Повеќефункционални печатачи во боја

Canon imageRUNNER C3326i

Спецификации

Спецификации

 • TFT LCD-екран на допир во боја од 7 инчи/17,8 cm

 • Брзина на печатење и скенирање од 26 стр./мин. / 70 слики/мин.

 • Стандарден мемориски простор од 64 GB eMMC со изборни 256 GB SSD

 • Автоматско именување, подредување и создавање структура на папки за датотеките со функцијата Filing Assist

 • Соработувајте безбедно во Cloud со изборниот софтвер uniFLOW Online

 • Печатете врз голем избор на хартиени медиуми

 • Создавајте различни отпечатени материјали со изборни опции за завршна обработка

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Повеќефункционален ласерски уред за печатење А3-формати во боја
 • Основни функции
  Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс
 • Брзина на процесор
  Процесор со две јадра со фреквенција од 1,6 GHz
 • Контролен панел
  TFT LCD WVGA-екран на допир во боја од 17,8 cm/7 инчи
 • Меморија
  Стандардно: 2,0 GB RAM
 • Простор за складирање
  Стандардно: (eMMC) 64 GB
  Изборно: (SSD) 256 GB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n)

  ДРУГО
  Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 2.0 (уред) x1
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 1.200 листови
  Максимум: 2300 листови (со изборна единица за снабдување на касетата-AW1)
 • Капацитет на отпечатена хартија (A4, 80 gsm)
  Стандардно: 250 листови
  Максимум: 650 листови (со изборна внатрешна единица за завршна обработка-L1 и фах за копирање-T1)
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, правење дупки, еко захефтување, захефтување на барање

  * Опциите за завршна обработка се разликуваат во зависност од избраните опции
 • Поддржани видови на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  тенка, обична, тешка*, рециклирана, обложена, во боја, паус, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, пликови
  * SRA3 не е поддржано за обложена (257-300 gsm) и тешка (257-300 gsm) хартија

  Горна касета:
  тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, пликови*
  * Потребен е дополнителен комплет за снабдување со пликови B (стандарден)

  Долна касета:
  тенка, обична, тешка, рециклирана, во боја, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми, пликови*
  *Потребен е дополнителен комплет за снабдување со пликови A (стандарден)
 • Поддржани големини на медиуми
  Повеќенаменски фах:
  Стандардна големина: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 98,4 x 139,7 mm до 320,0 x 457,2 mm
  Пликови: COM10 бр. 10, Monarch, ISO-C5, DL
  Прилагодена големина на пликови: 98,0 x 98,0 mm до 320,0 x 457,2 mm

  Горна касета:
  Стандардна големина: A4, A5, A5R, A6R, B5
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 297,0 x 215,9 mm
  Пликови: ISO-C5
  * Потребен е дополнителен комплет за снабдување со пликови-B (стандарден).

  Долна касета:
  Стандардна големина: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Пликови*: COM10 бр.10, Monarch, DL
  * Потребен е дополнителен комплет за пликови-A (стандарден).
 • Поддржани тежини на медиуми
  Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm
  Горна/долна касета: 52 до 256 gsm
  Двострано: 52 до 220 gsm
 • Потребно време за загревање
  4 секунди или помалку*
  * Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се појави иконата за копирање и не стане достапна за користење на екранот на допир

  Од режим на мирување: 10 секунди или помалку

  10 секунди или помалку*
  *Време откако ќе се вклучи уредот па сè додека не се подготви за копирање (не резервација за печатење)
 • Димензии (Ш x Д x В)
  565 x 687 x 891 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  1168 x1116 mm
 • Тежина
  Прибл. 74,7 kg вклучувајќи тонер

Спецификации за печатење

 • Брзина на печатење
  1-страно (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА):
  До 26/26 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 20/20 стр./мин. (A4R), до 15/15 стр./мин. (A3)

  2-страно (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА):
  до 13/13 стр./мин. (A4, A5R), до 10/10 стр./мин. (A4R), до 7/7 стр./мин. (A3)
 • Резолуција на печатење (dpi)
  До 1200 x1200
 • Јазици за опис на страница
  Стандардно: UFRⅡ, PCL6
  Изборно: Adobe® PostScript®3TM
 • Директно печатење
  Поддржани видови на датотеки:
  RUI: PDF, EPS, TIFF/JPEG, XPS
  USB-мемориски уред: PDF, TIFF/JPEG, XPS
  Мрежна локација: PDF, TIFF/JPEG, XPS
 • Печатење преку мобилни уреди / Cloud
  AirPrint, Mopria, Canon PRINT Business, uniFLOW Online и Universal Print од Microsoft

  Достапен е широк избор на софтвери за да се обезбеди печатење од мобилни уреди до услуги базирани на Cloud, во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации
 • Стандардно печатење преку оперативен систем
  Android/Windows® 10/Windows® 11/Chrome OS/
  macOS (11.2.2 или понов), iOS (15.2 или понов), iPadOS
 • Фонтови
  PS-фонтови: 136 Roman
  PCL-фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap-фонтови, 2 OCR-фонтови, Andalé Mono WT
  J/K/S/T*1 (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови*2

  *1 Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL-ФОНТОВИ-A1
  *2 Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАРКОДОВИ-D1
 • Функции за печатење
  Безбедно печатење, воден печат, заглавие/подножје, распоред на страници, двострано печатење, мешани големини/ориентации на хартии, намалување на тонерот, печатење постери, печатење со принудна задршка, датум на печатење, закажување на печатење, печатење со виртуелен печатач
 • Оперативни системи
  UFRII: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, MAC OS X (10.13 или понов)

  PCL: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, MAC OS X (10.13 или понов)

  PS: Windows®10/11/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016/Server 2019/Server 2022, MAC OS X (10.13 или понов)

  PPD: Windows®10/11, MAC OS X (10.13 или понов)

Спецификации за копирање

 • Брзина на копирање
  1-страно (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА):
  До 26/26 стр./мин. (A4, A5, A5R, A6R), до 20/20 стр./мин. (A4R), до 15/15 стр./мин. (A3)

  2-страно (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА):
  до 13/13 стр./мин. (A4, A5R), до 10/10 стр./мин. (A4R), до 7/7 стр./мин. (A3)
 • Време до првата копија
  (A4, ЦРНО-БЕЛО/БОЈА): прибл. 7,0 / 8,7 секунди или помалку
 • Резолуција на копирање (dpi)
  600 x 600
 • Повеќе копии
  До 999 копии
 • Густина на копирање
  Автоматски или рачно (9 нивоа)
 • Зголемување
  25%-400% (во чекори од 1%)
 • Однапред поставени намалувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Однапред поставени зголемувања
  25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%
 • Основни функции за копирање
  Однапред поставени соодноси за намалување/зголемување по површина, двострано, прилагодување на густината, избор на оригинални видови, режим со прекин, книга во две страници, двостран оригинал, подредување, создавање задача, N на 1, оригинали во различни големини, острина, бришење рамка, копирање документи за идентификација, прескокнување празни страници, оригинал со слободна големина, режим за бои, резервирана копија, примерок од копија

Спецификации за скенирање

 • Тип
  Стандардно: двостран автоматски механизам за снабдување со документи [2-страно на 2-страно]
  Изборно: капак на плочата-Y3
 • Спецификации на скенирање со повлекување
  Color Network ScanGear2. За TWAIN и WIA

  Поддржан оперативен систем: Windows® 8.1/10/ Server2012/ Server2012 R2/ Server 2016/ Server 2019
 • Резолуција на скенирање (dpi)
  Скенирање за копирање: до 600 x 600
  Скенирање за испраќање: 
  (проследување, ЦРНО-БЕЛО) до 600 x 600, (повлекување, ЦРНО-БЕЛО) до 600 x 600
  (проследување, ВО БОЈА) до 300 x 300, (повлекување, ВО БОЈА) до 300 x 300

  Скенирање за факс: до 600 x 600
 • Капацитет за хартија на механизмот за снабдување со документи (80 gsm)
  До 100 листови
 • Прифатливи оригинали/тежини
  Плоча: лист, книга и 3-димензионални предмети

  Тежини на медиуми за механизмот за снабдување со документи:
  1-страно скенирање: 30 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
  2-страно скенирање: 50 до 128 gsm (ЦРНО-БЕЛО), 64 до 128 gsm (ВО БОЈА)
 • Поддржани големини на медиуми
  Плоча: макс. големина на скенирање: 297,0 x 431,8 mm

  Големина на медиуми за механизмот за снабдување со документи:

  A3, A4, A4R, A5, A5R, B4, B5, B5R, B6
  Прилагодена големина: 128,0 x 139,7 mm до 297,0 x 431,8 mm
 • Начин на скенирање
  Скенирање со проследување, скенирање со преземање, скенирање кон мрежа, скенирање кон USB-мемориски уред, скенирање кон мобилен уред, скенирање кон услуги основани врз Cloud (uniFLOW Online)
 • Брзина на скенирање
  DADF (слики/мин.: ЦРНО-БЕЛО/ВО БОЈА, A4):
  1-страно скенирање: 70/70 (300 dpi, испраќање), 51/42 (600 dpi, копирање)
  2-страно скенирање: 35/35 (300 dpi, испраќање), 25,5/25,5 (600 dpi, копирање)

Спецификации за испраќање

 • Одредиште
  Стандардно: е-пошта/интернет факс (SMTP), SMB3.1.1, FTP, WebDAV,
  Изборно: Super G3-факс
 • Адресар / броеви за брзо бирање
  LDAP (2.000)/ локално (1.600) /брзо бирање (200)
 • Резолуција за испраќање (dpi)
  Проследување: 100 x 100, 150 x 150, 200 x 100 (нормално), 200 x 200 (фино), 200 x 400* (супер фино), 300 x 300, 400 x 400* (ултра фино), 600 x 600*

  Преземање: 75 x 75, 100 x 100, 150 x 150, 200 x 200, 300 x 300, 400 x 400*, 600 x 600*

  *режимот за бои нуди само црно-бела опција
 • Протокол за комуникација
  Датотека: FTP (TCP/IP), SMB 3.1.1 (TCP/IP), WebDAV
  E-пошта/И-факс: SMTP (праќање), POP3 (примање)
 • Формат на датотека
  Стандардно:TIFF (MMR), JPEG *, PDF (компактен, со можност за пребарување, PDF/A-1b, шифриран), XPS (компактен, со можност за пребарување), PDF/XPS (потпис од уред, Office Open XML (PowerPoint, Word)

  Изборно: PDF (траг и рамномерност), PDF/XPS (кориснички потпис)

  *Само една страница
 • Универзални функции за испраќање
  Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, прилагодување на густината, острина, бришење на рамка, создавање задача, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, име на датотека, предмет/порака, одговори на, приоритет на е-пошта, TX-извештај, ориентација на оригиналните содржини

Спецификации за факс

 • Максимален број на линии за поврзување
  1
 • Брзина на модем
  Super G3: 33,6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Метод на компресија
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Резолуција (dpi)
  400 x 400 (ултра фино), 200 x 400 (супер фино), 200 x 200 (фино), 200 x 100 (нормално)
 • Големина за испраќање/примање
  Испраќање: A3, A4, A4R, A5*1, A5R*1, B4, B5*2, B5R*1
  Примање: A3, A4, A4R, A5R, B4, B5, B5R

  *1 Испратено како A4
  *2 Испратено како B4, кратко
 • FAX-меморија
  До 30.000 страници
 • Броеви за брзо бирање
  Макс. 200
 • Групно бирање/одредишта
  Макс. 199 броеви за бирање
 • Секвенцијално пренесување
  Макс. 256 адреси
 • Резервна копија на меморија
  Да
 • Функции за факс
  Име на испраќачот (TTI), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, известување за завршена задача, TX-извештај, прекин на преносот, секвенцијално пренесување, испраќање секундарна адреса/лозинка, доверливо поштенско сандаче

Спецификации за складирање

 • Мемориски медиуми
  Стандардно: USB-мемориски уред

Спецификации за безбедноста

 • Проверка на идентитет и контрола на пристап
  Проверка на идентитет на корисниците (најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување на ниво на функција, најавување со мобилен уред), проверка на ID на оддел (ID на оддел и најавување со PIN, најавување на ниво на функција), uniFLOW Online (најавување со PIN, најавување со слика, најавување со слика и PIN, најавување со картичка, најавување со картичка и PIN, најавување со корисничко име и лозинка, најавување со ID на оддел и PIN, најавување на ниво на функција), систем за управување со пристап (контрола на пристапот)
 • Мрежна безбедност
  TLS 1.3, IPSec, проверка на идентитет IEEE802.1X, SNMP V3.0, функција за заштитен ѕид (филтрирање на IP/MAC-адреса), поддршка за две мрежи (жичен LAN/безжичен LAN, поддршка за WPA3 (Wi-Fi), жичен LAN/жичен LAN), оневозможување/овозможување (мрежни протоколи/апликации, Remote UI, USB-интерфејс), одделување на G3-факс од LAN, одделување на USB-приклучокот од LAN, скенирање и испраќање - мерки за заштита од вируси при примање е-пораки
 • Безбедност на документите
  Безбедност за печатење (безбедно печатење, шифрирано безбедно печатење, uniFLOW Secure Print*1), безбедност на примени податоци (доверливо поштенско сандаче за факс што автоматски ги препраќа примените документи), безбедност за скенирање (шифриран PDF, PDF/XPS со потпис од уред, PDF/XPS со кориснички потпис*2), безбедност за испраќање податоци (ограничени функции за испраќање е-пошта/датотеки, потврда на бројот за факс, овозможување/забранување преноси преку факс, овозможување/забранување испраќање од историја, поддршка за S/MIME)

  *1 Потребен е изборниот софтвер uniFLOW Online / uniFLOW
  *2 Потребен е изборниот универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 • Безбедност на уред
  Стандардна иницијализација на мемориски простор, функција за криење на евиденцијата за задачи, заштита на интегритетот на софтверот на MFP, проверка на интегритетот на софтверот на MFD и заштитата на фирмверот на платформата (NIST SP800-193) со автоматско враќање во функција на системот (проверка на системот при вклучувањето, автоматско враќање во функција на системот, откривање напади за време на извршување со McAfee Embedded Control)
 • Управување со уреди и ревизија
  Лозинка на администратор, управување со лозинки и дигитални сертификати, евиденција на ревизија, соработување со надворешен безбедносен систем за ревизија (управување со настани и безбедносни информации), поставување политика за безбедност, проверка на идентитет во два чекори за далечинско управување

Услови во опкружувањето

 • Работни услови
  Температура: 10 до 30 ºC
  Влажност: 20 до 80% RH (релативна влажност)
 • Извор на напојување со енергија
  220-240 V 50/60 Hz 4 A
 • Потрошувачка на енергија
  Максимум: прибл. 1.500 W
  Режим на подготвеност: прибл. 44 W*1
  Режим на мирување: прибл. 2,0 W*2, прибл. 1,0 W*3

  *1 Референтна вредност: измерена една единица
  *2 ИСКЛУЧЕН режим за заштеда на енергија на безжичниот LAN
  *3 ВКЛУЧЕН режим за заштеда на енергија на безжичниот LAN
  *2*3 Режимот на мирување не е достапен во сите случаи поради одредени поставки.

  Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)*: 0,32 kWh

  *Според US Energy Star 3.0
  За детални информации за регулативата Erp:Lot6/26, ве молиме одете на:
  https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 • Нивоа на шум
  Ниво на моќност на звук (LWA, m)
  Активен режим (1-страно): 6,0 B*1, 0,3 B*1

  Ниво на звучен притисок (LpAm)
  Положба на стоење до уредот:
  Активен режим (1-страно): 46 dB*1

  *1 Референтна вредност: измерена само една единица со ISO7779, објаснето со ISO9296:2017
 • Стандарди
  Blue Angel (апликацијата е испратена)

Софтвер и управување со печатачот

 • Следење и создавање извештаи
  uniFLOW Online
 • Алатки за далечинско управување
  iW Management Console
  eMaintenance
  Систем за испорака на содржини
 • Софтвер за скенирање
  ScanGear

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  C-EXV 65 тонер BK/C/M/Y
 • Проценета потрошувачка на тонер
  (проценета при покриеност од 5%):

  C-EXV 65 тонер BK: 17.500 страници
  Тонер C-EXV 65 C/M/Y: 11.000 страници

Опции за залиха на хартија

 • Единица за снабдување на касетата
  Единица за снабдување на касетата-AW1:

  Капацитет за хартија: 550 листови x 2 (1.100 листови) (80 gsm)
  Вид на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, за поврзување, транспарентна, однапред издупчена, меморандуми
  Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R,
  Прилагодена големина: 105,0 x 148,0 mm до 304,8 x 457,2 mm
  Тежина на хартија: 52 до 256 gsm
  Извор на напојување: од главниот уред
  Димензии (Ш x Д x В): 565 x 635 x 248 mm
  Тежина: прибл. 16,0 kg
 • Механизам за снабдување со хартија
  нема

Излезни опции

 • Фах за копирање
  Фах за копирање-T1:

  Капацитет (со хартија од 80 gsm):
  A4, A5R, B5, B5R: 100 листови
  A3, A4R, B4: 75 листови
  Димензии (Ш x Д x В): 442 × 373 × 176 mm (поврзан со главниот уред, кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 0,5 kg
 • Внатрешен фах
  Внатрешен 2-насочен фах-M1:

  Капацитет на фах (хартија од 80 gsm)
  Горен фах: SRA3, A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R, B4, B5, B5R: 100 листови
  Долен фах (стандарден фах): 
  A4, A5, A5R, A6R, B5, B5R: до 250 листови
  SRA3, A3, A4R, B4: до 100 листови

  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Димензии (Ш x Д x В): 428 x 405 x 88 mm
  Тежина: прибл. 0,7 kg
 • Внатрешна единица за завршна обработка
  Внатрешна единица за завршна обработка-L1:

  Капацитет на фах (со хартија од 80 gsm):

  Горен фах: 
  A4, A5, A5R, B5: прибл. 50 листови
  SRA3, A3, A4R, A6R, B4, B5R: прибл. 50 листови


  Долен фах: 
  A4, A5, A5R, B5: прибл. 500 листови
  SRA3, A3, A4R, B4, B5R: 250 листови

  A6R: 30 листови
  Плик: 10 листови
  Тежина на хартија: 52 до 300 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единицата за захефтување:
  A4, B5: 
  50 листови (52 до 90 gsm) A4R: 
  40 листови (52 до 90 gsm)
  A3, B4: 
  30 листови (52 до 90 gsm)

  Еко единица за захефтување:
  A3, A4, B4, B5: 
  10 листови (52 до 64 gsm)
  8 листови (65 до 81,4 gsm)
  6 листови (82 до 105 gsm)


  Захефтување на барање: прибл. 40 листови (80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 575 × 525 × 225 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 9,1 kg
 • Единица за завршна обработка со захефтување
  нема
 • Единица за завршна обработка на брошури
  нема
 • Единица за правење дупки
  Ќе се изврши миграција на 1 производ.

  Внатрешна единица за правење 2/4 дупки-D1 (потребна е внатрешна единица за завршна обработка-L1):
  Две или четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки:
  Две дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R
  Четири дупки: A3, A4

  Внатрешна единица за правење 4 дупки-D1 (потребна е внатрешна единица за завршна обработка-L1):
  Четири дупки
  Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 300 gsm
  Прифатлива големина на хартија при правење дупки: A3, A4, A4R, A5, B4, B5, B5R

Хардверски додатоци

 • Читачи на картички
  Додаток со читач на картички со копирање-H3
  Додаток со читач на IC-картички-B3
  Читач на картички со копирање-F1
  Додаток со читач на IC-картички-B4
 • Други
  Изборен дополнителен комплет за читачот-A2
  Капак на плочата-Y3

Опции за контролерите и системот

 • Дополнителна опрема за печатење
  Комплет меѓународни PCL-фонтови-A1
  PS комплет за печатење-CS1
 • Опции за испраќање
  Универзален комплет за испраќање PDF-документи од типот „Trace & Smooth“-A1
  Универзален комплет за испраќање со дигитален потпис на корисник-C1
 • Печатење баркодови
  Комплет за печатење баркодови-D1
 • Дополнителна опрема за системот
  Комплет за интерфејс за контрола на копирање-D1
  Изборен комплет за складирање податоци-A1
 • Опрема за факс
  Super G3-факс картичка-BN1
  Комплет за далечински факс-A1

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  Единица за захефтување-P1
 • Дополнителна опрема за пристапност
  Рачка за пристап на ADF-A1
  Комплет за прилагодување медиуми-A1