Дигитални машини за печатење во боја

Canon Серија imagePRESS C270

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален ласерски уред за печатење А3-формати во боја
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 5,0 GB RAM
  Главен CPU: 2 GB
  CPU за обработка на слика: 2 GB + 1 GB (резервирани за обработка на слика)
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
  Изборно GB: (SSD) 1 TB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN(IEEE 802.11 b/g/n)
  Изборно: Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
  Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето
 • Мрежни протоколи
  TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB, LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди, Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 3.550 листови
  Повеќенаменски фах за 250 листови,
  Магацин за хартија за 1.100 листови x 2,
  Касета за хартија за 550 листови x 2
  Максимум: 7.050 листови (со POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  250 листови (со фах за копирање-R2)
  Максимум: 3.500 листови (со единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC2)
  Максимум: 5.000 листови (со единицата за завршна обработка со захефтување-AG1 или единицата за завршна обработка на брошури-AG1)
 • Опции за завршна обработка
  Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, 
  правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање, вметнување 
  документи, Z-превиткување, превиткување на половина, C-превиткување, наизменично Z-превиткување, 
  двојно паралелно превиткување, отсекување
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, со текстура, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, картички, пликови

  Магацини за хартија (десен/лев): тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, паус, за спојување, транспарентна, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми

  Касети за хартија (горна/долна): тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, картички*1, пликови*2

  *1 Потребен е додаток за снабдување со картички-F1
  *2 Потребен е додаток за снабдување со пликови-F1.
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 90,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
  Голема должина: 210,0 x 487,8 mm до 330,2 x 1.300,0 mm*1
  Слободна големина: 100,0 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm
  Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
  Прилагодена големина на пликови: 90,0 x 148 mm до 330,2 x 487,7 mm
  *1 со режим за услуги

  Магацини за хартија (десно/лево):
  Стандардна големина: A4, B5

  Касети за хартија (горна/долна):
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: од 139,7 x 182,0mm до 330,2 x 487,7mm
  Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
  Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 148,0mm до 330,2 x 487,7mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 52 до 350 gsm
  Магацин за хартија (десен/лев): 52 до 220 gsm
  Касета за хартија (горна/долна): 52 до 256 gsm
  Двострано: 52 до 220 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку (времето што е потребно за главните функции да станат достапни за користење на екранот на допир)
  Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку (времето што е потребно за да може да се започне со копирање)
  Од режим на мирување: 30 секунди или помалку
 • Димензии (Ш x Д x В)
  689 x 937 x 1.185 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  Основна верзија: 2.026 x 1.524 mm (со отворена предна врата + повеќенаменски фах/отворен горен десен капак + единица Buffer Pass-M1 + единица за завршна обработка на брошури-AC2/извлечени фахови за проширување и ротирање)
  Целосна конфигурација: 2.621 x 1.524 mm (со POD Deck Lite-C1 + единица Buffer Pass-M1 + единица за вметнување документи-Q1 + единица за завршна обработка на брошури-AC2/извлечен фах за проширување)
  Целосна конфигурација: 5.900 x 1.524 mm (со магацин со повеќе фиоки PD-E1 + фах за проследување-B1 + единица Buffer Pass-M1 + единица за вметнување-R1 + единица за превиткување хартија-K1 + единица за завршна обработка на брошури-AG1+ единица за отсекување брошури G1+ единица за отсекување со 2 сечила-G1 + единица за отсекување со подвижна лента-B1/извлечен фах за проширување)
 • Тежина
  Прибл. 261 kg (вклучувајќи тонер)

Спецификации за печатење

 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци (електронски фотографии)
 • Брзина на печатење
  До 65/70 стр./мин. (A4, во боја/црно-бело)
 • Толеранција за порамнување
  Вертикално: 2,0 mm или помалку, Хоризонтално: 1,2 mm или помалку
 • Резолуција на печатење (dpi)
  2.400 x 2.400
 • Јазици за опис на страница
  UFR II, PCL6, (изборен) комплет за печатење imagePRESS PS-G1
 • Директно печатење
  Директно печатење достапно преку USB-мемориски уред, како и софтверите Advanced
  Space, Remote UI и Web Access*
  Поддржани типови на датотеки: TIFF, JPEG, PDF, EPS и XPS
  *Поддржано е само печатење PDF-датотеки од веб-страници
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Canon PRINT Business, uniFLOW Online и Universal Print
  Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android/Windows® 10/Chrome OS/macOS (11.2.2) /iOS/iPadOS
  Од март 2021
 • Фонтови
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé
  Mono WT J/K/S/T* (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови**
  * Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1
  **Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА БАРКОДОВИ-D1
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, печатење со закажување, печатење преку виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/
  Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X
  (10.11 или понов)
  PCL: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/
  Server2016/Server2019/Server2022
  PS: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/
  Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X
  (10.11 или понов)
  PPD: Windows® 8,1/10/11, Mac OS X(10.11 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  65 стр./мин. ВО БОЈА и 70 стр./мин. ЦРНО-БЕЛО (A4, A5*, A5R, A6R*)
  32 стр./мин. ВО БОЈА и 35 стр./мин. ЦРНО-БЕЛО (A3)
  46 стр./мин. ВО БОЈА и 49 стр./мин. ЦРНО-БЕЛО (A4R)
  *1-страно
 • Време до првата копија
  Прибл. 4,8/5,9 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100% (1:1)
 • Однапред поставени зголемувања
  141%, 200%, 400%

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]
  * Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржан оперативен систем: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022
  Од ноември 2021
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 200 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети
  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
  2-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
  *Прифатливи тежини за A6R или помал формат се од 50 до 220 gsm.
 • Поддржани големини на медиуми
  Плоча: макс. големина на скенирање до 297,0 x 431,8 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
  Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online изборно)
 • Брзина на скенирање
  Еднострано скенирање: 135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање)
 • Двострано скенирање
  Двострано скенирање: 270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB v3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3-ФАКС (изборен), IP-факс (изборен)
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2.000), локално (1.600), брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  600 x 600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP (TCP/IP), SMB v3.0, WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP, POP3
 • Формат на датотека
  TIFF, JPEG, PDF(компактен, со можност за пребарување, применување политика,
  оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран,
  потпис од уред, кориснички потпис), XPS
  (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис),
  Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации за факс

 • Изборно / стандардно
  Изборно
 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
  Примање: A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
  *1 Испратено како A4
  *2 Испратено како B4, кратко
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX, 50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 8.1/10
  Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Прибл. 16 GB
  Прибл. 480 GB (со изборен SSD-диск од 1 TB)
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување,
  печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE
  Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки,
  управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX,
  правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IIEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, забрана за извршување на датотеки складирани во Advanced Box во повеќефункционалниот печатач, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат) *1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW
 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD [шифрирање на податоците на SSD (проверка со FIPS140-2), заклучување на SSD], стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на MFD, проверка на интегритетот на софтверот на MFP (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), сертификат Common Criteria (HCD-PP: во процес на проверка)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 20-27 0C
  Влажност: 15-60 % RH
  (релативна влажност без кондензација)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp
 • Потрошувачка на енергија
  Прибл. 2.000 W;
  Копирање: (со континуирано скенирање со DADF) прибл. 1.228 W*1
  Режим на подготвеност: прибл. 136,6 W*1
  Режим на мирување: прибл. 0,9 W*2
  *1 Референтна вредност: измерена една единица.
  *2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не секогаш е достапен во сите случаи
  поради одредени поставки

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,16 kWh

  Забелешка: според USA Energy Star 3.0

  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m) 
  Активен режим (црно-бело) (1-страно)
  7,0 B*, Kv 0,3 B*
  *Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
   
  Звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА) (1-страно)
  55 dB*/55 dB*
  Режим на подготвеност
  35 dB*
  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC (iW Enterprise Management Console)
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Color Network ScanGear 2
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

 • Изборно/стандардно
  Изборно
 • Име
  imagePRESS-сервер Server M20 (вграден)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1200 x 1200, 600 x 600
 • Јазици за опис на страница
  Adobe PS3, PCL6
 • Меморија
  8 GB (2 x 4 GB)
 • Хард диск
  500 GB SATA
 • Брзина на процесор
  Intel Pentium G5400 (3,7 GHz)
 • Систем
  Fiery FS500
 • Фонтови
  PS: 138 фонтови
  PCL: 113 фонтови
 • Поддржани оперативни системи
  Windows® 7 64 бита/Windows 8.1 64 бита/Windows10 64 бита/
  Windows11/Windows Server 2008 R2 само 64 бита/Windows
  Server 2012 само 64 бита/ Windows Server 2012 R2 само 64
  бита/Windows Server 2016 64 бита/Windows Server 2019
  64 бита/Windows Server 2022 64 бита/ MAC OS
  (10.14, 10.15, 11.0, 12)
 • Интерфејс
  2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (задни), USB2.0 x 4 (задни)
 • Мрежни протоколи
  TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SLP, SMB,
  LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди,
  Port9100, SNTP, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)
 • Директно печатење
  PDF1.7, EPS, TIFF6, JDF1.4/JMF (изборно)
 • VDP
  FreeForm v1/v2.1
 • Стандардни функции на контролорот за печатење Fiery
  Fiery Command WorkStation6 / Paper Catalog / Fiery
  Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual
  Печатачи
 • Опции на контролорот за печатење Fiery
  Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and
  Compose / Fiery Job Expert и PDF Processing Kit
 • HW-платформа
  E500
 • Основен оперативен систем
  Debian на Linux
 • Извор на напојување со енергија
  AC 100-240 V, 50 HZ/60 HZ, 3,0 A (100 V) - 1,3 A (240 V)
 • Максимална потрошувачка на енергија
  55 W
 • Димензии (Ш x Д x В)
  297 x 90 x 272 mm
 • Тежина
  Само единица со Fiery (со плоча): прибл. 5,5 kg

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Тонер T07 BK/C/M/Y
 • Проценета потрошувачка на тонер
  Тонер T07 BK: 54.500 страници
  Тонер T07 C/M/Y: 37.500 страници

Опции за залиха на хартија

 • Магацин за хартија
  POD Deck Lite-C1
  Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја,
  однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, картички, транспарентна, етикети,
  обложена, со текстура, паус, пликови*
  Големина на хартија: A3, B4, A4, A4R, B5, B5R, A5R, SRA3, 11”x17”,
  LGL_R, LTR, LTR_R, EXE, STMT_R, 12”x18”, 13”x19”, 8K, 16K,
  16K_R, пликови [бр.10 (COM10), Monarch, DL, ISO-C5],
  Прилагодена големина (139,7 x 148,0 mm до 330,2 x 487,7 mm)
  Тежина на хартија: 52-350 gsm
  Извор на напојување: 220-240 V, 50/60 Hz, 1,2 A
  Димензии (Ш x Д x В): 633 x 686 x 574 mm (поврзан со
  главниот уред) Тежина: прибл. 68 kg
  *Потребен е ДОДАТОК ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ПЛИКОВИ-G1
   
  Магацин за хартија-E1
  Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја,
  однапред издупчена, меморандуми, за поврзување
  Големина на хартија: A4, B5, LTR*
  Тежина на хартија: 52-256 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 340 x 630 x 572 mm (поврзан со
  главниот уред) Тежина: прибл. 34 kg
  *За промена на големината на медиумите потребни се сервисни техничари

Излезни опции

 • Фах за копирање
  Фах за копирање-R2
  Нуди едноставен фах за основни потреби за печатење.
  Капацитет: 250/100 листови (1-страно/2-страно, 80 gsm)
 • Единица за завршна обработка со захефтување
  Единица за завршна обработка со захефтување-AC1
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5: 250 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 125 листови
  Плик: 30 листови
  Среден фах: исто како горниот фах
  Долен фах: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови
  A6R: 250 листови
  Пликови: Monarch: 30 листови, COM10 бр.10, DL, ISO-C5: 100 листови
  Тежина на хартија:
  Горен фах: 52 до 256 gsm
  Среден фах: исто како горниот фах
  Долен фах: 52 до 350 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на хефтање
  A4/B5: 65 листови (52 до 90 gsm)
  A3/A4R/B4: 40 листови (52 до 90 gsm)
  Еко единица за захефтување:
  A3/A4: 10 листови (52 до 64 gsm)
  8 листови (65 до 81,4 gsm)
  6 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: 65 листови (52 до 90 gsm)
  Напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
  Тежина: прибл. 36 kg
   
  Единица за завршна обработка со захефтување-AG1
  Потребен е комплетот со помошен интерфејс-A2
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: SRA3, A3, A4, A4R, A5R, A5, A6R, B4, B5, B5R: 1.000 листови (64 до 324 gsm), 200 листови (325 до 350 gsm)
  Долен фах: A4, B5: 2.000 листови (64 до 324 gsm), 400 листови (325 до 350 gsm)
  SRA3, A3, A4R, B4: 1.000 листови (64 до 324 gsm), 200 листови (325 до 350 gsm)
  B5R: 1.000 листови (64 до 324 gsm), 400 листови (325 до 350 gsm)
  Долен фах (режим за полнење со голем капацитет): A4, B5: 4.000 листови
  A4R, B5R: 2.000 листови
  A3, B4: 1.500 листови
  SRA3: 1.000 листови
  Тежина на хартија: 52 до 350 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет за захефтување (вклучувајќи и захефтување на барање):
  A4/B5: 100 листови (52 до 80 gsm)
  A3/A4R/B4/B5R: 50 листови (52 до 81,4 gsm)
  Извор на напојување: 220-240 V/8 A 50/60 Hz
  Димензии (Ш x Д x В): 860 × 792 × 1.239 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 130 kg
 • Единица за завршна обработка на брошури
  Единица за завршна обработка на брошури-AC2
  (Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AC1)
  Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4, прилагодена големина (195,0 x 270,0 mm до 304,8 x 457,2 mm)
  Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: до 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
  Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
  Напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 656 × 623 × 1.195 mm (кога фаховите за проширување и ротирање се извлечени)
  Тежина: прибл. 60 kg
   
  Единица за завршна обработка на брошури-AG1
  Потребен е комплетот со помошен интерфејс-A2
  (Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AG1)
  Големина на хартија за средишно спојување: SRA3, A3, A4R, B4, прилагодена големина (210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
  Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 25 листови (52 до 80 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица)
  Извор на напојување: 220-240 V/8 A 50/60 Hz
  Димензии (Ш x Д x В): 1.060 × 792 × 1.239 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 180 kg
 • Превиткување хартија
  Единица за превиткување хартија-K1
  Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AG1 или единицата за завршна обработка на брошури-AG1
  Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување, наизменично Z-превиткување, 
  двојно паралелно превиткување, превиткување на половина
  Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, за поврзување
  Прифатливи големини на хартија: 
  Z-превиткување: тенка, обична, рециклирана, во боја: A3, A4R, B4
  C-превиткување/наизменично Z-превиткување/двојно паралелно превиткување/превиткување на половина: 
  A4R
  Прифатлива тежина на хартија: 
  Z-превиткување/ C-превиткување/наизменично Z-превиткување/превиткување на половина: 52 до 105 gsm
  Двојно паралелнo превиткување: 52 до 90 gsm
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
  Димензии (Ш x Д x В): 336 × 793 × 1.190 mm 
  (прикачен на уредот)
  Тежина: прибл. 71 kg 
 • Вметнување документи
  Единица за вметнување документи-R1
  Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AG1 или единицата за завршна обработка на брошури-AG1
  Број на фахови: 2
  Капацитет на фахот: до 100 листови (со хартија од 80 gsm)
   Горен фах: до 200 листови
   Долен фах: до 200 листови
  Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка,
  обложена, со текстура, за поврзување, однапред издупчена, меморандуми, картички
  Прифатливи големини на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R,
  B4, B5, B5R
  Прифатлива тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
  Димензии (Ш x Д x В): 336× 793 × 1.407 mm
  (прикачен на уредот: ширина без фах за документи)
  Тежина: прибл. 61 kg
   
  Единица за вметнување/превиткување документи-K1
  Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC2
  Број на фахови: 1
  Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, C-превиткување
  Прифатливи видови на хартија:
  Единица за вметнување: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена,
  со текстура, за поврзување, меморандуми, картички
  Z-превиткување/C-превиткување: тенка, обична, рециклирана, во боја
  Прифатливи големини на хартија:
  Единица за вметнување: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
  Z-превиткување: A3, A4R, B4
  C-превиткување: A4R
  Прифатлива тежина на хартија:
  Единица за вметнување: од 60 до 256 gsm
  Z-превиткување/C-превиткување: 60 до 105 gsm
  Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm):
  Вметнување: до 100 листови
  Z-превиткување*: A3, B4: 30 листови
   A4R: 10 листови
  C-превиткување: A4R: 40 листови
  *Излезен капацитет за Z-превиткување кон единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата за завршна обработка на брошури-AC2
  Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
  Димензии (Ш x Д x В): 247 × 679 × 1.242 mm
  (прикачен на уредот: ширина без фах за документи)
  Тежина: прибл. 76 kg
 • Единица за правење дупки
  Единица за правење 4 дупки-A1
  Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AC1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AC2
  4 дупки (Шведска)
  Тежина на хартија: 52-300 gsm
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
   
  Единица за правење дупки-BT1 (2/F4H)
  Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AG1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AG1
  2 или 4 дупки (Франција)
  Тежина на хартија: 52-300 gsm
  Големина на хартија: 2 дупки A3, A4, A4R, A5L, B4, B5, B5R, прилагодена 
  големина (182 x 182 mm до 297 x 432,0 mm, освен 203 x 257 
  mm до 297 x 270 mm); 4 дупки A3, A4, B4, B5, прилагодена големина 
  (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
   
  Единица за правење дупки-BU1 (S4H)
  Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AG1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AG1
  4 дупки (Шведска)
  Тежина на хартија: 52-300 gsm
  Големина на хартија: A3, A4, A5L, B4, B5, прилагодена големина (257 x 182 
  mm до 297 x 432 mm)
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
   
  Единица за правење 2/4 дупки-A1
   Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AC1 или единицата 
  за завршна обработка на брошури-AC1
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 
  Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Четири дупки A3, A4
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
 • Единица за отсекување брошури
  Единица за отсекување брошури-G1
  Потребна е единица за завршна обработка на брошури-AG1
  Прифатлива големина на хартија: стандардна големина: SRA3, A3, A4R, B4
  Прилагодена големина: 210,0 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm
  Капацитет на фахот за отпадок: прибл. 5.000 листови 
  Прифатлива тежина на хартија: 52 до 220 gsm
  Количина на отсекување: 2 до 28 mm
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
  Димензии (Ш x Д x В): 1.933 × 794 × 1.044 mm
  (прикачен на уредот: ширина без фах подвижна лента)
  Тежина: прибл. 152 kg

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-A4
 • Други
  Фах за алатки-B1
  Капак на печатач-H2
  Додаток за снабдување со картички-F1
  Нумеричка тастатура-A2
  Комплет со помошен интерфејс-A2
  Комплет за завршна обработка Jogger-A1
  Држач за прицврстување на страничните плочки за водење-A1
  Додаток за снабдување со пликови-H1
  Додаток за снабдување со пликови-F1
  Додаток за снабдување со пликови-G1
  Фах за порамнување и проследување-D1
  Фах за долги листови-B1
  Комплет за насочување на хартијата за магацинот за хартија-B1
  Фах за долги листови за единицата за завршна обработка-B1
  Комплет со контролор за изборната единицата за вметнување-A1
  Антимикробна фолија
  Додаток со читач на картички со копирање-A5

Опции за безбедност

 • Безбедност на податоците
  Комплет со меморија за пресликување-A1
  1 TB SSD-A1
  250 GB SSD-A1 (се користи со комплетот со меморија за пресликување-A1)

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
  Комплет за печатење imagePRESS PS-G1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Контролор основан врз EFI-Fiery
  imagePRESS-сервер M20
 • Опции за контролорот основан врз EFI-Fiery
  Fiery Impose
  Fiery Compose
  Fiery Impose and Compose
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Комплет за поврзување-A4 за Bluetooth LE
  Комплет за сериски интерфејс-K3
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-AX1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Хефталки-N1, хефталки-P1, картриџ со хефталки-X1, картриџ со хефталки-Y1
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Комплет за гласовен водич-G1
  Комплет за гласовно управување-D1