Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER 2930i

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,6 GHz
 • Контролен панел
  Стандардно: TFT LCD WVGA-екран на допир во боја од 7 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 2,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: 64 GB eMMC
  Изборно: 256 GB SSD
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА стандардно:
  1000Base-T/100Base-TX/10-Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n), директно поврзување преку Wi-Fi
  ДРУГО стандардно:
  USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 2.0 (уред) x1
 • Внес на хартија
  Внес на хартија
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 1.200 листови
  Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AW1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 645 листови (со внатрешна единица за завршна обработка-L1 и фах за копирање-T2)
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање1
 • Поддржани видови на медиуми
  Касета на главната единица (горна/долна):
  тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, поштенски картички

  Повеќенаменски фах:
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка2, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, поштенска картичка, ознаки, обложена, паус
 • Поддржани големини на медиуми
  Горна касета:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm

  Долна касета:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, COM 10 No. 10*, Monarch*, DL*

  Прилагодена големина: 105 x 148 mm до 304,8 x 457,2 mm

  *Потребен е додаток за пликови A (стандарден)
 • Поддржани тежини на медиуми
  Касета на главната единица (горна/долна): 52 до 256 gsm

  Повеќенаменски фах: 523 до 300 gsm

  Двострано: 52 до 220 gsm
 • Потребно време за загревање
  4 секунди или помалку4

  Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

  Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку5
 • Димензии (Ш x Д x В)
  565 x 693 x 852 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  1.286 x 1.122 mm (со DADF-AZ2 + максимално извлечен фах на внатрешна единица за завршна обработка + максимално извлечен фах за копирање-T2 + отворена касета за хартија)
 • Тежина
  Прибл. 65 kg

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  До 30 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  До 1200 x 1200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRII, PCL6,
  Изборно: Adobe® PostScript®3TM
 • Двострано печатење
  Да
 • Директно печатење
  PDF, EPS, TIFF/JPEG, XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Canon PRINT Business, uniFLOW Online и Universal Print од Microsoft6
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T71 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови82
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, закажување на печатење, печатење со виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X (10.13 или понов)
  PCL: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022
  PS: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X (10.13 или понов)
  PPD: Windows® 10/11, Mac OS X (10.13 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  До 30 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)
 • Време до првата копија
  7 секунди
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  до 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100% (1:1), 141%, 200%, 400%
 • Однапред поставени зголемувања
  25%, 50%, 70%, 100% (1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим со прекин, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Скенер во боја
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2. Поддржани оперативни системи за TWAIN и WIA:
  Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server202
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 100 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети
  Тежина на листови за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
  2-страно скенирање: 52 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
 • Поддржани големини на медиуми
  Плоча: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
  DADF: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R,
  Прилагодена големина: 148,0 x 128,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон услуги основани врз Cloud (uniFLOW Online)
 • Брзина на скенирање
  1-страно скенирање: 35/25 (300 x 300 dpi, праќање), 25/- (600 x 600 dpi, копирање) 2-страно скенирање: 12/8 (300 x 300 dpi, праќање), 8/- (600 x 600 dpi, копирање)
 • Двострано скенирање
  Да

Спецификации за испраќање

 • Изборно / стандардно
  Стандардно
 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV,
  Изборно: Super G3-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2.000)/ локално (1.600) /брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP(праќање), POP3(примање)
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF (MMR), JPEG {foot} , PDF (компактно, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис на уред, Office Open XML (PowerPoint, Word)
  Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS (кориснички потпис)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации за факс

 • Изборно / стандардно
  Изборно
 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  200x100 dpi (стандардно), 200x200 dpi (фино), 200x400 dpi (супер фино), 400x400 dpi (ултра фино)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
  Примање: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R

  *1 Испратено како A4.
  *2 Испратено како B4, кратко.
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче

Спецификации за складирање

 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMPv3, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за WPA3 (Wi-Fi), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), овозможување/оневозможување (мрежни апликации, Remote UI, USB-интерфејс), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print91), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис102), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME)
 • Безбедност на уред
  Стандардна иницијализација на мемориски простор, функција за криење на евиденцијата за задачи, проверка на интегритетот на софтверот на MFP, (проверка на системот при вклучувањето, автоматско враќање во функција на системот, откривање напади за време на извршување)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), поставување политика за безбедност, проверка на идентитет во два чекори за далечинско управување

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 °C (50 до 86 °F)
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  EUR: 220-240 V 50/60 Hz 10 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Копирање (со континуирано скенирање со DADF): прибл. 666 W (220-240 V) *1
  Режим на подготвеност: прибл. 28,1 W (220-240 V) *1
  Режим на мирување: прибл. Жичен LAN: 0,8 W*2

  *1 Референтна вредност: измерена една единица
  *2 Вредноста 0,8 W не е достапна во сите случаи поради одредени подесувања.

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,33 kWh*

  *Според ENERGY STAR верзија 3.0

  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (црно-бело) (1-страно): 6,4 B, Kv 0,3 B

  Звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот: TBD
  Активен режим (црно-бело/во боја) (1-страно): TBD

  *Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

  *Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iW Enterprise Management Console
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Network ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер C-EXV 67
 • Проценета потрошувачка на тонер
  33.000 страници (A4)
  (Процена при покриеност од 6%)

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Единица за снабдување на касетата-AW1:
  Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (1.100 листови) (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R,
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 565 x 635 x 248 mm
  Тежина: прибл. 16,0 kg

Излезни опции

 • Фах за копирање
  Проверете опфатени производи.

  Внатрешен 2-насочен фах-M1:

  Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: 100 листови
  Долен фах (стандарден фах): A4, A5, A5R, A6R, B5, B5R: до 250 листови
  SRA3, A3, A4R, B4: до 100 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 428 x 405 x 88 mm
  Тежина: прибл. 0,7 kg

  Фах за копирање-T2:

  Капацитет (со хартија од 80 gsm):
  A4, A5R, B5, B5R: 100 листови
  A3, A4R, B4: 65 листови
  Димензии (Ш x Д x В): 444 × 373 × 176 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: 0,5 kg
 • Внатрешна единица за завршна обработка
  Внатрешна единица за завршна обработка-L1:

  Горен фах: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: прибл. 45 листови
  Долен фах: A4, A5, A5R, B5: прибл. 500 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 250 листови
  A6R: 30 листови
  Плик: 10 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единицата за захефтување: A4, B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
  A4R: 40 листови (52 до 90 gsm)
  A3, B4: 30 листови (52 до 90 gsm
  ) Еко единица за захефтување: A3, A4, B4, B5: 10 листови (52 до 64 gsm)/8 листови (65 до 81,4 gsm)/6 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: прибл. 40 листови (80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 727 × 525 × 225 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 9,1 kg
 • Единица за правење дупки
  Ќе се изврши миграција на 1 производ.
 • Внатрешна единица за правење 2/4 дупки
  Внатрешна единица за правење 2/4 дупки-D1:

  (Потребна е внатрешна единица за завршна обработка-L1)
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R,
  Четири дупки: A3, A4

  Внатрешна единица за правење 4 дупки-D1:

  (Потребна е внатрешна единица за завршна обработка-L1)
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Додаток со читач на IC-картички-B4
  Дополнителен комплет за читачот-A2

Опции за безбедност

 • Безбедност на податоците
  Слика за најавување-A1

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A
  PS комплет за печатење-BT1
 • Опции за испраќање
  Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
  Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-D1
 • Опрема за факс
  Super G3-ФАКС КАРТИЧКА BD-BN1 EU
  Комплет за далечински факс-A1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Единица за захефтување-P1
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
 1. Опциите за завршна обработка се разликуваат во зависност од поврзаните опции.
 2. SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
 3. Поддржани тежини на хартија со комплетот за прилагодување медиуми-A1: 60-300 gsm
 4. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за копирање и не стане достапна за користење на екранот на допир
 5. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 6. Достапен е широк избор на софтвери за да се обезбеди печатење од мобилни уреди до услуги базирани на Cloud, во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 7. Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
 8. Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 9. Потребен е изборниот софтвер uniFLOW Online / uniFLOW
 10. Потребен е изборниот универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1