Powershot G9 X Mark II

Canon PowerShot G9 X Mark II

Извонредно тенок придружник за паметни телефони кој е практичен за поврзување и нуди едноставна креативност, врвни фотографии и ниво на контрола каква што ви одговара.

Галерија

Перформанси кои можат да се сместат во џеб - извонредни резултати

Доловувајте и споделувајте фотографии и видеоснимки со професионален стил користејќи го овој ретро и извонредно тенок фотоапарат кој е практичен за поврзување и е совршен придружник на паметните телефони. Моќните технологии овозможуваат креативност во стил на DSLR со ниво на контрола каква што посакувате.

Погледни целосни спецификации

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT

Вистинска моќ со џебна големина

Неверојатно брз фотоапарат со џебна големина, голем сензор, DIGIC 7 и оптичка стабилизација на слика за врвни резултати

Извонредно тенок дизајн со моќни перформанси

Создавајте прекрасни и остри фотографии и стабилни видеоснимки во секоја пригода со извонредно тенкиот и професионален PowerShot G9 X Mark II кој ви нуди брзи и моќни перформанси во вашата дланка.

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT

Врвен квалитет на слика при секакви услови на осветлување

Објективот со голем сензор и f/2 – 4.9 пропушта многу светлина во фотоапаратот за да создаде извонредни снимки во секоја пригода.

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT

Едноставна контрола

Создавајте резултати со контрола каква што посакувате. Оставете го фотоапаратот да ја врши тешката работа или користете ја палетата на професионални функции за да го издигнете вашето фотографирање на нови уметнички нивоа.

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT
PowerShot G9 X Mark II Black Back

Подеднакво добар и за видеоснимки и за фотографии

Едноставно снимање и споделување на врвни и неверојатно стабилни Full HD видеоснимки дури и кога трчате, а ќе можете и да се изразите на неограничени начини со потполно креативна контрола.

Креативност без напор

Истражете ја вашата креативност со голем број паметни функции кои ви овозможуваат полесно доловување на ѕвездени неба, уникатни слики и кратки видеозаписи со резултати во професионален стил.

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT

Паметно споделување

Поврзете го вашиот паметен уред на едноставен начин и одржувајте постојана врска* преку Bluetooth®** за да можете да фотографирате далечински, а потоа да ги споделувате вашите дела на интернет за неколку секунди.

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT

Полнење преку USB

Полнете го вашиот PowerShot G9 X Mark II додека работите или пребарувате на интернет преку стандардни USB полначи за паметни телефони или преку вашиот компјутер.

PowerShot G9 X Mark II Silver FRT
PowerShot G9 X Mark II Black Front Flash Up

Спецификации

1.0 type CMOS

CMOS од тип 1.0

Голем сензор за врвни резултати

f/2 lens

Објектив со f/2

Широк отвор на блендата

7.5cm Touchscreen

Екран на допир од 7,5 cm

Едноставно ракување преку екран на допир

Intelligent IS

Интелигентна стабилизација на слика

Стабилни слики и видеоснимки во секоја прилика

DIGIC 7

DIGIC 7

Моќна обработка со DIGIC

Fast continuous shooting

Брз AF

Извонредно брз AF и континуирано фотографирање во RAW

Bluetooth

Bluetooth®

Постојана врска помеѓу фотоапаратот и паметниот уред

USB charging

Полнење преку USB

Практично полнење преку USB кабел

Погледнете ги сите спецификации

PowerShot G9-X Mark II Top lens Out
PowerShot G9 X Mark II BK WITB

Што содржи кутијата

Сè што ви е потребно за да започнете да ја изразувате вашата креативност - треба да набавите само мемориска картичка и стилска торбичка за носење

Дигитален фотоапарат PowerShot G9 X Mark II

Ременче за на зглоб WS-DC12

Батерија NB-13L

Полнач за батерии CB-2LHE

AC кабел

Комплет со упатство за користење

Дополнителна опрема

Поврзани производи

*Потребно е паметниот уред да биде опремен со Bluetooth верзија 4.0 (или понова). Исто така, потребно е паметниот уред да користи оперативен систем iOS 8.4 (или понов) или Android 5.0 (или понов)

**Зборот во ознаката Bluetooth® и лого ознаките на Bluetooth® се регистрирани заштитни знаци во сопственост на Bluetooth SIG, Inc. и секое користење на тие знаци од страна на Canon Inc. е дозволено со лиценца. Другите заштитни знаци и заштитни имиња им припаѓаат на нивните сопственици.