Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon i-SENSYS MF267dw II

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Ласерски печатач
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање и испраќање факс

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  28 стр./мин.
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 15 секунди или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  5,2 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII-LT, PCL 5e1, PCL6
 • Фонтови
  45 PCL-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно. 10 mm горе, долу, лево и десно (плик)
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  iOS: Airprint, апликации Canon PRINT Business. Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business. Поддршка за Microsoft Universal Print

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  28 стр./мин.
 • Време до првата копија
  Прибл. 8,2 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст
 • Двострано копирање
  1-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со чекори на зголемување од 1%
 • Други карактеристики
  Подредување копии, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификација

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 x 600 dpi Напредно: до 9600 x 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано црно-бело: 20 слики/мин. (300 x 600 dpi) Еднострано во боја 15 слики/мин. (300 x 600 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN, WIA, ICA
 • Максимална ширина на скенирање
  215,9 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF
 • Скенирање на PC адреса
  Tiff/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување2
 • Скенирање кон USB-мемориски уред
  НЕМА
 • Скенирање кон FTP
  НЕМА
 • Скенирање кон Cloud
  Tiff/JPEG/PDF/PNG3
 • iFAX
  НЕМА

Спецификации за факс

 • Брзина на модем
  33,6 kbps (до 3 секунди/страница4)
 • Режим на прием
  Само факс, автоматско префрлување помеѓу факс/телефон, модел со функција за одговарање, рачно, DRPD: избор на факс
 • Резолуција на факс
  Нормално: 300x100 dpi, фино: 200 x 100 dpi, супер фино: 200 x 400 dpi
 • Факс меморија
  До 256 страници5
 • Броеви за брзо бирање
  До 104 броеви за бирање
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 104 броеви за бирање / макс. 50 одредишта во една група
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 114 одредишта
 • Резервна копија на меморија
  Резервна копија на трајната меморија на факсот (правење резервна копија на флеш меморија)
 • Двострано користење на факс
  Да (праќање и прием)
 • Други карактеристики
  Препраќање факс, двоен пристап, далечински прием, компјутерски факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)
 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови, повеќенаменски фах за 1 лист, ADF за 35 листови
 • Внес на хартија (опција)
  НЕМА
 • Макс. капац. за внес на хартија
  НЕМА
 • Излезно лежиште за хартија
  50 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, хартија за поврзување, етикети, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, плик (COM10, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, плик (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm

  ADF:
  A4, A5, B5, B6, правни, писма, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 105 x 148 mm макс. 216 x 356 mm
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²
  ADF: 50 до 105 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, канцелариска хартија
  60 до 105 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802,11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012
  Mac OS X верзија 10.12 и понова
  Linux6
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)

  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: SMB3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (праќање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP, USB

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, филтрирање на IP-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP(AES), WPA2-EAP(AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Toner Status Tool

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  НЕМА
 • Алатки за далечинско управување
  НЕМА
 • Софтвер за скенирање
  НЕМА
 • Алатки за oптимизација
  НЕМА
 • Платформа
  НЕМА
 • Издавање документи
  НЕМА

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  Од 250-2.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 30.000 страници месечно7
 • Брзина на процесор
  1200 MHz
 • Меморија
  256 MB
 • Простор за складирање
  НЕМА
 • Контролен панел
  6-линиски црно-бел LCD екран на допир
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  390mm x 405mm x 375mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  435mm x 620mm x 645mm
 • Тежина
  Прибл. 12,9 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1240 W
  Активно печатење: прибл. 500 W
  Режим на подготвеност: прибл. 4,7 W
  Режим на мирување: прибл. 0,7 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): XX kWh/неделно
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок8 :
  Активен режим: 51 dB во режим за црно-бело печатење
  Режим на подготвеност: нечуен

  Јачина на звук9:
  Активен режим: 69,1 dB или помалку во режим за црно-бело печатење
  Режим на подготвеност: не е достапно

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ со тонер 051 (1.700 страници10)11
  Картриџ со тонер 051H (4.100 страници12)13
  Картриџ со барабан 051 (23.000 страници14)15

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  TEL 6 KIT (комплет за телефон)
 1. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
 2. Скенирање со MF Scan Utility
 3. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 4. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 5. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 6. Поддршка за печатење и скенирање преку Linux
 7. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 8. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 9. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 10. Врз основа на ISO/IEC 19752
 11. Печатачот се испорачува со картриџ со тонер 051 (1.700 страници) и картриџ со барабан 051 (23.000 страници)
 12. Врз основа на ISO/IEC 19752
 13. Печатачот се испорачува со картриџ со тонер 051 (1.700 страници) и картриџ со барабан 051 (23.000 страници)
 14. Врз основа на ISO/IEC 19752
 15. Печатачот се испорачува со картриџ со тонер 051 (1.700 страници) и картриџ со барабан 051 (23.000 страници)