CanoScan LiDE 400 од Canon
Спецификации

Спецификации

Icon 01

4.800 x 4.800 dpi

Icon 02

Автоматско скенирање

Icon 03

Auto Document Fix и Auto Photo Fix*

Icon 04

EZ-копчиња

Icon 01

Скенирајте во Cloud

Icon 02

Напојување преку USB-приклучок од тип C

Icon 01

Скенирање во исправена положба

Icon 02

Z-Lid

Погледни сè

Детални спецификации

Technical Specifications

Тип

Скенер со рамно лежиште

Елемент за скенирање

CIS

Светлосен извор

LED со 3 бои (RGB)

Оптичка резолуција

4800 x 4800 dpi1

Резолуција со можност за избирање

25 - 19200 dpi2

Интерфејс

USB од тип C (компатибилност со USB 3.0 и 2.0)

Градација на скенирање (во боја)

48-битен влез -> 48/24-битен излез

Градација на скенирање (тонови на сиво)

16-битен влез -> 8-битен излез

Максимална големина на документ

A4 / писма (216 x 297mm)

EZ копчиња за скенирање

5 копчиња (PDF x 2, АВТОМАТСКО СКЕНИРАЊЕ, КОПИРАЊЕ, ИСПРАЌАЊЕ)

Scanning speed

(боја)
(рефлективно)
25,4 msec/ред (4800 dpi)
14,8 msec/ред (2400 dpi)
6,6 msec/ред (1200 dpi)
3,8 msec/ред (600 dpi)
1,7 msec/ред (300 dpi)3

(сиви тонови, црно-бело)
(рефлективно)
8,2 msec/ред (4800 dpi)
4,3 msec/ред (2400 dpi)
2,2 msec/ред (1200 dpi)
1,3 msec/ред (600 dpi)
1,7 msec/ред (300 dpi)4

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, во боја)

Прибл. 8 сек.5

Брзина на скенирање (4x6", 300 dpi, во боја)

Прибл. 4 сек.6

Брзина на прегледување

Прибл. 7 сек.7

Вклучен софтвер

Scan Gear за Win
Scan Utility за Win

Напојување со енергија

Доставено преку USB приклучок

Потрошувачка на енергија

прибл. 4,5 W (при користење, максимум)
прибл. 0,3 W (во режим на подготвеност)

Димензии

250 × 367 × 42 mm

Тежина

1,7 kg

Температурен опсег при користење

5 - 35 °C

Опсег на работна влажност

10 - 90 %RH, без формирање кондензација

Поддржани оперативни системи

Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP189
Работењето може да се гарантира само на компјутер со однапред инсталиран Windows 7 или понов оперативен систем. 
OS X 10.11.6, macOS 10.12 - 10.15, macOS 11 *

Минимални системски предуслови

Екран: 1024 x 768 XGA

Стандардни одрекувања на одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

  1. Оптичката резолуција претставува мерка на максимално хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473.
  2. Со зголемување на резолуцијата за скенирање ќе се ограничи максималната можна површина за скенирање.
  3. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
  4. Најголемата брзина на Hi-Speed USB на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено.
  5. Поврзување на испорачаниот USB-кабел во соодветниот приклучок за USB3.0 и подобра класа на компјутер. Брзината на скенирање документи во боја:(A4 во боја со 300 dpi) се мери според ISO/IEC 29183 Target-A. Брзината на скенирање фотографии во боја:(4"x6" со 300 dpi) се мери според ISO//JIS SCID No.2. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
  6. Поврзување на испорачаниот USB-кабел во соодветниот приклучок за USB3.0 и подобра класа на компјутер. Брзината на скенирање документи во боја:(A4 во боја со 300 dpi) се мери според ISO/IEC 29183 Target-A. Брзината на скенирање фотографии во боја:(4"x6" со 300 dpi) се мери според ISO//JIS SCID No.2. Брзината на скенирањето го означува времето измерено од притиснување на копчето за скенирање на драјверот на скенерот, до исклучување на приказот за статус на екранот. Брзината на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, подесувањата на режимот на скенирање, големината на документите итн.
  7. Времето за претходна обработка не е вклучено.
  8. За инсталација на софтверот во Windows е потребна интернет врска или CD-ROM. За користење на водичот за корисници е потребна интернет врска.
  9. TWAIN-драјверот (ScanGear) се основа врз спецификациите на TWAIN V1.9 и за него е потребен софтверот Data Source Manager што се испорачува со оперативниот систем.
* Само Windows