imageFORMULA DR-S130
Спецификации

Детални спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

USB 3.2 Gen1x1/USB 2.0, WiFi IEEE802.11b/g/n

Димензии (Ш x Д x В)

Затворени фахови: 291 x 247 x 242 mm
Отворени фахови: 291 x 600 x 378 mm

Тежина

Прибл. 3,3 kg

Потреби за напојување со енергија

AC 100-240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 22,5 W или помалку
Режим на мирување: 3,4 W или помалку
Исклучено напојување: 0,1 W или помалку

Раб. услови

10 - 32,5 °C
Влажност: 20 - 80% RH

Спецификации на скенирање

Црно-бело

30стр./мин. / 60слики/мин.

Боја

30стр./мин. / 60слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Еднобојно (активен праг, црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување текст, напредно подобрување текст II), 8-битни сиви тонови (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 3500 скенирања

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

54 - 356mm

Дебелина

20 - 209 g/m² (0,04 - 0,25 mm)

Режим за долги документи

3000mm макс.

Скенирање визит картички

Големина: 50 x 85 mm или поголеми
Дебелина: помалку од 0,45 mm

Скенирање пластични картички

Големина: 54 x 86 mm
Дебелина: помалку од 1,4 mm (поддршка за картички со релјеф)

Скенирање пасоши

Дебелина до 4mm (преку подлога за носење)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

60 листови (80g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Модул за баркодови (само Windows), модул за 2D-кодови (само Windows), автоматско откривање на големина на страница, корекција на закосување, 3-димензионална корекција на бои, изоставување бои (RGB), подобрување бои (RGB), автоматско откривање на бои, отсекување сенки, MultiStream, прилагодливи поставки за гама, прескокнување празна страница, режим на превиткување, поставување зона на скенирање, разделување на серија со бел празен лист или код за составување (само Windows), намалување на ефектот Moiré, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, израмнување на контрастот, израмнување заднина, отсекување сенки, автоматско поставување на резолуцијата, ослободување двојно повлекување, откривање двојно повлекување на документи (ултразвучен сензор, должина)

ИСПОРАЧАН СОФТВЕР

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 7 SP1/ 8.1/ 10. Windows Server 2008 R2 SP1 / Server
2012 R2 / Server 2016, Server 2019)
CaptureOnTouch Pro
CaptureOnTouch JobTool
Алатка за поставување безжична врска

Mac

Драјвер TWAIN за Mac (Mac OS 10.13, 10.14 и 10.15 или понов)
CaptureOnTouch
CaptureOnTouch Job Tool
Алатка за поставување безжична врска

Потрошни материјали

-

Комплет со валјак за замена, подлога за носење пасоши, подлога за носење A4-формати

Дополнителна опрема

-

Единица за скенирање 102 со рамно лежиште

* Брзината на скенирање може да се менува во зависност од спецификациите на компјутерот, поставките на скенерот и други фактори.

* Спецификациите подлежат на промена без претходно известување.