Canon Log for EOS 5D Mark IV
alt text goes here

Canon Log за EOS 5D Mark IV

Извонреден видеозапис дизајниран за лесна градација на боите. Со извонреден динамички опсег и мали нивоа на шум.

Што е Canon Log?

Логаритамска крива на тонови што создава видеозаписи со извонредно широк динамички опсег и голема маргина на грешка на експозицијата за лесна градација на бои.

Зголемете го динамичкиот опсег за да добите максимална флексибилност

Зачувајте ги деталите во темните сенки и осветлените површини. Canon Log нуди 12 чекори за динамички опсег при ISO 400 за да добиете резултати со природен изглед во сцени со висок контраст.

Extend dynamic range for maximum flexibility

Видеозаписи што стануваат реални при обработката по снимањето

Видеозаписите со Canon Log се снимаат на начин што овозможува лесна градација на боите. Шумот е помал, особено во површините со сенки и при зголемување на заситувањето. Боите изгледаат природно, со прецизни тонови на кожата.

Footage that comes alive in post-production

Континуитет кај камерите

Видеозаписите снимени со Canon Log се слични на видеоснимките снимени со камерите Cinema EOS, како што е EOS C300 Mark II, па затоа EOS 5D Mark IV претставува одлична секундарна камера. Исто така, усогласувањето на видеозаписите од камери што не се од Canon е полесно.

Continuity between cameras
Make the grade

Реализирајте ја саканата цел

Користете Canon Log при снимање со повеќе камери за да добиете видео материјали што ќе се спојат беспрекорно.

Погледни видеозапис

Canon Log и 4K - совршено партнерство

EOS 5D Mark IV ви овозможува да го користите Canon Log со други креативни функции за снимање видеоснимки, како Dual Pixel CMOS AF, голема стапка на слики до 120p и неверојатна 4K резолуција.

Canon Log and 4K – the perfect partnership

Помош за прегледување

Снимајте со Canon Log и користете ја функцијата за помош за прегледување за да погледнете како би изгледал снимениот материјал откако ќе го обработите по снимањето на LCD екранот на камерата.

View Assist

Забелешки за снимањето со Canon Log и EOS 5D Mark IV

Кога е поставена опцијата Canon Log, следните функции нема да работат при снимање видеоснимки: стил на слика, автоматска оптимизација на осветлувањето, приоритет на најсветли тонови , видеоснимки со забрзани движења и HDR видеоснимки. 


Кога снимате со Canon Log, фокусирањето објекти со AF при слаба осветленост или со мал контраст може да биде потешко отколку во нормални услови. 

Кога функцијата Canon Log е поставена, во видеоснимките може да се појават хоризонтални ленти на шум во зависност од објектот или условите за снимање. Ви препорачуваме да снимите неколку пробни видеоснимки и да ги проверите пред да започнете со реалното снимање. Имајте предвид дека шумот може да стане позабележителен, особено кога ќе примените голем контраст при градација на боите на снимениот видеозапис. 

Кога функцијата Canon Log е поставена, градацијата на боите на небото или белите ѕидови може да се прикаже неправилно. Можно е да се појават неправилни бои, неправилна експозиција или шум. 


Видеоснимките може да се снимат со компјутер на кој е инсталиран софтверот EOS Utility. Меѓутоа, EOS Utility не може да се искористи за поставување на Canon Log. Поставете ја функцијата Canon Log преку камерата.

Дали сте подготвени за надградба со Canon Log?

EOS 5D Mark IV може да се надополни со Canon Log во локалните сервисни центри на Canon. Оваа надградба се плаќа.

Дознајте на кој начин

Поврзани содржини