Повеќефункционални печатачи во боја

Canon imageRUNNER ADVANCE DX C3930i

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален ласерски уред за печатење А3-формати во боја
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
 • Меморија
  Стандардно: RAM 3,5 GB
  Главен CPU: 2 GB 
  CPU за обработка на слика: 1 GB + 0,5 GB (резервирани за обработка на слика)
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
  Изборно: (SSD) 1 TB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
  Изборно: безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x1, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; 
  Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 1.200 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
  Касета за хартија за 550 листови x 2,
  Максимум: 2.300 листови (со единица за снабдување на касетата-AW1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 3.450 листови (со единица за завршна обработка со захефтување-AE1 или единица за завршна обработка на брошури-AE1 и фах за копирање-T1)
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање1
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах: тенка, обична, тешка2, рециклирана, обложена3, во боја, паус, за поврзување

  Горна касета: тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, пликови

  Долна касета: тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, пликови4
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
  Слободна големина: 100,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Пликови: COM10 бр. 10, Monarch, ISO-C5, DL
  Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 98,0 mm до 320,0 x 457,2 mm

  Горна касета:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm
  Пликови: ISO-C5

  Долна касета:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Пликови5: COM10 бр.10, Monarch, DL
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm6
  Горна/долна касета: 52 до 256 gsm
  Двострано: 52 до 220 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку7
  Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
  Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку8
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Со капак на плочата-Y3: 565 x 692 x 788 mm
  Со DADF-C1 за обработка во едно поминување: 565 x 722 x 897 mm
  Со DADF-BA1: 565 x 719 x 891 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  Основна верзија:
  978 x 1.119 mm (со DADF-C1 за обработка во едно поминување + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
  978 x 1.116 mm (со DADF-BA1 + отворен десен капак + извлечен продолжеток на повеќенаменскиот фах + отворена касета за хартија)
  Целосна конфигурација:
  1.636 x 1.119 mm (со DADF-C1 за обработка во едно поминување + единица за завршна обработка со захефтување-AE1/единица за завршна обработка на брошури-AE1 + извлечен продолжеток на фахот за копирање-T1 + отворена касета за хартија)
  1.651 x 1.116 mm (со DADF-BA1 + единица за завршна обработка со захефтување-AE1/единица за завршна обработка на брошури-AE1 + извлечен продолжеток на фахот за копирање-T2 + отворена касета за хартија)
 • Тежина
  (вклучувајќи и тонер)
  Со капак на плочата-Y3: прибл. 71 kg
  Со DADF-BA1: прибл. 78 kg
  Со DADF-C1 за обработка во едно поминување: прибл. 84 kg

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно: до 30 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1.200×600,
  1.200×1.200 (половина брзина)
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRII, PCL6, Adobe® PostScript®3TM
 • Директно печатење
  Поддржани видови на датотеки: PDF, EPS, TIFF/JPEG и XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Universal Print by Microsoft, апликацијата Canon PRINT Business и uniFLOW Online (изборно)

  Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби.
  Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android/Windows® 10/Chrome OS/macOS (11.2.2) /iOS/iPadOS
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T9
  (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови10
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, предни/задни корици, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, закажување на печатење, печатење со виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, MAC OS X (10.13 или понов)
  PCL: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, MAC OS X (10.13 или понов)
  PS: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, MAC OS X (10.13 или понов)
  PPD: Windows®10/11, MAC OS X (10.13 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно: до 30 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 15 стр./мин. (A3), до 20 стр./мин. (A4R)
 • Време до првата копија
  Прибл. 6,1/8,4 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
  Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, книга во две страници, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, додавање корица, вметнување листови, оригинали во различни големини, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, растојание меѓу страници, печатење и проверка, негатив/позитив, повторување слики, спојување блокови од задачи, пресликување слика, зачувување во поштенско сандаче, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандардно: плоча во боја
  Изборно: капак на плочата-Y3, DADF-C1 за обработка во едно поминување11 или DADF-BA1 [2-страно на 2-страно (автоматски со DADF)]

  DADF: автоматски двостран механизам за снабдување со документи
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Color Network ScanGear2. За TWAIN и WIA

  Поддржани оперативни системи: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  DADF-C1 за обработка во едно поминување: до 200 листови
  DADF-BA1: до 100 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  DADF-C1 за обработка во едно поминување:
  1-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)
  2-страно скенирање: 38 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО, БОЈА)12


  DADF-BA1:
  1-страно скенирање: 38 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
  2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
 • Поддржани големини на медиуми
  Плоча: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm

  DADF-C1 за обработка во едно поминување:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R, B6R,
  Прилагодена големина: 69,9 x 139,7 mm до 304,8 x 431,8 mm
  DADF-BA1:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6,
  Прилагодена големина: 139,7 x 128 mm до 297,0 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)
 • Брзина на скенирање
  DADF-C1 за обработка во едно поминување:
  1-страно скенирање: 135/135 (300 x 300 dpi, испраќање), 80/80 (600 x 600 dpi, копирање)
  2-страно скенирање: 270/270 (300 x 300 dpi, испраќање), 160/90 (600 x 600 dpi, копирање)
  DADF-BA1:
  1-страно скенирање: 70/70 (300 x 300 dpi, праќање), 51/51 (600 x 600 dpi, копирање)
  2-страно скенирање: 35/35 (300 x 300 dpi, праќање), 25,5 /25,5 (600 x 600 dpi, копирање)

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB 3.1.1, FTP, WebDAV, поштенско сандаче
  Изборно: Super G3-факс, IP-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP (TCP/IP), SMB 3.1.1 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP, POP3
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF/A-1b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни оригинали

Спецификации за факс

 • Максимален број на линии за поврзување
  2
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A513, A5R14, B4, B515, B5R16
  Примање: A3, B4, A4, A4R, A5R, B5, B5R
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници,
  1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 10.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 10/11
  Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: 16 GB
  (со опција: макс. 480 GB)
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка17, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за WPA3, поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на врската за комуникација (G3-факс, USB-приклучок, Advanced Space, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки)
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print18), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)
 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD [шифрирање на податоците на SSD (FIPS140-2/140-3*), заклучување на SSD], стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM 2.0), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на MFP, проверка на интегритетот на софтверот на MFD и заштитата на фирмверот на платформата (NIST SP800-193) со автоматско враќање во функција на системот (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување со McAfee Embedded Control), HCD-PP, сертификат Common Criteria
  (*Во процес на проверка)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, проверка на идентитет во два чекори за далечинско управување, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz 5 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Копирање (со континуирано скенирање со DADF): прибл. 613 W19
  Режим на подготвеност: прибл. 40,7 W20
  Режим на мирување: прибл. 0,8 W21

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)22: 0,30 kWh

  За детални информации за регулативата Erp:Lot6/26,
  ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (црно-бело)(1-страно):
  60 dB, Kv 3 dB

  Звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА)(1-страно):
  46 dB23/ 47 dB24
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Color Network ScanGear 2
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Kofax Power PDF Advanced (изборно)

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Тонер C-EXV 64 BK/C/M/Y
 • Проценета потрошувачка на тонер
  (Процена при покриеност од 5%)
  Тонер C-EXV 64 BK: 38.000 страници
  Тонер C-EXV 64 C/M/Y: 25.500 страници

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Единица за снабдување на касетата-AW1
  Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (1.100 листови) (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена,
  меморандуми. Големина на хартија:
  A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 565 x 635 x 248 mm
  Тежина: прибл. 16,0 kg

Излезни опции

 • Фах за копирање
  Внатрешен 2-насочен фах-M1
  Капацитет на фахот (со хартија од 80 gsm)
  Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5, B5R: 85 листови
  SRA3, A3, A4R, B4: 40 листови
  Долен фах (стандарден фах): A4, A5, A5R, A6R, B5, B5R: до 220 листови
  SRA3, A3, A4R, B4: до 100 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 428 x 405 x 88 mm
  Тежина: 0,7 kg

  Фах за копирање-T2
  Капацитет (со хартија од 80 gsm):
  A4, A5R, B5, B5R: 100 листови
  A3, A4R, B4: 65 листови
  Димензии (Ш x Д x В): 442 × 373 × 176 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: 0,5 kg
 • Внатрешна единица за завршна обработка
  Внатрешна единица за завршна обработка-L1
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: прибл. 45 листови
  Долен фах: A4, A5, A5R, B5: прибл. 500 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 250 листови
  A6R: 30 листови
  Плик: 10 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единицата за захефтување:
  A4, B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
  A4R: 40 листови (52 до 90 gsm)
  A3, B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
  Еко единица за захефтување:
  A3, A4, B4, B5: 10 листови (52 до 64 gsm)
  8 листови (65 до 81,4 gsm)
  6 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: прибл. 40 листови (80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 727 × 525 × 225 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 9,1 kg
 • Единица за завршна обработка со захефтување
  Единица за завршна обработка со захефтување-AE1
  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):
  Горен фах: A4, A5, A5R, A6R, B5: прибл. 250 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: прибл. 125 листови
  Долен фах: A4, A5, A5R, B5: 3.000 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 1.500 листови
  A6R: 250 листови
  Пликови: Monarch 30 листови, COM10 бр.10, DL, ISO-C5: 100 листови
  Тежина на хартија: 
  Горен фах: 52 до 256 gsm
  Долен фах: 52 до 300 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единицата за захефтување:
  A4, B5: 50 листови (52 до 90 gsm)
  A4R: 40 листови (52 до 90 gsm)
  A3, B4: 30 листови (52 до 90 gsm)
  Еко единица за захефтување:
  A3, A4: 10 листови (52 до 64 gsm)
  8 листови (65 до 81,4 gsm)
  6 листови (82 до 105 gsm)
  Захефтување на барање: 50 листови (52 до 90 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 637 × 623 × 1.021 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 30,0 kg
 • Единица за завршна обработка на брошури
  Единица за завршна обработка на брошури-AE1
  (Ги содржи основните спецификации за захефтување на горенаведената единица за завршна обработка со захефтување-AE1.)
  Големина на хартија за средишно спојување: A3, A4R, B4
  Капацитет на единицата за захефтување со средишно спојување: 20 листови x 10 групи (52 до 81,4 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
  Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 3 листови (52 до 105 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 637 × 623 × 1.021 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 53,0 kg
 • Единица за правење дупки
  Внатрешна единица за правење 2/4 дупки-D1 (потребна е внатрешна единица за завршна обработка-L1)
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R, 
  Четири дупки A3, A4

  Внатрешна единица за правење 4 дупки-D1 (потребна е внатрешна единица за завршна обработка-L1)
  Четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R

  Единица за правење 2/4 дупки-A1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AE1 или единицата за завршна обработка на брошури-AE1)
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R, 
  Четири дупки A3, A4

  Единица за правење 4 дупки-A1
  (Потребна е единицата за завршна обработка со захефтување-AE1 или единицата за завршна обработка на брошури-AE1)
  Четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Четири дупки A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали.
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-B7
  Кутија со читач за IC-картички за нумеричка тастатура-A1
 • Други
  DADF-C1 за обработка во едно поминување
  DADF-BA1
  Капак на плочата-Y3
  Фах за алатки-B1
  Единица за моментално захефтување-B1 (изборно)
  Комплет за прилагодување медиуми-A1
  Нумеричка тастатура-A2

Опции за безбедност

 • Безбедност на податоците
  1 TB SSD-A1
  Комплет со меморија за пресликување-A1
  250 GB SSD-A1 (се користи со комплетот со меморија за пресликување-A1)

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Комплет за сериски интерфејс-K3
  Плоча за безжичен LAN-F1
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-BH1
  Super G3-факс картичка за 2-ра линија-BH1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Картриџ за единицата за захефтување-Y1 (2 x 2.000 парчиња)25
  Единица за захефтување-P1 (2 x 5.000 парчиња)
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Комплет за гласовен водич-G1
  Комплет за гласовно управување-D1
 • Други
  Заштита на уредот: антимикробна фолија26 - различни листови дизајнирани да одговараат на површините на уредите што најчесто се допираат.
 1. Опциите за завршна обработка се разликуваат во зависност од поврзаните опции.
 2. SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
 3. SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
 4. Потребен е додаток за снабдување со пликови A (стандарден).
 5. Потребен е додаток за пликови A (стандарден).
 6. SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија.
 7. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.
 8. Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 9. Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
 10. Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 11. Поддржано е откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 12. Прифатлива тежина за A6R или помал формат изнесува од 50 до 220 gsm.
 13. Испратено како A4
 14. Испратено како A4
 15. Испратено како B4, кратко
 16. Испратено како A4
 17. Читачите на картички се изборни, ве молиме погледнете ги хардверските додатоци. Потребно е активирање
 18. Потребен е софтверот uniFLOW Online/uniFLOW
 19. Референтна вредност: измерена една единица
 20. Референтна вредност: измерена една единица
 21. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,8 W не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.
 22. Според USA Energy Star 3.0
 23. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 24. Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 25. Само за единицата за завршна обработка на брошури
 26. Ви препорачуваме поставувањето на фолиите да го врши сервисер