Серија i-SENSYS MF440 од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Тип на машина

Сè-во-едно црно-бел ласерски уред

Достапни функции

MF443dw/MF446x: печатење, копирање, скенирање
MF445dw/MF449x: печатење, копирање, скенирање и праќање факс

Печатач

Брзина на печатење

Еднострано: до 38 стр./мин. (A4)
До 63,1 стр./мин. (A5 хоризонтално)
Двострано: до 31,9 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Квалитет на печатење со технологија за подобрување слики

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку

Време за печатење на првата страница

Прибл.: 5,5 секунди или помалку

Јазици на печатач

MF443dw: UFRII, PCL 5c1, PCL6
MF445dw / MF446x / MF449x: UFRII, PCL 5c2, PCL6, Adobe® PostScript

Фонтови

MF443dw: 45 PCL-фонтови
MF445dw: 45 PCL-фонтови
136 PostScript фонтови
MF446x/MF449x: 93 PCL-фонтови
136 PostScript фонтови

Маргина за печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

MF443dw/MF445dw:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android; сертификат за Mopria, апликација Canon PRINT Business, дополнителна компонента Canon Print Service

MF446x/MF449x:
Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Печатење бар-кодови3
Поддршка за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android; сертификат за Mopria, апликација Canon PRINT Business, дополнителна компонента Canon Print Service

Копир

Брзина на копирање

Еднострано (A4): до 38 стр./мин.
Двострано (A4): до 30,3 слики/мин.

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

ADF (A4): прибл. 6,6 секунди или помалку
Валјак (A4): прибл. 6,4 секунди или помалку

Резол. на коп.

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст, текст/фотографија (зададено), текст/фотографија (висок квалитет), фотографија

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

25-400% со чекор на зголемување од 1%

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Скенер

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 38 слики/мин. (300x600 dpi)
Еднострано во боја: 13 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано црно-бело: 70 слики/мин. (300x600 dpi)
Двострано во боја: 26 слики/мин. (300x600 dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA, ICA

Скенирање кон е-mail

MF443dw/MF445dw:
TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
MF446x/449x:
TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF3/PDF (дигитален потпис)4

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG5

iFAX

ITU-T.37

Факс

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница6)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници7

Броеви за брзо бирање

До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Мак. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта

Секвенцијално пренесување

Мак. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

Работа со медиуми

Тип на скенер

Валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови
ADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, поштенски картички, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини: мин. 105 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

Повеќенаменски фах:
A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, картичка со индекс, пликови (COM10, Monarch, C5, DL), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216,0 x 355,6 mm.

ADF:
A4, A5, A6, B5, правни, писма, извештаи, прилагодени големини: мин. 105 x 128 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²+AC57
ADF: 50 до 105 g/m²

Двострано печатење

A4, правни, писма, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, канцелариска хартија
Прилагодена големина - мин. 210 x 279,4 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
60 до 120 g/m2

Интерфејс и софтвер

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.14 
Linux8

Мрежни протоколи

Печатење:
LPD, RAW, Port9100, IPP, IPPS, WSD (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност (жично):
Филтрирање на IP/ Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
Безбедност (безжично):
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(AES)
Режим на инфраструктура:
WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
Режим на пристапна точка:
WPA2-PSK(AES)

Софтвер и управување со печатач

MF443dw/MF445dw:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање
Многубројни апликации

MF446x/MF449x:
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Универзален управувач за најавување / uniFLOW online / uniFLOW online Express / компатибилност со uniFLOW
Многубројни апликации

Општи карактеристики

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 4.000 страници месечно

Работен циклус

Мак. 80.000 страници месечно9

Брзина на процесор

800 MHz x 2

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 12,7 cm

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

453 mm x 464 mm x 392 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

682 mm x 1.083 mm x 895 mm

Тежина

Прибл. 17,2 Kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.370 W
Подгот.: п. 9,4 W
Мир.: прибл. 0,9 W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,0 kWh/неделно (230 V)10
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Ниво на шум

Звучен притисок* :
Активен режим: 53 dB
Режим на подготвеност: нечуен**

Моќност на звук*:
Активен режим: 72,2 dB
Режим на подготвеност: нечуен**

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
**Нечујно значи дека нивото на звучен притисок од позиција на набљудувач е помало од апсолутниот стандард за шум во заднина во согласност со ISO 7779

Потрошни материјали

Картриџи

Картриџ 057 (3.100 страници *)**
Картриџ 057H (10.000 страници *)**

*Врз основа на ISO/IEC 19752
**Печатачот се испорачува со картриџот 057 (3.100 страници)

Дополнителна опрема / опции

Елементи

MF443dw:
Модул за снабдување на касетата-AH1 (касета за 550 листови)
MF445dw:
Модул за снабдување на касетата-AH1 (касета за 550 листови)
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)

MF446x:
Модул за снабдување на касетата-AH1 (касета за 550 листови)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

MF449x:
Модул за снабдување на касетата-AH1 (касета за 550 листови)
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
Комплет за печатење бар-кодови-E1E
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Комплет со MiCard додаток-B1
Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1

  1. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
  2. Не се испорачува PCL5e-драјвер од Canon, но уредот поддржува PCL5e-команди.
  3. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење бар-кодови-E1E
  4. Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1
  5. Скенирање со апликациите MF Scan Utility или Canon PRINT Business
  6. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
  7. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
  8. „Поддршката за печатење и скенирање преку Linux ќе стане достапна од декември 2019 година.“
  9. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
  10. Според US ENERGY STAR® верзија 2.0.
Discontinued