Серија imageRUNNER ADVANCE DX C257/C357
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред за печатење А4-формати во боја

Основни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање*, складирање и изборен факс*
* Не важи за iR-ADV DX C357P (модел со печатач)

Процесор

Процесор со две јадра со фреквенција од 1,75 GHz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"

Меморија

Стандардно: 3,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB (слободен простор на дискот: 250 GB)
* Можно е да биде вграден поинаков првичен HDD.

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
ДРУГО
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 650 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови
Касета за хартија за 550 листови x 1
Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AK1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 500 листови (со единица за завршна обработка со захефтување-Z1)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување

Поддржани типови на медиуми

Повеќенаменски фах:
тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, транспарентна, однапред издупчена, за поврзување, етикети, пликови

Касета за хартија:
тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, за поврзување, пликови*

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5,
Прилагодена големина: 98,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

Касета за хартија:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5,
Прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 60 до 220 gsm
Касета: 60 до 163 gsm
Двострано: 60 до 163 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку * (важи за C357i/C257i)
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.

Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*
* iR-ADV DX C357i/C257i: време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
* iR-ADV DX C357P: време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за печатење (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

iR-ADV DX C357i/C257i: 519 x 658 x 638 mm
iR-ADV DX C357P: 519 x 658 x 525 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија: 852 x 908 mm (со извлечен повеќенаменски фах + отворена касета за хартија)
Целосна конфигурација: 1.407 x 908 mm (со единица за завршна обработка со захефтување-Z1 + извлечен повеќенаменски фах + отворена касета за хартија)

Тежина

iR-ADV DX C357i/C257i: прибл. 48 kg (вклучувајќи тонер)
iR-ADV DX C357P: прибл. 41 kg (вклучувајќи тонер)

Спецификации за копирање

Брзина на копирање* (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV DX C357i
35 стр./мин. (A4), 26 стр./мин. (A5R), 61 стр./мин. (A5), 23 стр./мин. (A6)
iR-ADV DX C257i
25 стр./мин. (A4), 26 стр./мин. (A5R), 46 стр./мин. (A5), 23 стр./мин. (A6)
* 1-страно

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV DX C357i: прибл. 5,1/6,9 секунди или помалку
iR-ADV DX C257i: прибл. 6,9/9,4 секунди или помалку

Резолуција на копирање (dpi)

600 x 600, 300 x 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Стандарден тип

Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]
* Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
1-страно скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Забелешка:
Визит-картички: 80 до 220 gsm
Оригинална ширина помала од A6, освен за визит-картички: 50 до 128 gsm

Поддржани големини на медиуми

Големина на скенирање на плочата: до 216,0 x 355,6 mm
Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
A4, A5R, A6, B5,
Прилагодена големина: 48,0 x 128,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
Визит-картички: 48,0 x 85,0 mm до 55,0 x 91,0 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

Праќање (300 x 300 dpi):
до 95/190 кога функцијата за автоматско избирање на бои е поставена на „ИСКЛУЧЕНО“:
1-страно скенирање: 95
2-страно скенирање: 190
„ВКЛУЧЕНО“ автоматско избирање на бои:
1-страно скенирање: 50
2-страно скенирање: 100
Копија
Приоритет на брзина на скенирање (300 x 600 dpi):
1-страно скенирање: 50
2-страно скенирање: 100
Приоритет на квалитет на слика (600 x 600 dpi):
1-страно скенирање: 30
2-страно скенирање: 50

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: до 600 x 600
Скенирање за испраќање: (проследување) до 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) до 600 x 600
Скенирање за факс: до 600 x 600

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows®7/ 8.1/ 10/ Server2008/ Server2008 R2/ Server2012/ Server2012 R2/ Server 2016
Почнувајќи од февруари 2020

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
Изборно: Super G3-факс, IP-факс (за iR-ADV DX C357i/C257i)

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2 (изборна 2-ра линија)

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps
G3: 14,4 kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање / примање

A4, A5*, A6*, B5*/A4, A5, B5
*Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи влезни сандачиња за факс
Складирање максимум 10.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 8.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16 GB

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1),
Безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи),
Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)
*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, FTPS, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, забрана за извршување на датотеки складирани во Advanced Space во повеќефункционалниот печатач, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки

Безбедност на уредот

Заштита на податоците на HDD (шифрирање на податоците на HDD (проверка со FIPS140-2), бришење со презапишување податоци на HDD, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување), усогласеност со IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (во процес на проверка)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија,
Соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност, лозинки за администрација на уреди и безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V, 50/60 Hz, 3,9 A

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1.500 W
Копирање (iR-ADV DX C357i/C257i со континуирано скенирање со DADF): 575,4 W*1
Печатење (iR-ADV DX C357P) [печатење преку LAN (режим во боја, двострано, со единица за снабдување на касетата-AK1)]: 488,5 W*1
Режим на подготвеност: прибл. 40,3 W*1
Режим на мирување: прибл. 0,8 W*2
*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*:
iR-ADV DX C357i/C357P: 0,35 kWh
iR-ADV DX 257i: 0,23 kWh
*Според USA Energy Star 3.0

За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/

Нивоа на шум

Ниво на моќност на звук (LWA, m)*
Активен режим (црно-бело) (1-страно):
iR-ADV DX C357i/C357P: 6,5 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX C257i: 6,2 B, Kv 0,3 B
* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (црно-бело) (1-страно):
iR-ADV DX C357i/C357P: 52 dB*
iR-ADV DX C257i: 49 dB*
Режим на подготвеност:
iR-ADV DX C357i/C357P/C257i: 8 dB
* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

Тонер C-EXV 55 BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

Тонер C-EXV 55 BK: 23.000 страници
Тонер C-EXV 55 C/M/Y: 18.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Издавање на документи

Kofax PowerPDF (изборно)

Опции за залиха на хартија

КАСЕТЕН МОДУЛ-AE1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, однапред издупчена, за поврзување
Големина на хартија:
A4, A5R, B5,
Прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 x 508 x 159 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 10 kg

Единица за снабдување на касетата-AJ1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, однапред издупчена, за поврзување
Големина на хартија:
A4, A5R, B5
Прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 x 508 x 425 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 16 kg

Единица за снабдување на касетата-AK1

Капацитет за хартија: 550 листови (80 gsm) x 3 касети
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, однапред издупчена, за поврзување
Големина на хартија:
A4, A5R, B5
Прилагодена големина: 98,0 x 190,5 mm до 216,0 x 355,6 mm
Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 511 x 508 x 425 mm (поврзан со главниот уред)
Тежина: прибл. 19 kg

Излезни опции*

Единица за завршна обработка со захефтување-Z1

Капацитет на фахот (80 gsm):
A4, A5, A5R, A6, B5: 500 листови
Тежина на хартија: 60 до 220 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол
Капацитет на единицата за захефтување:
A4, B5: 30 листови (60 до 105 gsm)
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 555 x 459 x 301 mm (големина на уредот)
Тежина: прибл. 14 kg
*Капацитетот за хартија може да се разликува во зависност од различниот вид/големина на хартија.

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.
Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B5

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE
Комплет за NFC-E1
Комплет за сериски интерфејс-K3

Дополнителна опрема за факс

Super G3-факс картичка-AT1
Super G3-факс картичка за 2-ра линија-AT1
Комплет за далечински факс-A1
Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF-A1

Потрошни материјали

Единица за захефтување-P1