкиот зум од 15x, XF405/XF400 може да снима дури и во најтесните опкружувања. Користејќи го 4K сензорот во Full HD режим, зумот може да го зголеми својот дострел - до 30x со напреден зум - поради што е совршен за снимање детали во далечина.

canon_xf405_wide_zoom_diagram
XF405_1_advanced_zoom_FHD

Извлечете повеќе во секоја прилика

Погледнете како зумот до 15x ги задоволува сите потреби при снимање во 4K во тешки услови и погледнете како неговиот дострел се зголемува во Full HD.

Погледни видеозапис

Извонредна стабилизација на слика во 5 оски

Снимајте сигурно, знаејќи дека XF405/XF400 се одликува со извонредна стабилизација на слика во 5 оски од Canon со која може да снимате во движење или да фотографирате рачно.

canon_xf405_wide_zoom_diagram

Рачното снимање никогаш не било полесно

Погледнете колку помага стабилизацијата на слика во 5 оски кога снимате во движење.

Погледни видеозапис

Built-in ND filters

Вградени ND филтри

XF405/XF400 нуди врвни перформанси во секакви услови на осветлување. Со допир на едно копче, вградените ND филтри (ND 1/4, ND 1/16 и ND 1/64) овозможуваат контрола на експозицијата при силна светлина или кога треба да користите широка решетка.

Погледни видеозапис

Прекрасни осветлени делови со ирис со 9 сечила

Објективот е опремен со ирис со 9 сечила што овозможува да добиете уште поубави и кружни ефекти на дефокусирање со двојно повеќе светлосни зраци во споредба со ирис со парен број на сечила.

XF405_4_9-blade
canon_xf405_lens_diagram