Повеќефункционални печатачи во боја

Canon Серија i-SENSYS MF650

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Сè-во-едно ласерски уред во боја
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 21 стр./мин. (A4)
  До 38 стр./мин.(A5 хоризонтално)
  Двострано: до 12,7 слики/мин. (A4)
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 13 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја прибл.: 10,5 секунди или помалку
  Црно-бело прибл.: 10,4 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5c2, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
  10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB-мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  Печатење од Cloud (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive)1 (PDF/JPEG)
  Печатење баркодови3
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано (A4): до 21 стр./мин.
  Двострано (A4): до 12,7 стр./мин.
 • Време до првата копија
  ADF (A4):
  Во боја: прибл. 13,4 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 11,4 секунди или помалку
  Плоча (A4):
  Во боја: прибл. 14,5 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 12,3 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст
 • Двострано копирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со 1% чекор на зголемување
 • Други карактеристики
  Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано црно-бело: 27 слики/мин. (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 14 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано црно-бело: 47 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано во боја: 27 слики/мин. (300x600 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN, WIA, ICA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF4/PDF (дигитален потпис)4
 • Скенирање на PC адреса
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF4/PDF (дигитален потпис)4
 • Скенирање кон USB-мемориски уред
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF4/PDF (дигитален потпис)4
 • Скенирање кон FTP
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување/шифриран PDF4/PDF (дигитален потпис)4
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG5
 • iFAX
  ITU-T.37

Спецификации за факс

 • Брзина на модем
  33,6 Kbps (до 3 секунди/страница5)
 • Режим на прием
  Само факс, автоматско избирање помеѓу факс/тел., режим на одговор, рачно
 • Резолуција на факс
  Стандардно: 200 x 100 dpi
  Фино: 200 x 200 dpi
  Супер фино: 200 x 400 dpi
  Ултра фино: 400 x 400 dpi
 • Факс меморија
  До 512 страници5
 • Броеви за брзо бирање
  До 281 број за бирање
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 310 одредишта
 • Резервна копија на меморија
  Резервна копија на трајната меморија на факсот (правење резервна копија на флеш меморија)
 • Двострано користење на факс
  Да (праќање и прием)
 • Други карактеристики
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, TX-извештај, секвенцијално пренесување

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Плоча, 2-стран ADF (во едно поминување)
 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Влез за рачно ставање по 1 лист
  ADF за 50 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  251 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  100 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216 x 355,6 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 216 x 355,6 mm.

  ADF:
  A4, A5, B5, правни, писма, извештаи, Прилагодени големини: мин. 128 x 139,7 mm макс. 215,9 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  ADF: 50 до 105 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, Прилагодени големини - мин. 182 x 257 mm макс. 216 x 355,6 mm
  60 до 200 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022
  Mac OS X верзија 10.11 и понова
  Linux7
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)
  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, Филтрирање на IP/Mac адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Сигурност (безжична врска):
  Режим на инфраструктура:
  WEP (64/128 бита), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење далечински услуги од eMaintenance како снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Application Library

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  250 - 2.500 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 30.000 страници месечно8
 • Брзина на процесор
  800 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  LCD-екран на допир во боја од 12,7 cm
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  451 mm x 460 mm x 360 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  783 mm x 1.211 mm 789 mm
 • Тежина
  Прибл. 22,6 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 850 W
  Активно печатење: прибл. 370 W
  Режим на подготвеност: прибл. 11,0 W
  Режим на мирување: прибл. 0,8 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,19 kWh/неделно12
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме појдете до: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок9:
  Активен режим: еднострано 51 dB / двострано 50 dB
  Режим на подготвеност: нечуен

  Јачина на звук9:
  Активен режим: еднострано 65 dB или помалку / двострано 67 dB или помалку
  Режим на подготвеност: нечуен

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 067 црна (1.350 страници 10)11
  Картриџ 067H црна (3.130 страници 10)11
  Картриџ 067 цијан (1.250 страници 10)11
  Картриџ 067H цијан (2.350 страници 10)11
  Картриџ 067 магента (1.250 страници 10)11
  Картриџ 067H магента (2.350 страници 10)11
  Картриџ 067 жолта (1.250 страници 10)11
  Картриџ 067H жолта (2.350 страници 10)11

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Комплет со долг кабел TEL 6 (телефон со слушалка)
  Комплет за печатење баркодови-E1E
  Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1
¹ Потребна е претплата на услуга за Cloud од трета страна, а ќе подлежи на нивните правила и услови.
² Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
³ Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење баркодови-E1E.
⁴ Потребна е дополнителна опрема - комплет безбедносни функции за испраќање на PDF-E1.
⁵ Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business.
⁶ Според стандардот ITU-T табела бр. 1.
⁷ Дистрибуција само преку интернет. Linux поддржува само печатење.
⁸ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот.
⁹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296.
¹⁰ Врз основа на ISO/IEC 19798.
¹¹ Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.350 страници, Ц/М/Ж: 680 страници.
¹² Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.