Canon imageFORMULA DR-C230
Спецификации

Детални спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (Ш x Д x В)

Затворени фахови: 291 x 253 x 231 mm
Отворени фахови: 291 x 603 x 363 mm

Тежина

Прибл. 2,8 kg

Потреби за напојување со енергија

AC 100-240 V (50/60 Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 19 W или помалку
Режим на мирување: 1,4 W или помалку
Исклучено напојување: 0,1 W или помалку

Раб. услови

10 - 32,5 °C
Влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS

Спецификации на скенирање

Црно-бело

30 стр./мин. / 60 слики/мин.

Боја

30 стр./мин. / 60 слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi, 240 x 240 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Излезен режим

Црно-бело/дифузија на грешка/ напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

од 2.000 до 4.500 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216 mm

Должина

54 - 356 mm

Дебелина

27 - 209 g/m² (0,06 - 0,25 mm)

Режим за долги документи

3000 mm макс.

Скенирање визит картички

Големина: 50,8 x 85 mm или поголеми
Дебелина: помалку од 0,45 mm

Скенирање пластични картички

Големина: 53,9 x 85,5 mm
Дебелина: 0,76 mm (поддршка за релјефни картички со дебелина до 1,4 mm)

Скенирање пасоши

Дебелина до 4 mm (преку подлога за носење)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

60 листови (80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, отсекување на сенки, MultiStream, прилагодливи поставки за гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, разделување на серија со бел празен лист или код за составување, намалување на ефектот Moiré, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, ослободување на двојно повлекување, откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор, должина)
Препознавање баркодови/2D-кодови

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

Драјвер ISIS /TWAIN (Windows 7 SP1 / 8.1 / 10. Windows Server 2008 R2 SP1 / Server 2012 R2 / Server 2016)
CaptureOnTouch Pro

Mac

Драјвер TWAIN
CaptureOnTouch

Други опции

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување
Подлога за носење (пасош)
Подлога за носење (A4)

Дополнителна опрема

Единица за скенирање 102 со рамно лежиште за A4-формати
NA10/WA10
Торбичка за носење

Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежи на промена без претходно известување.