Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER ADVANCE 4545i ES

Спецификации

Спецификации

 • Контролен панел

  Рамен TFT WSVGA LCD-екран во боја од 10,1”

 • Простор за складирање

  320 GB HDD

 • Брзина на печатење/скенирање

  45 стр./мин./70 слики/мин. (A4)

 • Резолуција на печатење

  1200 x 1200 dpi

 • Печатење од мобилни уреди и Cloud

  AirPrint, Mopria, Canon PRINT Business App и изборен софтвер uniFLOW Online

 • Опции за поврзување

  Мрежа, Wi-Fi, USB и QR-код

 • Влезен капацитет за хартија

  2.285 листови

 • Опции за завршна обработка

  Еко захефтување, захефтување и правење дупки

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Два прилагодени процесори од Canon (споделени) со 1,75 Ghz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран од 25,6 cm (10,1 инчи)
 • Меморија
  Стандардно: 3,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: 250 GB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)

  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 2.285 листови
  4 x касети за 550 листови (80 gsm)
  Повеќенаменски фах за 85 листови (80 gsm)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 545 листови (со внатрешна единица за завршна обработка)
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање
  Со внатрешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, захефтување без хефталки, захефтување на барање
 • Поддржани видови на медиуми
  Касети:
  тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија

  Повеќенаменски фах:
  тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, паус хартија, пликови
 • Поддржани големини на медиуми
  Горна касета 1:
  Стандардна големина: A4, A4R, B4, B5, B5R, A5R
  Прилагодена големина: мин. 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 390 mm

  Долни касети 2/3/4:
  Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5R
  Прилагодена големина: мин. 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm

  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, пликови (бр. 10(COM 10), Monarch, ISO-C5, DL)
  Слободна големина: мин. 98 mm x 148 mm до 297 mm x 431,8 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Касети: 60 до 128 gsm
  Повеќенаменски фах: 52 до 220 gsm
  Двострано: 60 до 105 gsm
 • Потребно време за загревање
  Од моментот на вклучување: 24 секунди или помалку1
  Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
  Режим на брзо вклучување: 4 секунди
 • Димензии (Ш x Д x В)
  587 mm x 750 mm x 926 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  889 mm x 1.181,9 mm (со отворен повеќенаменски фах)
 • Тежина
  Прибл. 80,7 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за печатење

 • Метод на печатење
  Црно-бело печатење со ласерски зраци
 • Брзина на печатење
  45 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1.200 dpi x 1.200 dpi
 • Јазици за опис на страница
  UFR II, PCL 6 (стандардно)
 • Двострано печатење
  Автоматски (стандардно)
 • Директно печатење
  Поддржани типови на датотеки2: TIFF, JPEG, PDF, EPS и XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  Широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за печатење од мобилни уреди или уреди на интернет и услуги базирани на Cloud.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android, Windows® 10/11, Chrome OS,
  macOS (11.2.2 или понов), iOS (15.2 или понов), iPadOS
 • Фонтови
  PCL: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T* (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови**
  PS-фонтови: 136 Roman

  *Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1
  **Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА БАРКОДОВИ-D1
 • Функции за печатење
  Истек на време за суспендирање задачи, завршна обработка на подгрупа (само PS), поставки за профили, безбедно печатење, воден печат, граници на страници, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, подредување, печатење брошури, групирање, мешани големини/ориентации на хартии, офсет печатење, печатење врз транспарентни хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, задржување задачи за печатење
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/
  Server2016/Server2019/Server2022,
  Mac OS X (10.11 или понов)
  PCL: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/
  Server2016/Server2019/Server2022
  PS: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/
  Server2016/Server2019/Server2022,
  Mac OS X (10.11 или понов)
  PPD: Windows® 8.1/10/11, Mac OS X (10.11 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  45 стр./мин. (A4), 22 стр./мин. (A3), 32 стр./мин. (A4R), 18 стр./мин. (A5R)
 • Време до првата копија
  Прибл. 3,8 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  Читање: 600 dpi x 600 dpi
  Печатење: до 1.200dpi x 1.200dpi
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
  Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, прилагодување на густината, прилагодување на експозицијата, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување
 • Специјални функции за копирање
  Книга во две страници, двостран оригинал, завршна обработка, брошура, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, транспарентни листови во вид на корици, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, известување за завршена задача, пресликување слика, печатење на картички, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, каскадно копирање, копирање документи за идентификација, слободна големина за оригинали

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандардно: двостран автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржан оперативен систем: Windows® 8.1/10/11/Server2012
  Server2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  100 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  1-страно скенирање: 38 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
  2-страно скенирање: 50 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
 • Поддржани големини на медиуми
  A4, A4R, A3, B4, B5, B5R, A5, A5R, B6
 • Начин на скенирање
  Испраќањето е достапно кај сите модели
  Скенирање кон USB-мемориски уред: Достапно кај сите модели
  Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: Достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
  Скенирање кон услуги засновани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон услуги засновани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
  Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели
 • Брзина на скенирање
  Еднострано скенирање (црно-бело): 70 слики/мин. (300 dpi) / 51 слика/мин. (600 dpi)
  Еднострано скенирање (во боја): 70 слики/мин. (300 dpi) / 51 слика/мин. (600 dpi)
  Двострано скенирање (црно-бело): 35 слики/мин. (300 dpi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
  Двострано скенирање (во боја): 35 слики/мин. (300 dpi) / 25,5 слики/мин. (600 dpi)
 • Двострано скенирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)

Спецификации за испраќање

 • Изборно / стандардно
  Стандардно
 • Одредиште
  E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС (изборно), IP Факс (изборно)
 • Режим на бои
  Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови)
  Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/ црно-бело)
  Целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
  Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно, целосно)
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (дигитален потпис)
  Изборно: PDF (Trace&Smooth)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), избирање линија, директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали.

Спецификации за факс

 • Изборно / стандардно
  Изборно
 • Максимален број на линии за поврзување
  2
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi
 • Големина за испраќање/примање
  A5* и A5R* до A3
  *Испратено како A4
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина за скенирање, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, наведување на името на испраќачот (при испраќање факс), име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX извештај

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 30.000 страници
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)
  Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: прибл. 16 GB
 • Функции на Advanced Space
  Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager
 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Стандардно: проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка*, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
  *Читачите на картички се изборни, ве молиме погледнете ги хардверските додатоци. Потребно е активирање

  Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење*
  *Потребен е софтверот uniFLOW Online/UniFLOW
 • Мрежна безбедност
  Стандардно: филтрирање на IP/Mac-адреса, IPSEC, шифрирана комуникација TLS 1.3, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP-проверка на идентитет, POP-проверка на идентитет пред SMTP, S/MIME
 • Безбедност на документите
  Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потписи на уреди, безбедносни водени печати uniFLOW Secure Print*
  Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

  *Потребен е софтверот uniFLOW Online/uniFLOW
 • Безбедност на уред
  Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск (проверено со AES-256bit/CBC, FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
  Изборно: спречување на губењето податоци*

  *Потребен е софтверот uniFLOW Online/UniFLOW
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 5,2 Amp
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1,5 kW
  Печатење: 862 Wh или помалку3
  Режим на подготвеност: прибл. 37 Wh
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W4
  Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,3 W5
  Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)6: 0,64 kWh

  За детални информации за регулативата Erp: Lot6/26, ве молиме одете на:
  https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LwAd)7
  Активен режим (ЦРНО-БЕЛО): 74,8 dB или помалку, режим на подготвеност: 53 dB или помалку8

  Звучен притисок (LpAm)9
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (ЦРНО-БЕЛО): 51 dB или помалку, режим на подготвеност: 21 dB или помалку10

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Стандардно: Universal Login Manager (ULM), uniFLOW Online Express*
  Изборно: uniFLOW Online*
  *За повеќе информации, ве молиме одете на: uniFLOW Online Express, uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Network ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Изборно: Therefore™, Kofax Power PDF Advanced

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  ЦРН ТОНЕР C-EXV 53
 • Проценета потрошувачка на тонер
  C-EXV 53 ТОНЕР BK: 42.100 страници

Излезни опции

 • Внатрешна единица за завршна обработка
  Име: ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА-J1 ES
  Број на фахови: 2
  Капацитет на фах A (горен): A4, B5, A5R 45 листови, A4R, A3, B4, B5R 45 листови
  Капацитет на фах B (долен): A4, B5, A5R 500 листови, A4R, A3, B4, B5R 250 листови
  Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
  A4/B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
  A4R/A3/B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
  Еко единица за захефтување:
  A4/A3/B4/B5: 
  5 листови (52 до 64 gsm)

  4 листови (65 до 81,4 gsm)

  3 листови (81,5 до 105 gsm)
  Захефтување на барање:
  40 листови (80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 604 mm x 535 mm x 205 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 7,2 kg

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus.
  Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1 - додава поддршка за PCL за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).
 • Опции за испраќање
  УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на документите PDF/XPS преку идентификација на корисникот кој го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.
 • Печатење баркодови
  УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ PDF-ДОКУМЕНТИ ОД ТИПОТ „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да создава и испраќа PDF-документи од типот „Trace and Smooth“
 • Директно печатење
  КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D баркодови со помош на технологијата Jet Caps.

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за захефтување (2 x 5.000 парчиња)
  КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување (2 x 2.000 парчиња)
 • Други
  Антимикробна фолија - различни листови дизајнирани да одговараат на површините на уредите што најчесто се допираат*.
  *Ви препорачуваме поставувањето на фолиите да го врши сервисер
 1. Времето помеѓу вклучување на уредот и овозможување на копчето за активирање. Режим за брзо вклучување - ВКЛУЧЕН
 2. *Поддржано е само печатење PDF датотеки од веб-страници
 3. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 4. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 5. Податоците се преземени од забелешките за корисници за сертификатот Blue Angel
 6. Според US ENERGY STAR верзија 3.0
 7. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 8. Податоците се преземени од декларацијата ECO
 9. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 10. Податоците се преземени од декларацијата ECO