Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER ADVANCE DX 719i

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А4-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1 инчи
 • Меморија
  Стандардно: RAM 3,5 GB
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
   Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
   Изборно: безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
  ДРУГО
   Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
   Изборно: интерфејс за контрола на копирањето
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 650 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
  Касета за хартија за 550 листови x 1
  Максимум: 3.200 листови
  (со единицата за снабдување на касетата со голем капацитет-D1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  500 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, транспарентна, за поврзување, пликови
  Касета за хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
  Прилагодена големина: 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
  Касета за хартија:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
  Прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 297,0 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 60 до 200 gsm
  Касета за хартија: 60 до 135 gsm
  Двострано: 60 до 120 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку1
  Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
  Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку2
 • Димензии (Ш x Д x В)
  500 x 598 x 617 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  1.052 x 823 mm (со отворена лева CRG-врата + отворена десна врата + отворена фиока на касетата)
 • Тежина
  Прибл. 37 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно: 71 стр./мин. (A4), 113 стр./мин. (A5), 40 стр./мин. (A5R, A6)
  2-страно: 58 слики/мин. / 62 слики/мин. (A4/LTR)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  600 x 600 до 1.200 x 1.200 (еквивалент)
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRII, PCL6
  Adobe® PostScript®3TM
 • Директно печатење
  PDF, EPS, TIFF/JPEG, XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Universal Print by Microsoft, апликација Canon PRINT Business и uniFLOW Online (изборно). Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android, Windows® 10/11, Chrome OS, macOS (11.2.2 или понов), iOS (15.2 или понов), iPadOS
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T3 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови4
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, закажување на печатење, печатење со виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X (10.13 или понов)
  PCL: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/ Server2016/Server2019/Server2022
  PS: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/ Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X (10.13 или понов)
  PPD: Windows® 10/11, Mac OS X (10.13 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  71 стр./мин. (A4), 113 стр./мин. (A5), 40 стр./мин. (A5R, A6)
 • Време до првата копија
  Прибл.: 5 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
  Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување5 [2-страно на 2-страно (автоматски)]
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржани оперативни системи: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 100 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
  2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

  Забелешка:
  Визит-картички: 80 до 220 gsm
  Оригинална ширина помала од A6: 50 до 128 gsm
 • Поддржани големини на медиуми
  Големина на скенирање на плочата: до 216,0 x 355,6 mm

  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи: A4, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 48,0 x 128,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Визит-картички: 48,0 x 85,0 mm до 55,0 x 91,0 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)
 • Брзина на скенирање
  Праќање (300 x 300 dpi):
  до 95/190 кога функцијата за автоматско избирање на бои е поставена на „ИСКЛУЧЕНО“:
  1-страно скенирање: 95
  2-страно скенирање: 190
  „ВКЛУЧЕНО“ автоматско избирање на бои:
  1-страно скенирање: 50
  2-страно скенирање: 100

  Копирање (600 x 600 dpi, само ЦРНО-БЕЛО):
  1-страно скенирање: 95
  2-страно скенирање: 140

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB 3.1.1, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
  Изборно: Super G3-факс, IP-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  FTP: (TCP/IP), SMB3.1.1 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP (праќање), POP3 (примање)
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали

Спецификации за факс

 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  0
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници,
  1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 10.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 10/11
  Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: 16 GB
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за WPA3, поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)
 • Безбедност на документите

  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print6), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)

 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD [шифрирање на податоците на SSD (FIPS 140-2/140-37), заклучување на SSD], стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM 2.0), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на MFP, проверка на интегритетот на софтверот на MFD и заштитата на фирмверот на платформата (NIST SP800-193) со автоматско враќање во функција на системот (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), сертификат Common Criteria (HCD-PP)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, проверка на идентитет во два чекори за далечинско управување, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz 5 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Копирање (со континуирано скенирање со DADF): 827,5 W8
  Печатење преку мрежа: 828,3 W9
  Режим на подготвеност: прибл. 28,92 W10
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W11

  Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)12: 0,73 kWh

  За детални информации за регулативата Erp:Lot6/26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)13
  Активен режим (1-страно): 69 bB, Kv 3 dB

  Звучен притисок (LpAm)14 
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (ЦРНО-БЕЛО) (1-страно): 56 dB
  Режим на подготвеност: 21 dB
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Color Network ScanGear 2
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Kofax Power PDF Advanced (изборно)

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црна боја T03
 • Проценета потрошувачка на тонер
  51.500 страници15

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Касетен модул-AG1
  Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5,
  Прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 127 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 7 kg

  Касетен модул за пликови-A1
  Капацитет за хартија: 75 пликови
  Големина на плик: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5 Тежина на хартија: 80 до 100 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 484 x 450 x 127 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 7 kg

  Единица за снабдување на касетата-AX1
  Капацитет за хартија: 1.650 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 45 kg

  Единица за снабдување на касетата-AR1
  Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 19 kg
 • Единица за снабдување на касетата со голем капацитет
  Единица за снабдување на касетата со голем капацитет-D1
  Горна касета:
  Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, однапред издупчена
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 99,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
  Долна касета:
  Капацитет за хартија: 2.000 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, за поврзување, однапред издупчена
  Големина на хартија: A4
  Тежина на хартија: 60 до 135 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm
  (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 27 kg

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-B5
 • Други
  DADF-C1 за обработка во едно поминување
  DADF-BA1
  Капак на плочата-Y3
  Фах за алатки-B1
  Единица за моментално захефтување-B1 (изборно)
  Комплет за прилагодување медиуми-A1
  Нумеричка тастатура-A2

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Плоча за безжичен LAN-F1
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-BM1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Единица за захефтување-P1 (2 x 5.000 парчиња)
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
 • Други
  Заштита на уредот: антимикробна фолија16 - различни листови дизајнирани да одговараат на површините на уредите што најчесто се допираат.
 1. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.
 2. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 3. Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
 4. Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 5. Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување
 6. Потребен е софтверот uniFLOW Online/uniFLOW
 7. Во процес на проверка
 8. Референтна вредност: измерена една единица
 9. Референтна вредност: измерена една единица
 10. Референтна вредност: измерена една единица
 11. Вредноста 1,0 W не е достапна во сите случаи поради одредени поставки.
 12. Според USA Energy Star 3.0
 13. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 14. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 15. Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19752.
 16. Ви препорачуваме поставувањето на фолиите да го врши сервисер