Повеќефункционални печатачи во боја

Canon i-SENSYS MF754Cdw

Спецификации

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Сè-во-едно ласерски уред во боја
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање факс

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  33 стр./мин.
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Прибл. 14 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја прибл.: 7,1 секунда или помалку
  Црно-бело прибл.: 7,1 секунда или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5c1, PCL6, Adobe® PostScript2
 • Фонтови
  45 PCL фонтови
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  5 mm - горе, долу, лево и десно
  10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  Шифрирано безбедно печатење
  Безбедно печатење
  Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
  Печатење од Cloud (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive)3 (PDF/JPEG)
  Поддршка за Microsoft Universal Print
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано (A4): до 33 стр./мин.
  Двострано (A4): до 29 слики/мин.
 • Време до првата копија
  ADF (A4):
  Во боја: прибл. 8,8 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 7,6 секунди или помалку
  Валјак (A4):
  Во боја: прибл. 9,4 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 8,3 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст
 • Двострано копирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со чекор на зголемување од 1%
 • Други карактеристики
  Бришење рамка, подредување, 2 на 1, 4 на 1, копирање документи за идентификација, резервирана копија

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
  Подобрено: до 9600 х 9600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано црно-бело: 50 слики/мин. (300x300 dpi)
  Еднострано во боја: 40 слики/мин. (300x300 dpi)
  Двострано црно-бело: 100 слики/мин. (300x300 dpi)
  Двострано во боја: 80 слики/мин. (300x300 dpi)
  Еднострано црно-бело: 40 слики/мин. (300x600 dpi)
  Еднострано во боја: 20 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано црно-бело: 80 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано во боја: 40 слики/мин. (300x600 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN, WIA, ICA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање на PC адреса
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање кон USB-мемориски уред
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање кон FTP
  TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF со можност за пребарување
 • Скенирање кон Cloud
  TIFF/JPEG/PDF/PNG4
 • iFAX
  ITU-T.37

Спецификации за факс

 • Брзина на модем
  33,6 Kbps (до 3 секунди/страница5)
 • Режим на прием
  Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно
 • Резолуција на факс
  Стандардно: 200 x 100 dpi
  Фино: 200 x 200 dpi
  Супер фино: 200 x 400 dpi
  Ултра фино: 400 x 400 dpi
 • Факс меморија
  До 512 страници6
 • Броеви за брзо бирање
  До 281 број за бирање
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 299 броеви за бирање / макс. 299 одредишта
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 310 одредишта
 • Резервна копија на меморија
  Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)
 • Двострано користење на факс
  Да (праќање и прием)
 • Други карактеристики
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, преглед, TX-извештај, секвенцијално пренесување

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)
 • Внес на хартија
  Касета за 250 листови
  Повеќенаменски фах за 50 листови
  ADF механизам за 50 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови
 • Макс. капац. за внес на хартија
  Касета за 850 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  150 листови
 • Типови на медиум
  Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена, етикети, поштенски картички, пликови
 • Големини на медиум
  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 98 x 148 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, картичка со индекс, плик (COM10, DL, C5, Monarch), Прилагодени големини: мин. 76,0 x 127 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, Прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 216,0 x 356,0 mm.

  ADF:
  A4, A5, A6, B5, правни, писма, извештаи, Прилагодени големини: мин. 48 x 85,0 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  Повеќенаменски фах: 60 до 176 g/m² (до 200 g/m² со обложена хартија)
  ADF: 50 до 105 g/m²
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, канцелариска хартија, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 148 mm макс. 216 x 356 mm
  60 до 200 g/m²

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012
  Mac OS X верзија 10.12 и понова
  Linux7
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)
  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност:
  TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Безбедност (безжично):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP(AES), WPA2-EAP(AES)
  Режим на пристапна точка:
  WPA2-PSK(AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  MF Scan Utility,
  Remote User Interface (RUI),
  Управување со ID на оддел,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Многубројни апликации

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  750 - 4.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 50.000 страници месечно8
 • Брзина на процесор
  1200 MHz x 2
 • Меморија
  1 GB
 • Контролен панел
  LCD екран на допир во боја од 12,7 cm
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  425mm x 461mm x 430mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  625mm x 1.117mm x 991mm
 • Тежина
  Прибл. 23,60 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
  Влажност: 20 до 80 % RH
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.380 W
  Активно печатење: прибл. 700 W
  Режим на подготвеност: прибл. 24,0 W
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,30 kWh/неделно9 (230 V)
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок10:
  Активен режим: еднострано 51 dB / двострано 51 dB (ЦРНО-БЕЛО), 50dB (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 29 dB

  Јачина на звук11:
  Активен режим: 65dB или помалку
  Режим на подготвеност: 41dB или помалку

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 069 црна боја (2.100 страници*)**
  Картриџ 069H црна боја (7.600 страници*)**
  Картриџ 069 цијан (1.900 страници*)**
  Картриџ 069H цијан (5.500 страници*)**
  Картриџ 069 магента (1.900 страници*)**
  Картриџ 069H магента (5.500 страници*)**
  Картриџ 069 жолта боја (1.900 страници*)**
  Картриџ 069H жолта боја (5.500 страници*)**

  *Врз основа на ISO/IEC 19798
  **Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 2.100 страници, Ц/М/Ж: 1.100 страници

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-K1 (касета за 550 листови)
  TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
 1. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 2. Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 3. Потребна е претплата на услуга за Cloud од трета страна, а ќе подлежи на нивните правила и услови.
 4. Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business
 5. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 6. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 7. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 8. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
 9. Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 2.100 страници, Ц/М/Ж: 1.100 страници
 10. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 11. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот