Повеќефункционални печатачи во боја

Canon Серија imageRUNNER ADVANCE DX C478

Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален ласерски уред за печатење А4-формати во боја
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,8 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WSVGA-екран на допир во боја од 10,1"
 • Меморија
  Стандардно: 4,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: (SSD) 256 GB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n);
  Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија
  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x 2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1;
  Изборно: интерфејс за контрола на копирањето
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 600 листови
  Повеќенаменски фах за 100 листови
  Касета за хартија за 500 листови x 1,
  Максимум: 2.100 листови (со единица за снабдување на касетата-AT1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандарден модел (iR-ADV DX C478i): 400 листови
  Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C478iZ): 900 листови
 • Опции за завршна обработка
  Стандарден модел (iR-ADV DX C478i): подредување, групирање
  Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C478iZ): подредување, групирање, офсет печатење, захефтување
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, за поврзување, меморандуми, пликови
  Касета за хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, меморандуми
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5,
  Прилагодена големина: 76,2 x 127,0 mm до 216,0 x 355,6 mm

  Касета за хартија:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6, B5
  Прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 60 до 216 gsm
  Касета за хартија: 60 до 163 gsm
  Двострано: 60 до 163 gsm
 • Потребно време за загревање
  Режим за брзо вклучување: 4 секунди или помалку*
  Од режим на мирување: 10 секунди или помалку
  Од моментот на вклучување: 10 секунди или помалку**

  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за скенирање и не стане достапна за користење на екранот на допир.
  **Време откако ќе се вклучи уредот, па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 • Димензии (Ш x Д x В)
  Стандарден модел (iR-ADV DX C478i): 521 x 642 x 668 mm
  Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C478iZ): 521 x 642 x 864 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  950 x 840 mm (со отворена лева врата за картриџи + отворена десна врата + отворена фиока на касетата)
 • Тежина
  Стандарден модел (iR-ADV DX C478i): прибл. 46 kg
  Модел со единица за завршна обработка (iR-ADV DX C478iZ): прибл. 55 kg

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  iR-ADV DX C478i/C478iZ
  до 47 стр./мин. (A4), до 73 стр./мин. (A5)*, до 39 стр./мин. (A5R), до 49 стр./мин. (A6)*

  * Само 1-страно
 • Резолуција на печатење (dpi)
  600 ×600, 1200 × 600
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFR II, PCL6, Adobe® PostScript®3TM
 • Директно печатење
  Поддржани типови на датотеки: TIFF, JPEG, PDF, EPS и XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Universal Print од Microsoft, апликацијата Canon PRINT Business и uniFLOW Online (изборно)
  Достапен е голем избор на софтверски решенија и решенија основани врз MEAP за да се овозможи печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги основани врз Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T*1 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови*2

  *1 Потребен е изборен комплет меѓународни PCL-фонтови-A1.
  *2 Потребен е изборен комплет за печатење баркодови-D1.
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, безбедносен воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, печатење со закажување, печатење преку виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows® 8.1/10/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019, Mac OS X(10.11 или понов)
  PCL: Windows® 8.1/10/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019
  PS: Windows® 8.1/10/Server2012 /Server2012 R2/Server2016/Server2019, Mac OS X(10.11 или понов)
  PPD: Windows® 8.1/10, Mac OS X(10.10 или понов)
  McAfee Embedded Control

  Од октомври 2020

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  iR-ADV DX C478i/C478iZ
  до 47 стр./мин. (A4), до 73 стр./мин. (A5)*, до 39 стр./мин. (A5R), до 49 стр./мин. (A6)*

  * 1-страно
 • Време до првата копија
  Прибл. 5,1/5,8 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 9.999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  Променлив зум: 25% до 400% (чекори на зголемување од 1%)
  Однапред поставено намалување/зголемување: 25%, 50%, 70%, 100%(1:1), 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим за прекин, двостран оригинал, создавање задача, N на 1, нумерирање на страници, нумерирање на отпечатена серија, острина, бришење на рамка, безбедносен воден печат, датум на печатење, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување* [2-страно на 2-страно (автоматски)]

  * Откривање на повлекување повеќе листови преку механизмот за снабдување.
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Color Network ScanGear2. За TWAIN и WIA
  Поддржан оперативен систем: Windows® 8.1/10/Server2012/Server 2012 R2/Server 2016
  Од март 2020
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: 600 x 600
  Скенирање за праќање: (проследување) 600 x 600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (повлекување) 600 x 600
  Скенирање за факс: 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  до 100 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист и книга
  Тежина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 42 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
  2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)

  Забелешка:
  Визит-картички: 80 до 220 gsm
  Оригинал од неговата ширина помала од A6: 50 до 128 gsm
 • Поддржани големини на медиуми
  Големина на скенирање на плочата: до 216,0 x 355,6 mm
  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  A4, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 48,0 x 128,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Визит-картички: 48,0 x 85,0 mm до 55,0 x 91,0 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон сандаче, скенирање кон Advanced Space, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилни уреди, скенирање кон Cloud (uniFLOW Online - изборно)
 • Брзина на скенирање
  Праќање (300 x 300 dpi):
  „ИСКЛУЧЕНО“ автоматско избирање на бои:
  1-страно скенирање: 95
  2-страно скенирање: 190
  „ВКЛУЧЕНО“ автоматско избирање на бои:
  1-страно скенирање: 50
  2-страно скенирање: 100
  Копирање:
  Приоритет на брзина на скенирање (300 x 600 dpi):
  1-страно скенирање: 50
  2-страно скенирање: 100
  Приоритет на квалитет на слика (600 x 600 dpi):
  1-страно скенирање: 30
  2-страно скенирање: 50

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB 3.0, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, изборно: Super G3-факс, IP-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2000)/локално (1600)/брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: до 600 x 600
  Повлекување: до 600 x 600
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP(TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP, POP3
 • Формат на датотека
  Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактен, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, траг и рамномерност, шифриран, потпис од уред, кориснички потпис), XPS (компактен, со можност за пребарување, потпис од уред, кориснички потпис), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини, прескокнување празни страници

Спецификации за факс

 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  A4, A5*, A6*, B5*/A4, A5, B5
  *Испратено како A4
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници (2.000 задачи)
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче, евиденција 2 на 1

Спецификации за складирање

 • Поштенско сандаче
  100 влезни сандачиња за корисници,
  1 влезно сандаче за меморија RX,
  50 доверливи влезни сандачиња за факс
  Складирање максимум 10.000 страници (2.000 задачи)
 • Напреден простор
  Протокол за комуникација: SMB или WebDAV
  Поддржан компјутерски клиент: Windows® 8.1/10
  Истовремени врски (макс.): SMB:64, WebDAV:3
 • Достапен слободен простор на Advanced Space
  Стандардно: 16 GB
 • Функции на Advanced Space
  Проверка на идентитет за најавување во Advanced Space, функција за подредување, печатење PDF-датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager, пребарување, преглед на датотеки, управување со проверката на идентитетот, отворено за јавноста, URI TX, правење резервна копија/обновување

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка*, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)

  *Читачите на картички се изборни, ве молиме погледнете ги хардверските додатоци. Потребно е активирање
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, жичен LAN/жичен LAN), оневозможување функции што не се користат (овозможување/оневозможување протоколи/апликации, овозможување/оневозможување на Remote UI, овозможување/оневозможување на USB-интерфејсот), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, забрана за извршување на датотеки складирани во Advanced Space во повеќефункционалниот печатач, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, печатење со принудна задршка, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5), безбедност на поштенско сандаче (заштита на поштенско сандаче со лозинка, контрола на пристап до Advanced Space), безбедност за испраќање податоци (поставки што наложуваат внесување лозинка по пренос, ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME), следење документи (безбедносен воден печат)

  *1 Потребен е софтверот uniFLOW Online / uniFLOW
 • Безбедност на уред
  Заштита на податоците на SSD (шифрирање на податоците на SSD (проверка со FIPS140-2), заклучување на SSD), стандардна иницијализација на SSD, платформа со безбедносен модул (TPM 2.0), функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот MFD, проверка на интегритетот на софтверот MFD (проверка на системот при вклучувањето, откривање напади за време на извршување со McAfee Embedded Control), HCD-PP
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), евидентирање податоци за слики, поставување политика за безбедност

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V, 50/60 Hz, 4,3 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Копирање (со континуирано скенирање со DADF): 739 W *
  Режим на подготвеност: прибл. 48 W *
  Режим на мирување: прибл. 1,0 W **
  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC) според USA Energy Star 3.0:
  iR-ADV DX C478i/C478iZ: 0,49 kWh

  * Референтна вредност: измерена една единица
  ** Вредноста 1,0 W не е достапна во сите случаи поради одредени поставки.

  За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)*
  Активен режим (црно-бело) (1-страно):
  iR-ADV DX C478i/C478iZ: 63 dB, Kv 3 dB
  Звучен притисок (LpAm)*
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (црно-бело) (1-страно):
  iR-ADV DX C478i/C478iZ: 50 dB
  Режим на подготвеност:
  iR-ADV DX C478i/C478iZ: 28 dB

  * Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296 (2017)
 • Стандарди
  Blue Angel

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iWEMC
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  Network ScanGear
 • Алатки за oптимизација
  Алатка за конфигурирање драјвери на Canon
 • Платформа
  MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации)
 • Издавање документи
  Kofax PowerPDF Advanced (изборно)

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Тонер T04 BK/C/M/Y
  Тонер T04L BK/C/M/Y
 • Проценета потрошувачка на тонер
  Тонер T04 BK: 33.000 страници*
  Тонер T04 C/M/Y: 27.500 страници*
  Тонер T04L BK: 11.000 страници*
  Тонер T04L C/M/Y: 9.000 страници*

  *Потрошувачката на тонерот во картриџите е во согласност со ISO/IEC 19798*.

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Касетен модул-AJ1:
  Капацитет за хартија: 500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, меморандуми
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 521 x 474 x 130 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 7 kg

  Единица за снабдување на касетата-AS1:
  Капацитет за хартија: 500 листови (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, меморандуми
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 19 kg

  Единица за снабдување на касетата-AT1:
  Капацитет за хартија: 1.500 листови [500 листови x 3 (80 gsm)]
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, тешка, во боја, етикети, за поврзување, меморандуми
  Големина на хартија: A4, A5, A5R, A6, B5, прилагодена големина: 101,6 x 148,0 mm до 216,0 x 355,6 mm
  Тежина на хартија: 60 до 163 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 642 x 657 x 456 mm (поврзан со главниот уред)
  Тежина: прибл. 24 kg

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Достапни се различни читачи на картички, како MiCard Plus. Ве молиме обратете се во локалната канцеларија на Canon за повеќе детали
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на картички со копирање-B5
 • Други
  Кутија со читач за IC-картички-D1

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1
  Комплет за поврзување-A3 за Bluetooth LE
  Комплет за NFC-E2
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-AT1
  Комплет за далечински факс-A1
  Комплет за испраќање факс преку IP-B1

Други опции

 • Потрошни материјали
  Единица за захефтување-P1 ( (2 x 5.000 парчиња)
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1