Повеќефункционални црно-бели печатачи

Canon imageRUNNER ADVANCE DX 8995i

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален црно-бел ласерски уред за А3-формати
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
 • Меморија
  Стандардно: 4,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
  Изборно: (SSD) 1 TB
 • Приклучок за интерфејс
  Мрежа
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
  Изборно: безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
  Други
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
  Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 4.200 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови x 1
  Магацин за хартија за 1.500 листови x 2,
  Касета за хартија за 550 листови x 2,
  Максимум: 7.700 листови (со POD Deck Lite-C1 или магацин за хартија-E1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  250 листови (со фах за копирање-R2).
  Максимум: 5.000 листови (со „ВКЛУЧЕН“ режим на редење за големи количини и единица за завршна обработка со захефтување-AG1 или единица за завршна обработка на брошури-AG1)
 • Опции за завршна обработка
  Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање, вметнување документи, Z-превиткување, превиткување на половина, C-превиткување, наизменично Z-превиткување, двојно паралелно превиткување, отсекување
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус, за поврзување, транспарентна, етикета, однапред издупчена, меморандуми, картички, пликови"
  Магацини за хартија (десно/лево):
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми
  Касети за хартија (горна/долна):
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, картички1
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A52, A5R, A6R3, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
  Слободна големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
  Магацини за хартија (десно/лево):
  Стандардна големина: A4, B5
  Касети за хартија (горна/долна):
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 139,7 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 52 до 256 gsm
  Магацини за хартија (десно/лево): 52 до 220 gsm
  Касети за хартија (горна/долна): 52 до 220 gsm
  Двострано: 52 до 220 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку4

  Од режим на длабоко мирување: 60 секунди или помалку
  Од моментот на вклучување: 60 секунди или помалку5
 • Димензии (Ш x Д x В)
  670 x 770 x 1.185 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  Основна верзија: 1.533 x 1.353 mm (со повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + отворен преден капак + фах за копирање)
  Целосна конфигурација: 5.068 x 1.409 mm (со POD Deck Lite-C1 + единица за вметнување документи-R1 + повеќефункционална и професионална единица за правење дупки-C1 + единица за превиткување хартија-K1 + единица за завршна обработка на брошури-AG1 + единица за отсекување брошури-G1 + отворен преден капак на главниот уред)
 • Тежина
  Прибл. 221 kg6

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  До 95 стр./мин. (A4), до 50 стр./мин. (A3), до 69 стр./мин. (A4R), до 95 стр./мин. (A5R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1.200 x 1.200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFR II
  Изборно: PCL 6, Adobe®PostScript®3TM
 • Директно печатење
  Поддржани видови на датотеки: PDF, EPS, TIFF/JPEG и XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Google Cloud Print, Canon PRINT Business и uniFLOW Online

  Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WTJ/K/S/T7 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови8
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, печатење со закажување, печатење преку виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, Mac OS X (10.13 или понов)
  PCL: Windows® 10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022
  PS: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, Mac OS X (10.13 или понов)
  PPD: Windows® 10/11, Mac OS X (10.13 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  До 95 стр./мин. (A4), до 50 стр./мин. (A3), до 69 стр./мин. (A4R), до 95 стр./мин. (A5R)
 • Време до првата копија
  Прибл. 2,7 секунди или помалку (A4)
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100% (1:1)
 • Однапред поставени зголемувања
  141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, поставување слика врз друга слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување [2-страно на 2-страно (автоматски)]9
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржани оперативни системи: Windows® 10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 200 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи10:
  1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)
  2-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 220 gsm (ВО БОЈА)
 • Поддржани големини на медиуми
  Макс. големина на скенирање на плочата: до 297,0 x 431,8 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
  Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online)
 • Брзина на скенирање
  135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 135/80 (600 x 600 dpi, копирање)
 • Двострано скенирање
  270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 165/90 (600 x 600 dpi, копирање)

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP) SMB3.0 FTP WebDAV поштенско сандаче
  Изборно: Super G3-факс, IP-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.1.1 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP, POP3
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации за факс

 • Изборно / стандардно
  Изборно
 • Максимален број на линии за поврзување
  2
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A511, A5R12, B4, B513, B5R14
  Примање: A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници,
  1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 10/11
  Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: 16 GB
  (со опција: макс. 480 GB)
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Стандардно:
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print15),
  Безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи),
  Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис на уредот, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, поддршка за WPA3, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), заклучување на функцијата за скенирање (QR-код), следење документи (безбедносен воден печат)
 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD [шифрирање на податоците на SSD (FIPS 140-2/140-316), заклучување на SSD], стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на MFD, проверка на интегритетот на софтверот на MFD (проверка на системот при вклучувањето, автоматско враќање во функција на системот, откривање напади за време на извршување), сертификат Common Criteria (HCD-PP) (во процес на проверка)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност, проверка на идентитет во повеќе чекори за далечинско управување

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V, 50/60 Hz, 10 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 2.400 W
  Режим на подготвеност: прибл. 217 W17
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W18

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 8,6 kWh

  Забелешка:
  Според USA Energy Star 3.0

  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)19
  Активен режим (1-страно): 7,3 B, Kv 0,3 B

  Звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно): 58 dB20,
  Режим на подготвеност: 36 dB21

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iW Management Console
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Network ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
  Инсталатор за NetSpot-уред
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Kofax Power PDF

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Црн тонер C-EXV 35
 • Проценета потрошувачка на тонер
  70.000 страници

Опции за залиха на хартија

 • Магацин за хартија
  МАГАЦИН-E1:
  Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми
  Големина на хартија: A4, B5
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 34 kg

  POD Deck Lite-C1
  Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички
  Големина на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина (139,7 x 182,0 mm до 330,2 x 487,7 mm)
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 1,2 A
  Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 68 kg

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  MiCARD PLUS ЗА ULM ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-A5
 • Други
  Фах за алатки-B1
  Дополнителен комплет за снабдување со картички-B1
  Нумеричка тастатура-A2
  Комплет за завршна обработка Jogger-A1

Опции за безбедност

 • Безбедност на податоците
  Комплет со меморија за пресликување-A1
  1 TB SSD-A1
  250 GB SSD-A1 (се користи со комплетот со меморија за пресликување-A1)

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
  КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PCL-BD1
  КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ СО PS-BD1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Директно печатење
  PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF (изборно)
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Комплет за сериски интерфејс-K3
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-AS1
  Super G3-факс картичка за 2-ра линија-AS1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Единица за захефтување-N1
  Единица за захефтување-P1
  Картриџ за единицата за захефтување-X1
  Картриџ за единицата за захефтување-Y1
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Комплет за гласовен водич-G1
  Комплет за гласовно управување-D1
 1. Потребен е додаток за снабдување со картички-B1
 2. Поддржани тежини на медиуми: повеќе од 64 gsm
 3. Поддржани тежини на медиуми: повеќе од 91 gsm
 4. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.
 5. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 6. Вклучувајќи ги DADF и шишето со тонер.
 7. Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
 8. Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 9. Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 10. Прифатлива тежина за A6R или помал формат изнесува од 50 до 220 gsm.
 11. Испратено како A4
 12. Испратено како A4
 13. Испратено како B4, кратко
 14. Испратено како A4
 15. Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW
 16. Во процес на проверка
 17. Референтна вредност: измерена една единица
 18. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W можно е да не биде достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 19. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 20. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 21. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)