Серија imageRUNNER ADVANCE DX 6700
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс

Процесор

Процесор со две јадра со фреквенција од 1,75 GHz

Контролен панел

Стандардно: TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
Изборно: TFT LCD SVGA-екран на допир во боја од 10,4" во исправена положба за повеќефункционалниот модел

Меморија

Стандардно: 3,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB (слободен простор на дискот: 250 GB),
Изборно: 250 GB, 1 TB
* Можно е да биде вграден поинаков првичен HDD.

Хард диск за пресликување

Изборно

Приклучок за интерфејс

Мрежа
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n) 
Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
Други
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 4.200 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови x1
Касета за 550 листови x 2
Магацин за хартија за 1.500 листови x 2
Максимум: 7.700 листови (со магацин за хартија-E1 или POD Deck Lite-C1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

250 листови (со фах за копирање-R2)
Максимум: 3.500 листови (со единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)

Можности за завршна обработка

Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање, вметнување документи, Z-превиткување, C-превиткување

Поддржани видови на медиуми

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички

Магацини за хартија (десно/лево):
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми

Касети за хартија (горна/долна):
Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, картички*
* Потребен е додаток за снабдување со картички-B1.

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5*1, A5R, A6R*2, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
Слободна големина: 100,0 x 148,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
*1 Поддржани тежини на медиуми: повеќе од 64 gsm
*2 Поддржани тежини на медиуми: повеќе од 91 gsm

Магацини за хартија (десно/лево):
Стандардна големина: A4, B5

Касети за хартија (горна/долна):
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297 x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm
Магацин за хартија (десен/лев): 52 до 220 gsm
Касета за хартија (горна/долна): 52 до 220 gsm
Двострано: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Режим на брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир

Од режим на мирување: 30 секунди или помалку

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку*
*Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

iR-ADV DX 6780i: 670 x 770 x 1.185 mm
*Со изборен контролен панел во исправена положба: 1.170 x 770 x 1.252 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија: 1.533 x 1.353 mm (со повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + отворен преден капак + фах за копирање) Целосна конфигурација: 2.436 x 1.353 mm (со POD Deck Lite-C1 + единица за вметнување/превиткување документи-J1 +
единица за завршна обработка на брошури-AC1/единица за завршна обработка со захефтување-AC1 + отворен преден капак на главниот уред)

Тежина

iR-ADV DX 6780i: прибл. 219 kg*1, прибл. 223 kg*2

*1 Вклучувајќи ADF, рамен екран на допир и шише со тонер.
*2 Вклучувајќи ADF, изборен екран на допир во исправена положба и шише со тонер.

Спецификации за копирање

Брзина на копирање

iR-ADV DX 6780i:
до 80 стр./мин. (A4), до 40 стр./мин. (A3), до 58 стр./мин. (A4R), до 35 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4)

iR-ADV DX 6780i: прибл. 3,1 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600

Повеќе копии

До 9.999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Резолуција со можност за избирање

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување [2-страно на 2-страно (автоматски)]
* Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

до 200 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm
2-страно скенирање: 38 до 220 gsm
*Прифатлива тежина за A6R или помал формат изнесува од 50 до 220 gsm.

Поддржани големини на медиуми

Макс. големина на скенирање на плочата: до 297,0 x 431,8 mm

Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

1-страно скенирање:
135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање)
2-страно скенирање:
270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: 600 x 600
Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
Скенирање за факс: 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows®7/8.1/10/Server2008/Server2008 R2/Server2012/Server2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон Box, скенирање кон напреден простор, скенирање на USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
Изборно: Super G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални комплети на функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2 (изборно)
(изборна 2-ра линија)

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање / примање

Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
Примање: A3, A4, A4R, A5R , B4, B5, B5R
*1 Испратено како A4
*2 Испратено како B4, кратко

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Складирање максимум 30.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 7/ 8.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Стандардно: 16 GB
(со опција: макс. 480 GB.)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)
*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)

Безбедност на уредот

Заштита на податоците на HDD (шифрирање на податоците на HDD (проверка со FIPS140-2), бришење со презапишување податоци на HDD, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), усогласеност со IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (во процес на проверка)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија,
Соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 10 A

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 2.400 W
Копирање (со континуирано скенирање со DADF): прибл. 1.290 W*1
Режим на подготвеност: прибл. 256 W*1
Режим на мирување: прибл. 0,9 W*2
*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*:
iR-ADV DX 6780i: 1,61 kWh
*Според USA Energy Star 3.0

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LWA, m)
Активен режим (1-страно)
iR-ADV DX 6780i: 7,3 B, Kv 0,3 B
*Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (1-страно): 
iR-ADV DX 6780i: 59 dB*
Режим на подготвеност: 37 dB*

* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Црн тонер C-EXV 36

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

56.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Администрација на документи

Kofax PowerPDF (изборно)

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

Изборен / стандарден

Изборно кај сите модели

Име

Canon imagePASS-Y3 V1.1 (сервер)

Резолуција на печатење (dpi)

1200 x 1200, 600 x 600

Јазик(ци) за опис на страница

PCL6, Adobe PostScript 3

Меморија

8 GB (2 x4 GB)

Хард диск драјв

500 GB SATA

Брзина на процесор

Intel Pentium G4400 (3,3 GHz)

Систем

FS350 Pro

Фонтови

PS: 138 фонтови
PCL: 113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows 7 64-битен/Windows 8.1 64-битен/Windows 10 64-битен/Windows Server 2008 R2 само 64-битен/Windows Server 2012 само 64-битен (поддршка само за драјвер за печатач)/Windows Server 2012 R2 само 64-битен/Windows Server 2016 R2 само 64-битен, MAC OS (10.11,10.12, 10.13, 10.14)

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T),
USB 3.0 x 2 (задни), x 3 (предни кај Fiery Quick Touch TM),
USB 2.0 x 4 (задни)

Мрежни протоколи

TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)

Директно печатење

PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF (изборно)

VDP

FreeForm v1, v2.1, PPML, PDF/VT-1, PDF/VT-2, Creo VPS

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Command WorkStation6, Paper Catalog, Fiery Remote Scan, Fiery Hot Folders & Virtual Printers, Fiery JDF

Опции на контролерот за печатење Fiery

Fiery Impose/Fiery Compose/Fiery Impose and Compose/ комплет со отстранлив HDD/ Fiery Image Viewer

Хардверска платформа

NX One

Основен OS

Windows 10 IoT Enterprise 2019 LTSC

Извор на напојување со енергија

AC 100-240 V, 50 Hz/60 Hz, 3,0 A (100 V) - 1,5 A (240 V)

Максимална потрошувачка на енергија

53 W

Димензии (Ш x Д x В)

203 x 248 x 384 mm

Тежина

Само сервер: прибл. 5,9 kg

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми
Големина на хартија: A4, B5
Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 34 kg

POD Deck Lite-C1

Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички
Големина на хартија:
A3, A4, A4R, B4, A5R, B5, B5R,
Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 297,0 x 487,7 mm
Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
Извор на напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 1,2 A 
Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 68 kg

Излезни опции

Фах за копирање-R2

Нуди едноставен фах за основни потреби за печатење.
Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 420 x 382 x 175 mm

Единица за завршна обработка со захефтување-AC1

Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm):
Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови
A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
Среден фах: исто како горниот фах
Долен фах: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови
A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови
A6R: 250 листови
Тежина на хартија: 52 до 256 gsm 
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на хефтање
A4, B5: 65 листови (52 до 90 gsm)
A3, A4R, B4: 40 листови (52 до 90 gsm)
Еко единица за захефтување: A3, A4
5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (82 до 105 gsm)
Захефтување на барање: 65 листови
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 36 kg

Единица за завршна обработка на брошури-AC1

(Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AC1.)
Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 297,0 x 431,8 mm)
Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за групно превиткување без захефтување: 3 листови (52 до 105 gsm)
Напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
Тежина: прибл. 60 kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Две или четири дупки
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Четири дупки A3, A4
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Четири дупки
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
Четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
Извор на напојување: од единицата за завршна обработка

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-P1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Број на фахови: 1
Капацитет на фахот: 100 листови (со хартија од 80 gsm)
Прифатливи видови на хартија:
тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, за поврзување, меморандуми, картички
Прифатливи големини на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Прифатлива тежина на хартија: 60 до 256 gsm
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247× 679 × 1.242 mm (прикачено до уредот: ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 40 kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-J1

(Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1)
Број на фахови: 1
Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување
Прифатливи видови на хартија:
Единица за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, за поврзување, меморандуми, картички
Z-превиткување/C-превиткување: тенка, обична, рециклирана, во боја
Прифатливи големини на хартија:
Единица за вметнување: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
Z-превиткување: A3, A4R , B4
C-превиткување: A4R
Прифатлива тежина на хартија:
Единица за вметнување: од 60 до 256 gsm
Z-превиткување/C-превиткување: 60 до 105 gsm
Излезен капацитет (со хартија од 80 gsm):
Вметнување: 100 листови
Z-превиткување*: A3, B4: 30 листови (80 gsm)
A4R: 10 листови
C-превиткување: A4R: 40 листови (80 gsm)
* Излезен капацитет за Z-превиткување кон единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC1
Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 1,0 A
Димензии (Ш x Д x В): 247 × 679 × 1.242 mm (прикачен на уредот: ширина без фах за документи)
Тежина: прибл. 76 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.
Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-A4

Други

Контролен панел во исправена положба-J1
Фах за алатки-B1
Дополнителен комплет за снабдување со картички-B1
Фах за поместување-F1
Нумеричка тастатура-A1
Комплет за завршна обработка Jogger-A1

Опции за безбедност

Безбедност на податоците

2,5-инчен HDD од 250 GB-N1
2,5-инчен HDD од 1 TB-P1
Комплет за пресликување на HDD-J1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
Комплет за печатење PS-BC1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

imagePASS-Y3 V1.1

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY

Fiery Impose
Fiery Compose
Fiery Impose and Compose
Fiery imageViewer
Комплет со отстранлив HDD-B6

Дополнителна опрема за системот

Комплет за сериски интерфејс-K3
Комплет за NFC-E1
Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AS1
Super G3-факс картичка за 2-ра линија-AS1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF-A1
Комплет за гласовен водич-G1
Комплет за гласовно управување-D1

Картриџ за единицата за захефтување

Картриџ за единицата за захефтување-X1
Картриџ за единицата за захефтување-Y1