Серија imageRUNNER ADVANCE 525/615/715 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер за А4-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс

Процесор

Два прилагодени процесори од Canon

Контролен панел

WSVGA-екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)

Меморија

Стандардно: 3 GB RAM

Хард диск драјв

250 GB

Хард диск за пресликување

Приклучок за интерфејс

Мрежа
Стандардно: 1000Base-T/100BaseT/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11b/g/n) Изборно: NFC, Bluetooth
Друго
Стандардно: USB 2.0 x 2 (главен компјутер), USB 3.0 x 1 (главен компјутер), USB 2.0 x 1 (уред) Изборно: интерфејс за контрола на копирањето

Network-Protocols

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 650 листови
Касета за хартија: касета за 550 листови, повеќенаменски фах за 100 листови Максимум: 3.200 листови1 (со единицата за снабдување на касетата со голем капацитет-D1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно (iR-ADV 715i II/615i II/525i II): 500 листови
Стандарден модел со единица за завршна обработка (iR-ADV 715iZ II/615iZ II/525iZ II): 1.000 листови2

Можности за завршна обработка

Стандарден модел: подредување, групирање
Модел со единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење3, захефтување

Поддржани видови на медиуми (стандардни)

Повеќенаменски фах:
Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, транспарентна, за банкноти, плик
Касета 1:
Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена

Поддржани големини на медиуми (стандардни)

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5, плик [бр. 10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5]
Прилагодена големина: 76,2 x 127,0 mm до 215,9 x 355,6 mm
Касета 1:
Стандардна големина: Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
Прилагодена големина: 99 x 148,0 mm до 215,9 x 297 mm

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 60 до 199 gsm
Касета 1: 60 до 135 gsm
Двострано: 60 до 120 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку4
Од режим на мирување: 10 секунди
Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку5

Димензии (Ш x Д x В)

Стандарден модел: 513 x 601 x 617 mm
Стандарден модел со единица за завршна обработка: 515 x 601 x 814 mm

Кога е прикачена единица за снабдување со хартија или единица за снабдување со хартија со голем капацитет:
Стандарден модел: 642 x 668 x 1.073 mm
Стандарден модел со единица за завршна обработка: 642 x 668 x 1.270 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Стандардно/Максимум: 1.052 x 823 mm (кога се отворени левата CRG-врата, десната врата и фиоката на касетата)

Стандарден модел: 733 x 823 mm (со затворена лева CRG-врата, отворена фиока на касетата и извлечен фах за проширување)
Модел со единица за завршна обработка: 735 x 823 mm (со затворена лева CRG-врата, отворена фиока на касетата и извлечен фах за проширување)

Тежина

Стандарден модел: прибл. 37 kg (вклучувајќи тонер)
Стандарден модел со единица за завршна обработка: прибл. 46 kg (вклучувајќи тонер)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR ADV 715i II/715iZ II: 71 стр./мин. (A4), 40 стр./мин. (A5R), 113 стр./мин. (A5)
iR ADV 615i II/615iZ II: 61 стр./мин. (A4), 35 стр./мин. (A5R), 99 стр./мин. (A5)
iR ADV 525i II/525iZ II: 52 стр./мин. (A4), 35 стр./мин. (A5R), 80 стр./мин. (A5)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

Прибл. 5 секунди или помалку (A4)

Резол. на коп.

Читање: до 600 dpi x 600 dpi
Печатење: до 2.400 dpi (еквивалент) x 600 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Експозиција при копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Однапред поставени намалувања

25%, 50%, 70%

Однапред поставени зголемувања

141%, 200%, 400%

Основни функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, поставки за хартија, претходни поставки, омилени поставки, завршна обработка, двострано, прилагодување на густината, прилагодување на експозицијата, избор на оригинални видови, режим за прекин, поставки за потврдување/откажување

Специјални функции за копирање

Двостран оригинал, завршна обработка, создавање задачи, N на 1, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, нумерирање страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, поместување, известување за завршена задача, копирање документи за идентификација, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување [2-страно на 2-страно (автоматски)]

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи

100 листови (80 gsm)

Прифат. ориг./тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (висина: до 30 mm, тежина: до 2 kg)
42 до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)9

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 216,0 x 355,6 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, A5, A6, B5, прилагодена големина: 105,0 x 148 mm до 216,0 x 355,6 mm

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање: 50 слики/мин./50 слики/мин. (300 dpi), 50 слики/мин. (600 dpi: ЦРНО-БЕЛО)
Двострано скенирање: 100 слики/мин./100 слики/мин. (300 dpi), 100 слики/мин. (600 dpi: ЦРНО-БЕЛО)

Резолуција на скенирање

600 x 600 dpi, 400 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 100 x 100dpi

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA

Поддржан оперативен систем: Windows 7/8.1/10
Windows Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Спецификации на испраќање

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, сандаче, Super G3 ФАКС(изборен), IP факс(изборен)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

600 x 600 dpi, 400 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 100 x 100 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF(компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS(компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (дигитален потпис)
Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS (кориснички потпис)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, име на испраќачот (TTI), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

1

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A4, B5*, A5* и A6* /A4, B5, A5
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 стр.

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, густина за скенирање, острина, бришење на рамка, создавање задача, наведување на името на испраќачот (при испраќање факс), име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња, 1 за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows 7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): Истовремени врски (макс.): SMB: 64,
WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап, софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud Изборно: слика за најавување

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), сертификат Common Criteria
Изборно: спречување на губење податоци (потребно е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: кориснички потпис

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,8 Amp

Приклучок (главен уред)

CEE7/7

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1,5 kW
Печатење: 749,7 W* (iR-ADV 715i II/715iZ II), 717,7 W* (iR-ADV 615i II/615iZ II), 681,9 W* (iR-ADV 525i II/525iZ II)
*Референтна вредност
Подгот.: п. 29,53 W*10
*Референтна вредност
Мир.: прибл. 0,44 W*11
Ис. до. ко.: п. 0,4 W* *Режим за брзо вклучување - ВКЛУЧЕН
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*12:
3,0 kWh (iR-ADV 715i II/715iZ II)
2,4 kWh (iR-ADV 615i II/615iZ II)
2,0 kWh (iR-ADV 525i II/525iZ II)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО): 75,6 dB или помалку (iR-ADV 715i II/715iZ II), 74,8 dB или помалку (iR-ADV 615i II/615iZ II), 73,9 dB или помалку (iR-ADV 525i II/525iZ II)
Режим на подготвеност: 58 dB или помалку
Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим(ЦРНО-БЕЛО): 56 dB* (iR-ADV 715i II/715iZ II), 55 dB* (iR-ADV 615i II/525i II/525iZ II)
Режим на подготвеност: 21 dB* (iR-ADV 715i II/615i II/525i II), 25 dB* (iR-ADV 715iZ II/615iZ II/525iZ II)
*Референтна вредност

Стандарди

Blue Angel*13

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црна боја T03

Тонер (проценета потрошувачка)

Црно-бело: 51.500 страници (A4)
Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19752*14.

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM):
Лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди. uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP-апликациите преку веб-услуги

Издавање на документи

iW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AR1

Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99 x 148 mm до 215,9 x 355,6 mm
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 479 mm (поврзан со главен уред)
Тежина: прибл. 19 kg

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА СО ГОЛЕМ КАПАЦИТЕТ-D1

Горна касета:
Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99 x 148 mm до 215,9 x 355,6 mm
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Долна касета:
Гол. на хар.: A4
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за банкноти, однапред издупчена
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Капацитет за хартија: 2.000 листови (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 479 mm (поврзан со главен уред)
Тежина: прибл. 25 kg

КАСЕТЕН МОДУЛ-AG1

Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99 x 148 mm до 215,9 x 355,6 mm
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, етикети, за банкноти, однапред издупчена
Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 150 mm (поврзан со главен уред) Тежина: прибл. 7 kg

КАСЕТЕН МОДУЛ ЗА ПЛИКОВИ-A1

Големина на плик: COM10 (бр. 10), Monarch, DL, ISO-C5
Тежина на хартија: 80 до 100 gsm
Капацитет за хартија: 75 листови (плик)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 150 mm (поврзан со главен уред)
Тежина: прибл. 7 kg

Излезни функции

Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV 715iZ II/615iZ II/525iZ II)

Број на внатрешни фахови: 2
Капацитет на горен фах: A4, A5R, B5, прилагодена големина (148 x 210 mm до 215,9 x 355,6 mm): 400 листови
Капацитет на долен фах: A4, A5R, B5, прилагодена големина (148 x 210 mm до 215,9 x 355,6 mm): 100 листови
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, за банкноти
Тежина на хартија за захефтување: 60 до 120 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Капацитет на единицата за захефтување: 30 листови (60-89 gsm), 20 листови (90-120 gsm)

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B5

Опции за безбедност

Проверка на идентитет

Слика за најавување-A1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1

Опции за испраќање

Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
NFC-комплет-C1
Комплет за поврзување-A1 за Bluetooth LE

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AY1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други карактеристики

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF уредот-A1

Картриџ за единицата за захефтување

Единица за захефтување-P1

 1. Касета за хартија од 550 + повеќенаменски фах за 100 + единица за снабдување на касетата со голем капацитет од 2.550
 2. Стандардно 500 + горен фах на единицата за завршна обработка од 400 + долен фах на единицата за завршна обработка од 100 листови
 3. достапно со горен фах
 4. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 5. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави икона за копирање во главното мени на екранот на допир
 6. Поддржано е само печатење PDF-датотеки од веб-страници.
 7. Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1
 8. Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1
 9. A6R: 52 gsm до 128 gsm/64 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
 10. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 11. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,44 вати не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации.
 12. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh).
 13. Сертификат Blue Angel - апликацијата е испратена и очекуваме потврда до ноември 2018 година.
 14. Целта на овој меѓународен стандард е да стандардизира метод за мерење на потрошувачката за даден монохроматски електрофотографски модел на печатач.