imageFORMULA DR-C225 II
Спецификации

Детални спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Вид

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Еднострано / двострано / превиткување / прескокнување празна страница

Интерфејс

High speed USB 2.0 (компатибилност со USB 3.0)

Димензии (Ш x Д x В)

Затворен фах: 300 (Ш) x 156 (Д) x 220 (В)mm
Отворен фах: 300 (Ш) x 235 (Д) x 339 (В)mm

Тежина

Прибл. 2,8 kg

Потреби за напојување со енергија

AC 100 - 240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 12,7 W или помалку, режим на мирување: 1,8 W или помалку, исклучено напојување: 0,5 W или помалку

Раб. услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

Спецификации на скенирање

Црно-бело

25 стр./мин. / 50 слики/мин.

Боја

25 стр./мин. / 50 слики/мин.

Излезна резолуција

150 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 400 dpi, 600 dpi
Автоматско поставување на резолуцијата

Режим на бои

Автоматско откривање
Црно-бело
Дифузија на грешка
Напредно подобрување текст I
Напредно подобрување текст II (само Windows)
Сиви тонови со 256 нивоа
24-битни бои

Дневен работен циклус

од 1.000 до 2.500 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

J-патека: 50,8 - 216 mm
Директна патека: 50,8 - 216 mm

Должина

J-патека: 70 - 356 mm
Директна патека: 53,9 - 356 mm

Дебелина

J-патека: 52 - 128 g/m² (0,06 - 0,15 mm)
Директна патека: 40 - 209 g/m² (0,05 - 0,25 mm)

Режим за долги документи

Директна патека: до 3000 mm

Card scanning

Директна патека: 53,9 x 85,5 mm, дебелина помала од 0,76 mm (поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

45 листови (A4, 80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Обработка на слика

Израмнување на заднината
Спречување на пробивање на боите/отстранување заднина
Бришење сенки
Изоставување на боја (RGB)
Подобрување на боја (црвена)
Намалување на ефектот мoire

Откривање на двојно повлекување документи

Ултразвучен сензор / по должина

Други

Автоматско откривање на големина на страница
MultiStream
Пробно скенирање
Препознавање ориентација на текст
Корекција на закосување
Ротација на слика
Поставување задачи

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

Драјвер ISIS /TWAIN (Windows 2000/XP Pro/XP Home/Vista/7/8/10)
CaptureOnTouch Pro
CardIris

Mac

Драјвер ISIS / TWAIN
CaptureOnTouch

Други опции

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување

Дополнителна опрема

Рамно лежиште за A4-формати 102
Торбичка за носење

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.