Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon i-SENSYS MF272dw

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Црно-бел ласерски уред
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 29 стр./мин. (A4)
  Двострано: до 18,5 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До еквивалент од 2400 x 600 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 7,5 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл.: 5,4 секунди или помалку (400 dpi)
  Прибл.: 7,1 секунди или помалку (600 dpi)
 • Јазици на печатачот
  UFRII
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Поддршка за Microsoft Universal Print

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано: до 29 стр./мин. (A4)
  Двострано: до 18,5 слики/мин. (A4)
 • Време до првата копија
  7,6 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст
 • Двострано копирање
  1-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со 1% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  Подредување копии, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификација, копирање пасош

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Плоча:
  Еднострано црно-бело: 2,7 сек./страница (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 3,5 сек./страница (300x300 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN , WIA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање на PC адреса
  JPEG (само една страница)
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG1

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Рамно лежиште
 • Внес на хартија
  Касета за 150 листа
  Повеќенаменски фах за 1 лист
 • Макс. капац. за внес на хартија
  151 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  50 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија за поврзување, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, канцелариска хартија
  Прилагодена големина - мин. 210 x 279 mm макс. 216 x 356 mm
  60 до 105 g/m2

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802,11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012
  Mac OS X верзија 10.12 и понова
  Linux3
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/WSD)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP, USB

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, филтрирање на IP-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Безбедност (безжична врска): IEEE802.1x
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP(AES), WPA2-EAP(AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Toner Status Tool

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Toner Status Tool

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  150 - 2.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 20.000 страници месечно4
 • Брзина на процесор
  1200 MHz
 • Меморија
  256 MB
 • Контролен панел
  5-линиски црно-бел LCD-екран
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  372 mm x 320 mm x 271 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  372 mm x 598 mm x 526 mm
 • Тежина
  Прибл. 11,6 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1300 W
  Активно печатење: прибл. 530 W
  Режим на подготвеност: прибл. 4,8 W
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,23 kWh/неделно5
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок6 :
  Активен режим: Еднострано 50 dB
  двострано 51 dB
  Режим на подготвеност: нечуен7

  Јачина на звук8:
  Активен режим: 69,3 dB или помалку
  Режим на подготвеност: не е достапно

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 071 (1.200 страници9)10
  Картриџ 071H (2.500 страници 11)12
 1. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 2. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 3. Поддршка за печатење и скенирање преку Linux, дистрибуција само преку интернет. Поддршка за Linux за печатење и скенирање
 4. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 5. Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.
 6. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 7. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 8. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 9. Врз основа на ISO/IEC 19752
 10. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници)
 11. Врз основа на ISO/IEC 19752
 12. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници)