Скенери за документи

Canon imageFORMULA DR-S150

Спецификации

Спецификации

 • Продуктивност

  Забрзајте ги работните процеси за документи со скенирање во боја со голема брзина од 45 стр./мин./90 слики/мин. со ADF за 60 листови

 • Лесно ракување

  Голем екран на допир во боја со конфигурации со еден допир и функција за скенирање со проследување директно преку мрежа

 • Автоматска обработка

  Напредна интелигентна обработка со OCR и препознавање баркодови/2D-кодови

 • Намалени трошоци за ИТ и работни трошоци

  Централизирано управување со профилите за корисници и скенерот преку вградениот софтвер за управување со скенери CaptureOnTouch Admin

 • Опции за поврзување

  Изберете поврзување преку LAN, WiFi или USB во зависност од потребите на вашата средина

 • Цврст дизајн

  Професионален скенер што може да извршува задачи со голем обем од максимум 6.000 скенирања дневно

 • Ракување со хартија

  Моќни валјаци за сигурно снабдување со различни документи, вклучувајќи пасоши и картички за идентификација

 • Зголемена безбедност

  Едноставен пристап со 4-цифрен PIN-код, а софтверот CaptureOnTouch Admin поддржува различни методи за проверка на идентитетот при најава на корисниците, вклучувајќи ја и опцијата NFC

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови
 • Сензор за скенирање
  CMOS CIS 1-линиски сензор
 • Оптичка резолуција
  600 dpi
 • Светлосен извор
  RGB LED
 • Страна на скенирање
  Предна / задна / двострано
 • Интерфејс
  USB 3.2 Gen1x1/USB 2.0, IEEE802.11b/g/n,
  10Base-T/100Base-TX/1000Base-T
 • Димензии (ШxДxВ)
  Затворени фахови: 291 x 247 x 242 mm
  Отворени фахови: 291 x 600 x 378 mm
 • Тежина
  Прибл. 3,3 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  AC 100-240 V (50/60 Hz)
 • Потрошувачка на енергија
  Скенирање: 22,5 W или помалку
  Режим на мирување: 3,4 W или помалку
  Исклучено напојување: 0,1 W или помалку
 • Работни услови
  10 - 32,5 °C
  Влажност: 20 - 80% RH

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  45 стр./мин. / 90 слики/мин.
 • Боја
  45 стр./мин. / 90 слики/мин.
 • Излезна резолуција
  150 x 150 dpi, 200 x 200 dpi, 240 x 240 dpi,
  300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi
 • Излезен режим
  Еднобојно (активен праг, црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување текст, напредно подобрување текст II), 8-битни сиви тонови (256 нивоа), 24-битни бои
 • Препорачан дневен работен циклус
  од 3.500 до 6.000 скенирања/ден

Спецификации на документи

 • Ширина
  50,8 - 216 mm
 • Должина
  54 - 356 mm
 • Дебелина
  20 - 209 g/m² (0,04 - 0,25 mm)
 • Режим за долги документи
  3000 mm макс.
 • Скенирање визит картички
  Големина: 50 x 85 mm или поголеми
  Дебелина: помалку од 0,45 mm
 • Скенирање пластични картички
  Големина: 54 x 86 mm
  Дебелина: помалку од 1,4 mm
  (поддршка за картички со релјеф)
 • Скенирање пасоши
  Дебелина до 4 mm (преку подлога за носење)
 • Одвојување на листови
  Метод на валјак за задржување
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  60 листови (80 g/m²)

Специјални функции

 • Специјални функции
  Модул за баркодови (само Windows), модул за 2D-кодови (само Windows), автоматско откривање на големина на страница, корекција на закосување, 3-димензионална корекција на бои, изоставување бои (RGB), подобрување бои (RGB), автоматско откривање на бои, отсекување сенки, MultiStream, прилагодливи поставки за гама, прескокнување празна страница, режим на превиткување, поставување зона на скенирање, разделување на серија со бел празен лист или код за составување (само Windows), намалување на ефектот Moiré, спречување на пробивање на боите/отстранување заднина, израмнување на контрастот, израмнување заднина, отсекување сенки, автоматско поставување на резолуцијата, ослободување двојно повлекување, откривање двојно повлекување на документи (ултразвучен сензор, должина)

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Драјвер ISIS/TWAIN (Windows 11, 10, 8,1, 8 и 7 Server 2022, 2019, 2016 и 2012 R2)

  Поддршка за Kofax VRS
  CaptureOnTouch Pro
  CaptureOnTouch JobTool
  Алатка за поставување безжична врска
  CaptureOnTouch Admin Server (само со преземање)
  Алатка за администратори CaptureOnTouch Admin (само со преземање)
 • Mac
  Драјвер TWAIN за Mac (Mac OS 12, OS 11 и OS 10.15)
  CaptureOnTouch
  CaptureOnTouch Job Tool
  Алатка за поставување безжична врска

Други опции

 • Потрошни материјали
  Комплет со валјак за замена, подлога за носење пасоши,
  Подлога за носење A4-формати
 • Дополнителна опрема
  Единица за скенирање 102 со рамно лежиште
  (Може да се користи само преку USB-врска. Нема поддршка за поврзување преку Wi-Fi и LAN.)
  Фах за NFC
Сите податоци се основаат врз стандардните методи за тестирање од Canon, освен ако не е поинаку назначено.
Подлежи на промена без претходно известување.