Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon i-SENSYS MF275dw

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Црно-бел ласерски уред
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање и испраќање факс

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 29 стр./мин. (A4)
  Двострано: до 18,5 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До еквивалент од 2400 x 600 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 7,5 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Прибл.: 5,4 секунди или помалку (400 dpi)
  Прибл.: 7,1 секунди или помалку (600 dpi)
 • Јазици на печатачот
  UFRII
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business
  Поддршка за Microsoft Universal Print

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано: до 29 стр./мин. (A4)
  Двострано: до 18,5 слики/мин. (A4)
 • Време до првата копија
  ADF (A4):
  8,9 секунди или помалку
  Плоча (A4):
  7,6 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст/фотографија, текст/фотографија (со голема брзина), фотографија, текст
 • Двострано копирање
  1-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со 1% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  Подредување копии, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификација, копирање пасош

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Плоча:
  Еднострано црно-бело: 2,7 сек./страница (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 3,5 сек./страница (300x300 dpi)

  ADF:
  Еднострано црно-бело: 20 слики/мин. (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 15 слики/мин. (300x300 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN , WIA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање на PC адреса
  JPEG (само една страница)
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG1

Спецификации за факс

 • Брзина на модем
  33,6 Kbps (до 3 секунди/страница2)
 • Режим на прием
  Само факс, автоматско избирање помеѓу факс/тел., режим на одговор, рачно
 • Резолуција на факс
  Нормално: 200 x 100 dpi
  Фино: 200 x 200 dpi
  Фото: 200 x 200 dpi
  Супер фино: 200 x 400 dpi
 • Факс меморија
  До 256 страници3
 • Броеви за брзо бирање
  До 104 броеви за бирање
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 50 одредишта во една група
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 114 одредишта
 • Резервна копија на меморија
  Резервна копија на трајната меморија на факсот (правење резервна копија на флеш меморија)
 • Двострано користење на факс
  Да (праќање и прием)
 • Други карактеристики
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, TX-извештај, секвенцијално пренесување

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)
 • Внес на хартија
  Касета за 150 листа
  Повеќенаменски фах за 1 лист
  ADF за 35 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  186 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  50 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија за поврзување, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, B5, A6, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, пликови (COM10, Monarch, DL, C5), прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm

  ADF:
  A4, A5, A6*, B5, B6, правни, писма, прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 216 x 356 mm
  *Потребен е додаток
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m²
  ADF: 105 до 128 g/m² (Еден лист)
  50 дo 105 g/m² (Повеќе листови)
 • Двос. печатење
  Автоматски
  A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, канцелариска хартија
  Прилагодена големина - мин. 210 x 279 mm макс. 216 x 356 mm
  60 до 105 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802,11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012
  Mac OS X верзија 10.12 и понова
  Linux4
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/WSD)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP, USB

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, филтрирање на IP-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Безбедност (безжична врска): IEEE802.1x
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP(AES), WPA2-EAP(AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility, Remote User Interface (RUI), Toner Status Tool

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  MF Scan Utility, Remote User Interface (RUI), Toner Status Tool

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  150 - 2.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 20.000 страници месечно4
 • Брзина на процесор
  1200 MHz
 • Меморија
  256 MB
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  6-линиски црно-бел LCD-екран на допир
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  390 mm x 374 mm x 368 mm
 • Тежина
  Прибл. 11,4 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1300 W
  Активно печатење: прибл. 530 W
  Режим на подготвеност: прибл. 4,8 W
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,23 kWh/неделно5
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок6 :
  Активен режим: Еднострано 50 dB
  двострано 51 dB
  Режим на подготвеност: нечуен7

  Јачина на звук8:
  Активен режим: 69,3 dB или помалку
  Режим на подготвеност: не е достапно

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 071 (1.200 страници 9)10
  Картриџ 071H (2.500 страници 11)12

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  TEL 6 KIT (комплет за телефон)
 1. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 2. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 3. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 4. Поддршка за печатење и скенирање преку Linux, дистрибуција само преку интернет. Поддршка за Linux за печатење и скенирање
 5. Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.
 6. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 7. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 8. Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779
 9. Врз основа на ISO/IEC 19752
 10. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници)
 11. Врз основа на ISO/IEC 19752
 12. Печатачот се испорачува со основен картриџ (700 страници)