Canon XF405
Blank-Rect Image

Canon XF405/XF400

Професионална и компактна 4K UHD видеокамера со CMOS сензор од тип 1,0 и објектив со зум од 15x која е идеална за новинарство, документарна и деловна намена.

What does it take

Што е потребно?

Погледнете ги XF405 и XF400 на дело со репортерите Edward Lawrence и Laura Warner.

Погледни видеозапис

Професионална и компактна 4K UHD видеокамера со CMOS сензор од тип 1,0 и објектив со зум од 15x

XF405/XF400 нуди снимање во UHD и Full HD со висок квалитет, CMOS сензор од тип 1,0, 4K објектив со зум од 15x, како и Dual Pixel CMOS AF и висока стапка на слики од 100 P, поради што е идеална за новинари на кои им треба мала и лесна видеокамера што може да се поврзе во мрежа за пренос на содржини преку FTP и далечинска контрола.

Погледни целосни спецификации

xf405-right-side

Прецизен и сигурен автоматски фокус

Dual Pixel CMOS AF нуди подобри перформанси и контрола со минимален напор благодарение на зголемената површина за фокусирање што опфаќа прибл. 80% (вертикално) x 80% (хоризонтално) од сликата на екранот.

Дознајте повеќе

XF405 fast accurate

Висококвалитетен 4K објектив со 15x зум

Моќниот 4K објектив доловува максимални детали од вашите објекти и нуди неверојатна флексибилност со широкоаголниот приказ од 25,5 mm и зумот до 15x што се зголемува до 30x при напредно зумирање во FHD.

Дознајте повеќе

High quality 4K lens with 15x zoom

Снимање во 4K UHD/50P на SD картички со голема стапка на слики

XF405/XF400 поддржува снимање во форматот UHD/50P MP4 (150 Mbps), а нуди поддршка и за XF-AVC*.
* Може да биде потребно ажурирање на фирмверот

Дознајте повеќе

4K UHD/50P

Поврзување во мрежа за пренос на содржини преку FTP и проследување преку IP*

XF405/XF400 може да се поврзе преку Wi-Fi и етернет за да овозможи брз и практичен пренос на датотеки од видеокамерата во надворешни работни опкружувања.

* Може да биде потребно ажурирање на фирмверот

Network capability with FTP transfer

Флексибилни опции за далечинска контрола

Контролирајте ја камерата далечински преку паметен телефон или таблет-уред со апликацијата Browser Remote или користете го жичниот далечински управувач RC-V100 од Canon за целосна контрола на камерата.

Flexible remote-control options

Компактно и лесно куќиште, професионално ракување

Видеокамерата XF405/XF400 е една од најмалите и најлесните во нејзината класа, со голема издржливост, брз одзив и професионални нивоа на контрола и поврзување, а моделот XF405 има и 3G-SDI излез. XF405/XF400 има два отвори за SD картички за сигурно користење при долготрајно снимање, благодарение на опциите за пренасочено или истовремено снимање.

XF405 fast accurate

Спецификации

4K UHD/50P

4K UHD/50P

До 150 Mbps

canon_XF405_5_DPCMOS

Автоматски фокус

Прецизен и сигурен автоматски фокус

canon_XF405_2_CMOS

CMOS сензор

од тип 1,0

canon_XF405_6_WIFI

Вграден

Wi-Fi и приклучок за етернет

canon_XF405_3_4K_Lens

4K објектив со 15x зум и

широк агол од 25,5 - 382,5 mm

canon_XF405_7_3G_SDI

3G-SDI приклучок

(само XF405)

canon_XF405_4_HFR

Непроменлива висока стапка на слики

од 100P во Full HD

canon_XF405_8_XLR_TERMINALS

XLR приклучоци

2 x XLR приклучоци и вграден микрофон

Погледнете ги сите спецификации

canon_xf405_specs_side_profile
xf405-witb

Што содржи кутијата

XF405/XF400

Рачка

Сенило за објектив со препрека за објектив

Батерија BP-828

Адаптер за напојување CA-946

Држач за микрофон

Безжичен контролер WL-D89Дополнителна опрема

Поврзани производи

  • Canon
  • XF405/XF400 од Canon