Серија imageRUNNER ADVANCE DX C3700
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за А3-формати

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и факс

Процесор

1,75 GHz Dual Core-процесор

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран на допир во боја од 25,6 cm (10,1 инчи)

Меморија

Стандардно: 3,0GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно*: 320 GB (достапен слободен простор на дискот: 250 GB), Изборно: 250 GB, 1 TB * Може да се користи друг почетен HDD.

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 1.200 листови
Повеќенаменски фах за 100 листови
Касета за 550 листови x 2,
Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AP1)

Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)

Стандардно: 250 листови
Максимум: 3.450 листови (со единица за завршна обработка со захефтување-AA1 и фах за копирање)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање
Со опции: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање

Поддржани типови на медиуми

Повеќенаменски фах: тенка, обична, тешка*, рециклирана, обложена*, во боја, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, пликови
* SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.

Горна касета: тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, пликови

Долна касета: тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, пликови*
* Потребен е додаток за снабдување со пликови A (стандарден).

Поддржани големини на медиуми

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
Слободна големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
Пликови: COM10 бр.10, Monarch, DL, ISO-C5
Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 98,0 mm до 320,0 x 457,2 mm

Горна касета:
Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm
Пликови: ISO-C5

Долна касета:
Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
Пликови*: COM10 бр.10, Monarch, DL
* Потребен е додаток за пликови A (стандарден).

Поддржани тежини на медиуми

Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm*
* SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
Горна/долна касета: 52 до 220 gsm
Двостр.: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека да се појави иконата за копирање и таа да стане достапна за користење на екранот на допир.
Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку*
* Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно со капак на валјакот-Y2: 565 x 692 x 777 mm
Со DADF-C1 за обработка во едно поминување: 565 x 722 x 887 mm
Со DADF-BA1: 565 x 719 x 880 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

Основна верзија:
978 x 1.118 mm (со DADF-C1 за обработка во едно поминување + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
978 x 1.115 mm (со DADF-BA1 + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
Целосна конфигурација:
1.651 x 1.118 mm (со DADF-C1 за обработка во едно поминување + единица за завршна обработка со захефтување-AA1/единица за завршна обработка на брошури-AA1 + извлечен продолжеток на фахот за копирање-Ј2 + отворена касета за хартија)
1.651 x 1.115 mm (со DADF-BA1 + единица за завршна обработка со захефтување-AA1/единица за завршна обработка на брошури-AA1 + извлечен продолжеток на фахот за копирање-Ј2 + отворена касета за хартија)

Тежина

Со капак на валјакот-Y2: прибл. 66,7 kg вклучувајќи тонер
Со DADF-BA1: 1Прибл. 73,1 kg вклучувајќи тонер
Со DADF-C1 за обработка во едно поминување: прибл. 79,6 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за копирање

Брзина на копирање (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV DX C3730i:
До 30 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)

iR-ADV DX C3725i:
До 25 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)

iR-ADV DX C3720i:
До 20 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)

Потребно време до излегување на првата копија (A4) (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Прибл. 5,9/8,2 секунди или помалку

Резол. на коп.

600 x 600

Повеќе копии

До 999 копии

Густина на копирање

Автоматски или рачно (9 нивоа)

Зголемување

Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%

Функции за копирање

Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, пресликување слика, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, слободна големина за оригинали, режим во боја, резервна копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

Тип

Стандардно: валјак во боја
Изборно: валјак во боја, DADF-C1 за обработка во едно поминување или DADF-B1 [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]
* Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.

DADF: двостран автоматски механизам за снабдување со документи

Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)

DADF-C1 за обработка во едно поминување: до 200 листови
DADF-BA1: до 100 листови

Прифатливи оригинали и тежини

Валјак: лист, книга и 3-димензионални предмети
Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
DADF-C1 за обработка во едно поминување:
1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
2-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
*Прифатливи тежини на A6R или помали формати се 50 до 220 gsm.
DADF-BA1:
1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

Поддржани големини на медиуми

Валјак: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm
DADF-C1 за обработка во едно поминување: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
Прилагодена големина: 70,0 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm

DADF-BA1: A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6,
Прилагодена големина: од 139,7 x 128 mm до 297,0 x 431,8 mm

Брзина на скенирање (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/БОЈА, A4)

DADF-C1 за обработка во едно поминување:
1-страно скенирање: 135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 51/51 (600 x 600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 51/51 (600 x 600 dpi, копирање)
DADF-BA1:
1-страно скенирање: 70/70 (300 x 300 dpi, испраќање), 51/51 (600 x 600 dpi, копирање)
2-страно скенирање: 35/35 (300 x 300 dpi, испраќање), 25,5/25,5 (600 x 600 dpi, копирање)

Резолуција на скенирање (dpi)

Скенирање за копирање: 600 x 600
Скенирање за испраќање: (проследување) 600 x 600, (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
Скенирање за факс: 600 x 600

Спецификации на скенирање со повлекување

Color Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows® 7/8.1/10/Server2008/Server2008 R2/Server2012/Server2012 R2/Server 2016

Начин на скенирање

Скенирање со проследување, скенирање со повлекување, скенирање кон Box, скенирање кон напреден простор, скенирање на USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online)

Спецификации на испраќање

Дестинација

Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
Изборно: Super G3-факс, IP-факс

Адресар

LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање (dpi)

Проследување: до 600 x 600
 Повлекување: до 600 x 600

Протокол за комуникација

Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
E-пошта/И-факс: SMTP, POP3

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифрирано, потпис на уред), XPS(компактно, со можност за пребарување, потпис на уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)

Универзални функции за испраќање

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали

Спецификации на факс

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3:33,6kbps
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција (dpi)

400x400 (ултра фино), 200x400 (супер фино), 200x200 (фино), 200x100 (нормално)

Големина за испраќање/снимање

Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
Примање: A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
*1 Испратено како A4
*2 Испратено како скратено B4

Факс меморија

До 30.000 страници (2.000 задачи)

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (за испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање лозинка/под-адреса, доверливо поштенско сандаче, евиденција „2 на 1“

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници,
1 влезно сандаче за меморија RX,
50 доверливи санд. за факс
Максимално складирање 10.000 страници (2.000 задачи)

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows® 7/8.1/10
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3

Напреден простор, достапен простор на дискот

Стандардно: 16 GB
(Со опција: макс. 480 GB)

Функции на напредниот простор

Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверка на идентитет, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/враќање

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет и контрола на пристап

Стандардно:
Проверка на идентитет на корисниците (слика за најавување, слика и PIN за најавување, најавување со картичка, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, мобилно најавување), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online Express (најавување со PIN, слика за најавување, најавување со картичка, слика и PIN за најавување, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристап)

Безбедност на документите

Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1),
Безбедност на добиени податоци (доверливо влезно сандаче за факс со автоматско препраќање на примените документи),
Безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис на уредот, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност за BOX (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки за барање внес на лозинка за секој пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), заклучување на скенирањето (QR-код), следење на документи (безбедносен воден печат)

*1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW

Мрежна безбедност

TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреси), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување на функциите што не се користат (овозможување/оневозможување на протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејс), одделување на комуникациски линии (G3 FAX, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање -загриженост за вируси при добивањето е-пошта)

Безбедност на уредот

Заштита на податоци на HDD (шифрирање податоци на HDD (проверено со FIPS140-2), бришење податоци на HDD со презапишување, заклучување на HDD), стандардна иницијализација на HDD, платформа со безбедносен модул (TPM), функција за сокривање на евиденцијата на задачите, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање натрапници при користењето на уредот),
усогласеност со IEEE2600.2 (сертификат Common Criteria) (TBD)

Управување со уреди и ревизија

Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција за ревизија,
Соработка со безбедносен систем за надворешна ревизија (управување со безбедносни информации и настани), евиденција на податоци за слика, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Температура: 10 до 30 ºC
Влажност: 20 до 80 % RH (релативна влажност)

Извор на напојување со енергија

220-240 V 50/60 Hz 4A

Приклучок (главен уред)

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 1.500 W
Подгот.: п. 45,1 W*1
Мир.: прибл. 0,8 W*2
*1 Референтна вредност: измерена една единица
*2 Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):
iR-ADV DX C3730i: 0,35 kWh
iR-ADV DX C3725i: 0,29 kWh
iR-ADV DX C3720i: 0,25 kWh
Забелешка:
Според USA Energy Star 3.0

Ниво на шум

Ниво на моќност на звук (LWA, m)
Активен режим (1-страно)
iR-ADV DX C3730i: 6,2 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX C3725i: 6,2 B, Kv 0,3 B
iR-ADV DX C3720i: 6,1 B, Kv 0,3 B
*Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Звучен притисок (LpAm)
Положба на стоење до уредот:
Активен режим (црно-бело/во боја) (1-страно):
iR-ADV DX C3730i: 48 dB*/ 49 dB*
iR-ADV DX C3725i: 48 dB*/ 48 dB*
iR-ADV DX C3720i: 47 dB*/ 47 dB*
Режим на подготвеност:
iR-ADV DX C3730i/C3725i/C3720i: 10 dB*

* Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)

Стандарди

Blue Angel

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

C-EXV 49 Тонер BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 49 Тонер BK: 36.000 страници
C-EXV 49 Тонер C/M/Y: 19.000 страници

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Universal Login Manager (ULM)
uniFLOW Online Express

Алатки за далечинско управување

iW Management Console
eMaintenance
Систем за испорака на содржини

Софтвер за скенирање

Network ScanGear

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon
Инсталатор за NetSpot уред

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)

Администрација на документи

Kofax Power PDF

Опции за залиха на хартија

ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ НА КАСЕТАТА-AP1

Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (1.100 листови) (80 gsm)
Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за спојување, транспарентна, однапред издупчена
Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R,
Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
Тежина на хартија: 52 до 220 gsm
Извор на напојување: од главниот уред
Димензии (Ш x Д x В): 565 x 615 x 248 mm
Тежина: прибл. 16,0 kg

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS ЗА ULM
Читач на картички со копирање-F1
Додаток со читач на картички со копирање-B7

Други

Фах за алатки-B1
Нумеричка тастатура-A1
Капак на валјакот-Y2

Опции за безбедност

Безбедност на податоците

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 1TB-P1

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

Комплет меѓународни PCL-фонтови-A

Печатење баркодови

Комплет за печатење на бар-кодови-D1

Дополнителна опрема за системот

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
Комплет за сериски интерфејс-K3
Комплет за поврзување-A2 за Bluetooth LE
NFC-комплет-E1

Дополнителна опрема за факс

Super G3 ФАКС картичка-AZ1
Super G3 факс картичка за 2-ра линија-AU1
 Комплет за далечински факс-A1
 Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

Рачка за пристап на ADF уредот-A1
Комплет за гласовен водич-G1
Комплет за гласовно управување-D1

Картриџ за единицата за захефтување

Единица за захефтување-P1
Картриџ за единицата за захефтување-Y1