Сè-во-едно канцелариски печатачи во боја

Canon i-SENSYS MF832Cdw

Спецификации

Спецификации

 • Големи брзини на печатење

  Еднострано печатење со 38 стр./мин. во A4-формат

 • Брзо скенирање

  Брзини на скенирање до 150 слики/мин.

 • Безжично поврзување

  Поддршка за Microsoft Universal Print

 • Интуитивни контроли

  LCD-екран на допир од 7 инчи

 • Оригинален тонер од Canon

  Висококвалитетни и компактни картриџи со тонер

 • Далечинско управување

  Автоматизирана функција eMaintenance за уредите поврзани во мрежа

 • Печатење од мобилни уреди

  Компатибилност со Android и iOS

Детални спецификации

Општи спецификации

 • Тип на машина
  Сè-во-едно ласерски уред во боја
 • Достапни функции
  Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  Еднострано: до 38 стр./мин. (A4)
  До 59 стр./мин. (A5 хоризонтално)
  Двострано: до 38 стр./мин. (касета), 21 стр./мин. (повеќенаменски фах)
 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Резолуција на печатење
  До 1200 x 1200 dpi
 • Потребно време за загревање
  Достапни главни функции:
  Прибл. 4 секунди од моментот на вклучување или помалку
  Подготовка за копирање:
  Прибл. 12 секунди од моментот на вклучување или помалку
 • Време за печатење на првата страница
  Во боја прибл.: 7,62 секунди или помалку
  Црно-бело прибл.: 6,56 секунди или помалку
 • Јазици на печатачот
  UFRII, PCL 5c1, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Фонтови
  93 PCL-фонтови (93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови)
  *2 Andalé Mono WT J/K/S/T*1 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески)
  *3 фонтови за баркодови
  136 PostScript-фонтови
 • Маргини на печатење
  4 mm - горе, долу, лево и десно
 • Режим на заштеда на тонер
  Да
 • Напредни функции за печатење
  Безбедно печатење
  Печатење со принудна задршка
  Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)
  Печатење баркодови4
  Touch & Print (NFC)
  iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
  Android; сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service,
  апликација Canon PRINT Business
  Microsoft Universal Print

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  Еднострано (A4): до 38 стр./мин.
  Двострано (A4): до 38 слики/мин. (касета), 21 слика/мин. (повеќенаменски фах)
 • Време до првата копија
  Во боја: прибл. 6,9 секунди или помалку
  Црно-бело: прибл. 5,9 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање
  До 600 x 600 dpi
 • Режими на копирање
  Приоритет на текст / приоритет на фотографија
 • Двострано копирање
  2-страно на 2-страно (автоматски)
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Намалување / зголемување
  25-400% со чекор на зголемување од 1%
 • Други карактеристики
  Однапред поставени соодноси за намалувања/зголемувања по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин,
  двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, острина, бришење на рамка, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници,
  режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Стандарден тип
  Боја
 • Резолуција на скенирање
  Оптички: до 600 х 600 dpi
 • Брзина на скенирање
  Еднострано: 95 слики/мин. (црно-бело 300x600 dpi / во боја 300x300 dpi)
  Двострано црно-бело: 150 слики/мин. (300x600 dpi)
  Двострано во боја: 145 слики/мин. (300x300 dpi)
 • Длабочина на скенирање на боја
  24 бита/24 бита (влез/излез)
 • Тонови на сиво
  256 нивоа
 • Компатибилност
  TWAIN , WIA
 • Максимална ширина на скенирање
  216 mm
 • Скенирање кон е-пошта
  Стандардно:TIFF (MMR), JPEG(само една страница), PDF (компактен, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифриран), XPS (компактен, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис од уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
  Изборно: PDF (траг и рамномерност)5, PDF/XPS (кориснички потпис)6
 • Скенирање на PC адреса
  Стандардно:TIFF (MMR), JPEG(само една страница), PDF (компактен, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифриран), XPS (компактен, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис од уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
  Изборно: PDF (траг и рамномерност)7, PDF/XPS (кориснички потпис)8
 • Скенирање кон USB-мемориски уред
  Стандардно:TIFF (MMR), JPEG(само една страница), PDF (компактен, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифриран), XPS (компактен, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис од уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
  Изборно: PDF (траг и рамномерност)9, PDF/XPS (кориснички потпис)10
 • Скенирање кон FTP
  Стандардно:TIFF (MMR), JPEG(само една страница), PDF (компактен, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифриран), XPS (компактен, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис од уред), Office Open XML (PowerPoint, Word)
  Изборно: PDF (траг и рамномерност)11, PDF/XPS (кориснички потпис)12
 • Скенирање кон Cloud
  JPEG/PDF 13
 • iFAX
  ITU-T.37

Спецификации за факс

 • Брзина на модем
  33,6 Kbps (до 3 секунди/страница14)
 • Режим на прием
  Само факс, автоматско избирање помеѓу факс/тел., избирање мрежа, режим на одговор, рачно
 • Резолуција на факс
  Стандардно: 200 x 100 dpi
  Фино: 200 x 200 dpi
  Супер фино: 200 x 400 dpi
  Ултра фино: 400 x 400 dpi
 • Факс меморија
  До 30.000 страници15
 • Броеви за брзо бирање
  До 200 број за бирање
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање / макс. 199 одредишта
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 одредишта
 • Резервна копија на меморија
  Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)
 • Двострано користење на факс
  Да (праќање и прием)
 • Други карактеристики
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче

Работа со медиуми

 • Тип на скенер
  Валјак, 2-стран ADF (во едно поминување)
 • Внес на хартија
  Касета за 550 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
  ADF механизам за 100 листови
 • Внес на хартија (опција)
  Касета за 550 листови (единица за снабдување на касетата-AV1/ механизам за снабдување со хартија PF-D1)
 • Макс. капац. за внес на хартија
  До 2.300 листови
 • Излезно лежиште за хартија
  200 листови
 • Типови на медиум
  Повеќенаменски фах: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија, поштенски картички, пликови
  Касета: обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, тенка хартија, етикети, хартија во боја, обложена хартија, однапред издупчена хартија
 • Големини на медиум

  Касета (стандардна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, писма, извршни, извештаи, GLTR, 16K, приспособени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 297 mm.
   
  Повеќенаменски фах:
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, 16K, поштенска картичка, плик (COM10, Monarch, C5, DL), приспособени големини: мин. 76,2 x 127 mm  макс. 216,0 x 355,6 mm.
   
  Касета (изборна):
  A4, A5, A5 (хоризонтално), A6, B5, правни, писма, извршни, извештаи, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, F4A, 16K, приспособени големини: мин. 101,6 x 148 mm макс. 216,0 x 355,6 mm
   
  ADF:
  A4, A5, A6, B5, правни, писма, извештаи, 16K, приспособени големини: мин. 48 x 128 mm макс. 216 x 355,6 mm
 • Тежини на медиум
  Касета (стандардна и изборна): 60 до 163 g/m²
  Повеќенаменски фах: 60 до 216 g/m²
  ADF: 1-страно од 42 до 128 g/m² (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 g/m² (ВО БОЈА)
  2-страно од 50 до 128 g/m² (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 g/m² (ВО БОЈА)
 • Двос. печатење
  Автоматски
  Касета:
  A4, A5, B5, правни, писма, извршни, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, ILGL, GLGL, канцелариска хартија, F4A, 16K
  Прилагодена големина - мин. 148 x 210 mm макс. 216 x 355,6 mm
  60 до 163 g/m2

Интерфејс и софтвер

 • Тип на интерфејс
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, безжична врска 802.11b/g/n, директна безжична врска
 • Компатибилност со оперативни системи
  Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Mac OS X верзија 10.11 и понова верзија Linux16
 • Мрежен протокол
  Печатење:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/FTP/WSD)
  Скенирање:
  Скенирање со проследување: датотека: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP (испраќање), POP3 (примање)
  Скенирање со повлекување: TCP/IP

  Управување:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Безбедност: TLS1.3, IPSec, филтрирање на IP/Mac-адреса, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS), поддршка за две мрежи
  Безбедност (безжично):
  Режим на инфраструктура:
  WEP(64/128 бита), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES), WPA-EAP (AES), WPA2-EAP (AES)
  Режим на пристапна точка:
  WPA2-PSK(AES)
  Режим Wi-Fi Direct:
  WPA2-PSK (AES)
 • Софтвер и управување со печатачот
  Network Scan Gear2,
  Remote User Interface (RUI),
  Department ID Management, систем за управување со пристап,
  Toner Status Tool,
  iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
  eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
  Систем за испорака на содржини

Општи карактеристики

 • Препорачан месечен обем на печатење
  2.000 страници месечно
 • Работен циклус
  Макс. 80.000 страници месечно17
 • Брзина на процесор
  1 GHz x 2
 • Меморија
  2 GB
 • Простор за складирање
  64 GB eMMC (слободен простор 30 GB)
 • Контролен панел
  LCD-екран на допир во боја од 17,8 cm / 7"
 • Димензии со фахови (Ш x Д x В)
  500 mm x 556 mm x 640 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д x В)
  717 mm x 785 mm x 640 mm
 • Тежина
  Прибл. 41 Kg
 • Работни услови
  Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF) Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V(±10%) 50/60 Hz (±2 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Активно печатење: прибл. 739 W
  Режим на подготвеност: прибл. 33,3 W
  Режим на мирување: прибл. 1,1 W
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,43 kWh/неделно13 (230 V)
  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Нивоа на шум
  Звучен притисок18:
  Активен режим: еднострано 50 dB (ЦРНО-БЕЛО) / 51 dB (ВО БОЈА)
  Двострано 52 dB
  Режим на подготвеност: 32 dB

  Јачина на звук19:
  Активен режим: еднострано 65 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 66 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Двострано 66 dB или помалку (ЦРНО-БЕЛО) / 67 dB или помалку (ВО БОЈА)
  Режим на подготвеност: 46 dB или помалку

Потрошни материјали

 • Картриџи
  Картриџ 064 црна (6.000 страници *)**
  Картриџ 064H црна (13.400 страници *)**
  Картриџ 064 цијан (5.000 страници *)**
  Картриџ 064H цијан (10.400 страници *)**
  Картриџ 064 магента (5.000 страници *)**
  Картриџ 064H магента (10.400 страници *)**
  Картриџ 064 жолта (5.000 страници *)**
  Картриџ 064H жолта (10.400 страници *)**

  * Врз основа на ISO/IEC 19798
  ** Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 6.000 страници, Ц/М/Ж: 3.200 страници

Дополнителна опрема и опции

 • Елементи
  Механизам за снабдување со хартија PF-D1 (касета за 550 листови)
  Единица за снабдување на касетата-AV1 (касета за 550 листови)
  TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)
  КОМПЛЕТ PCL-ФОНТОВИ-A1E
  Комплет за печатење на баркодови-D1E
  Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
  Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-J1
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-C1
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Кантичка за отпаден тонер WT-B1
  Рамно подножје P2
  Рамно подножје од тип-AA1
 1. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 2. Потребна е дополнителна опрема - КОМПЛЕТ PCL-ФОНТОВИ-A1E
 3. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1E
 4. Потребна е дополнителна опрема - Комплет за печатење баркодови-D1E
 5. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
 6. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 7. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
 8. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 9. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
 10. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 11. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
 12. Потребна е дополнителна опрема - Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 13. Скенирање со апликацијата Canon PRINT Business
 14. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 15. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 16. Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.
 17. Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот
 18. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296
 19. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296