Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER 1643i II

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање и испраќање
 • Брзина на процесор
  Cortex-A9MPCore 800 MHz×2
 • Контролен панел
  TFT LCD WVGA-екран на допир во боја од 12,7 cm (5 инчи)
 • Меморија
  Стандардно: 1,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  2 GB (eMMC)
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА стандардно:
  1000Base-T/100Base-TX/10-Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n), директно поврзување преку Wi-Fi

  ДРУГО стандардно:
  USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 2.0 (уред) x1
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 650 листови
  Касета за хартија: 550 листови
  Повеќенаменски фах: 100 листови
  МАКСИМУМ: 2.300 ЛИСТОВИ (СО МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-C1x3)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  150 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање
 • Поддржани видови на медиуми
  Горна касета 1:
  тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, за поврзување

  Повеќенаменски фах:
  тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, за поврзување, етикети, пликови
 • Поддржани големини на медиуми
  Горна касета 1:
  Стандардна големина: A4, B5, A5, A5R, A6
  Прилагодена големина: мин. 105,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: A4, B5, A5, A5R, A6
  Картички со индекс, пликови [бр. 10 (COM 10), Monarch, ISO-C5, DL]
  Прилагодена големина: мин. 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Прилагодена големина: мин. 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Горна касета 1: 60 до 120 gsm
  Повеќенаменски фах: 60 до 199 gsm
  Двострано: 60 до 120 gsm
 • Потребно време за загревање
  Од моментот на вклучување: 14 секунди или помалку*

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

  Од режим на мирување: 4 секунди или помалку
 • Димензии (Ш x Д x В)
  480 x 464 x 452 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  480 x 905 mm (со отворена касета)
 • Тежина
  Прибл. 19,0 kg (без тонер)

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно:
  До 43/43 стр./мин. (A4)

  2-страно:
  До 36/36 стр./мин. (A4)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  До 1200 x 1200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFR II, PCL6, PCL5, Adobe® PostScript®3
 • Директно печатење
  Директно печатење достапно преку USB-мемориски уред, поддржани видови на датотеки LPR: TIFF, JPEG, PDF и XPS (само LPR)
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  Apple AirPrint, Canon PRINT Business, Mopria, Canon Print Service, Dropbox, GoogleDrive, OneDrive и uniFLOW Online

  Достапен е голем избор на софтверски решенија за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
 • Фонтови
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, фонтови за баркодови
  PS-фонтови: 136 Roman
 • Функции за печатење
  Воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, намалување на тонерот, печатење постери, датум на печатење
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019, MAC OS X (10.11 или понов)
  PCL: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019
  PS: Windows® 8.1/10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019, MAC OS X (10.11 или понов)
  PPD: Windows® 8.1/10/11, MAC OS X (10.11 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно:
  До 43/43 стр./мин. (A4)

  2-страно:
  До 36/36 стр./мин. (A4)
 • Време до првата копија
  Валјак: прибл. 6,3 секунди или помалку
  ADF: прибл. 6,4 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  до 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 81%, 86%, 100%, 115%, 122%, 141%, 200%, 400%
 • Однапред поставени зголемувања
  25%, 50%, 70%, 81%, 86%, 100%, 115%, 122%, 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, омилени поставки, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови
 • Специјални функции за копирање
  Двостран оригинал, создавање задачи, N на 1, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, острина, бришење на рамка, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, подредување

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандардно: автоматски двостран механизам за снабдување со документи
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  ScanGear MF за TWAIN и WIA Windows®8.1 /10/11, Mac OS X (10.11 или понов)
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: до 600 x 600
  Скенирање за испраќање: (проследување) до 300 x 600, (повлекување) до 600 x 600
  Скенирање кон факс: до 400 x 400
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 50 листови (A4, 80 gsm)
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 20mm)
  Тежина на листови за механизмот за снабдување со документи: 1-страно/2-страно
  Континуирано скенирање: 50 до 105 gsm
 • Поддржани големини на медиуми
  Големина на медиуми: A4R, B5R, A5R, A6R
  Прилагодена големина: од 105 x 128 mm до 215,9 x 355,6 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон мрежа, скенирање кон мемориски медиум (USB-мемориски уред), скенирање кон услуги основани врз Cloud (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive, uniFLOW Online)
 • Брзина на скенирање
  Испраќање со DADF (слики/мин., A4):
  1-страно скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): 38/13
  2-страно скенирање (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА): 70/26

  Копирање со DADF (слики/мин., A4):
  1-страно скенирање: 20
  2-страно скенирање: 34

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV,
  Изборно: Super G3-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (50)/локално (300)/брзо бирање (281)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: 196 x 204 (I-FAX) 300 x 300 (е-пошта/SMB/FTP)
  Повлекување: макс. 9600 x 9600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP (TCP/IP), SMB 3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (праќање), POP3- (примање)
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, можност за пребарување, шифрирано, дигитален потпис)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, име на датотека, предмет/порака, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации за складирање

 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на ID на оддел (најавување со PIN и ID на оддел, најавување на ниво на функција)
  uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMPv3, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), овозможување/оневозможување (мрежни апликации, Remote UI, USB-интерфејс), одвојување на G3-факсот од LAN, одвојување на USB-приклучокот од LAN
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, uniFLOW Secure Print*), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред), безбедност за испраќање податоци (ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, сигурносна потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја)

  *Потребен е изборниот софтвер uniFLOW Online / uniFLOW
 • Безбедност на уред
  Иницијализација на мемориски простор, функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на повеќефункционалните уреди, проверка на системот при вклучувањето
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 °C (50 до 86 °F)
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  AC220-240 V: 3,9 A, 50/60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1420 W или помалку
  Режим на подготвеност: прибл. 13,6 W
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W
  Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,1 W или помалку


  Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*: 0,41 kWh

  *Според ENERGY STAR верзија 3.0

  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LwAd)
  Активен режим: 72,9 dB или помалку*1
  Режим на подготвеност: LwAm 3,7 B, Kv 0,3 B*2
  Ниво на звучен притисок (LpAm)*2

  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим: 1-страно: LpAm 54 dB, 2-страно: LpAm 53 dB
  Режим на подготвеност: 24 dB

  *1 Усогласеност со RAL-UZ205 (2017) (податоците се преземени од вредноста на стандардот)
  *2 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017
 • Стандарди
  Blue Angel (се чека потврда)

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iW Enterprise Management Console
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Network ScanGear

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер T06
 • Проценета потрошувачка на тонер
  20.500 страници (A4)
  (процена @ 5% покриеност)
 • Механизам за снабдување со хартија
  Механизам за снабдување со хартија PF-C1
  Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, за поврзување
  Големина на хартија: A4, B5, A5, A5R, A6,
  Прилагодена големина: од 105,0 x 148,0mm до 216,0 x 355,6mm
  Тежина на хартија: 60 до 120 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 480 x 464 x 842 mm*

  (*поврзан со главниот уред)

  Тежина: прибл. 4,0 kg

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Комплет со MiCard-додаток-B1
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-J1

Опции за контролерите и системот

 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-E1E EU
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за контрола I/F-C1

Други опции

 • Други
  Комплет со долг кабел Tel 6 за Обединетото Кралство
  Комплет со долг кабел Tel 6 за ЕУ
  Комплет со долг кабел Tel 6 за Јужна Африка