Професионални видео камери

Canon XF205

Спецификации

Спецификации

 • Full HD

 • 20x оптички зум

 • Динамички оптички стабилизатор на слика

 • Ротирачки држач

 • Wi-Fi далечински управувач и лесно споделување

 • MXF 50Mbps

 • 4:2:2

 • Снимање на MP4 со 35 Mbps

Детални спецификации

Фотоапарат

 • Сензор за слика

 • Сензор

  HD CMOS Pro од тип 1/2,84

 • Филтер

  Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

 • Вкупно пиксели

  3,09 мегапиксели (2208 x 1398)

 • Ефективни пиксели по сензор

  2,91 мегапиксели (2136 x 1362)

Horizontal Resolution

 • Објектив

 • Сооднос на зумирање

  20 x оптички

 • Фокусна должина

  3,67 - 73,4mm (35mm еквивалент: 28,8 - 576mm)¹

 • Минимално растојание на фокус

  60cm (низ целиот опсег на зумирање);


  10mm (подесување на широко МАКРО)

 • ND филтер

  Вграден ND филтер за градации

 • Контрола на зумирање

  Копчиња за зумирање на куќиштето и рачката;


  Избирање на прстен за рачно зумирање/фокусирање на објективот;


  Можност за избор на режим со голема брзина и меко зумирање.

 • Брзина на зумирање

  Копчиња за зумирање:


  Променлива брзина/фиксна брзина (брзо/нормално/бавно, 16 достапни подесувања за ниво на брзина за секој режим);


  Држач со можност за зумирање:


  Фиксна брзина (брзо/нормално/бавно, 16 достапни подесувања за ниво на брзина за секој режим)


  Прстен за зумирање: брзина на ракување

 • Контрола на фокус

  Рачна контрола преку прстенот за фокусирање, автоматски (моментален AF, среден AF, TV AF, AF со откривање на лице, AF само за лице), избирање на AF

 • Контрола на ирис

  Контрола со прстен; целосно автоматски

 • Опсег на решетка

  f1,8 - f16

 • Дијаметар на филтер

  58mm

 • Елементи/групи на објектив

  12/10

 • Сечила на бленда

  Кружен отвор на блендата со 8 сечила

 • Систем за стабилизација на слика

  Динамичка IS и моторизирана IS, стабилизација на слика со 5 оски

 • Дигитален зум/телеконвертор

  1,5x; 3x; 6x

 • Процесор на слика

 • Тип

  DIGIC DV 4

Снимање

 • Медиуми за зачувување видео записи

  Тип 1 Compact Flash мемориски картички (2 влеза за картички);


  SD картичка x 1


  Можност за снимање во два формати, истовремено снимање во двата отвори (симултано) и пренасочено снимање (континуирано).

 • Тип

  UDMA4, 30MB/s или побрзо (40MB/s или побрзо за брзо/бавно снимање);


  За снимање на MP4 со 35Mbps се препорачува SD картичка од класа 4 или повисока, класа 6 и 10

 • Капацитет

 • Време на снимање

  128GB CF картичка: до 320 мин. (1080/50i @ 50 Mbps)


  128GB SD картичка: до 8 часа (MP4/50P @35Mbps)

 • Формат на фајл за снимање

  Material eXchange Format (MXF) на CF картичка, MP4 на SD картичка

 • Формат за снимање

  MPEG-2 Long GOP


  50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


  35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


  25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14


  MP4: MPEG-4/AVC/H.264


  35/24/17/9/3 Mbps;


  Променлива бит стапка кај сите режими, 4:2:0 земање примероци на бои

 • Стапка на слики за снимање (PAL режим)

  MXF


  50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


  35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i; 1280 x 720/50p, 25p;


  25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p


  MP4:


  35/24Mbps 1920 x 1080: 50P/25P


  17Mbps 1280 x 720: 50P


  9 Mbps 1280 x 720: 25P


  3Mbps 640 x 360: 25P

 • Бавно/брзо движење

  ДА (само снимање на MXF)


  720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


  1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

 • Снимање со интервали

  ДА, само снимање на MXF. 2, 6 или 12 слики, 25 временски интервали

 • Снимање на слики

  ДА. 2, 6 или 12 слики

 • Пред снимање (снимање во компонентата cache)

  ДА (3 секунди)

 • Обратно скенирање

  ДА. Вертикално/хоризонтално/во двете насоки

 • Медиуми за зачувување фотографии

  SD/SDHC/SDXC мемориска картичка

 • Квалитет на фотографии

  За време на снимање: 1920 x 1080 во режим со 1920 x 1080 или 1440 x 1080,


  1280 x 720; режим со 1280 x 720


  При репродукција: 1920x1080

Систем

 • Панел

 • Тип

  Органски LED

 • Големина

  Органски EL (OLED) од 8,77cm (3,5")

 • Точки

  1,23m (прибл. еквивалент)

 • Прилагодување на квалитет на слика

  Светлина, контраст, бои, острина

 • Прилагодливи

  Да

 • Монитор за бранови форми

  Да, избор вклучено/исклучено; линија, линија и точка, поле, RGB, YPbPr

 • Помош при фокусирање

  Бирање; зголемување; монитор за рабови (со користење на екранот за бранови форми)

 • Бирање

  Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција за секое)

 • Зебра

  Ниво 1; Ниво 2; Двете


  Излез преку HD-SDI или HDMI

 • Ознаки

  Вклучено/исклучено (сооднос на слика, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

 • EVF

 • Големина

  1,15cm (0,45")

 • Точки

  1,23m (прибл. еквивалент)

 • Прилагодување на квалитет на слика

  Светлина, контраст, бои, задно осветлување,

 • Прилагодливи

  Вертикално закосување, до 68°

 • Агол на гледање

  28,2º

 • Корекција на објектив

  + 2,0 до -5,5 диоптер

 • Влезови/Излези

 • Аудио влез

  XLR влезови со 48V phantom моќност (x2), 3,5mm влезен приклучок за микрофон

 • Излез за слушалки

  3,5mm стерео приклучок

 • Видео излез за монитор

  ДА (BNC HD-SDI, само излез)

 • HDMI

  ДА (HDMI™ мини приклучок, само излез, можност за излез со 1080/50p)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  НЕ

 • USB

  ДА (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, само излез)

 • 3G-HD/SD-SDI излез

  ДА, можност за избор (BNC, само излез, вграден звук и временски код)

 • Временски код

  ДА (BNC, префрлување на влез/излез)

 • Genlock

  ДА (BNC, избор за синхронизација на влез/излез)

 • LAN

  ДА, етернет (поддршка за 1000BASE-T)

 • AV приклучок

  3,5mm мини приклучок (само излез за видео и аудио)

 • DC влез

  ДА

 • Приклучок со далечински управувач

  2,5mm мини приклучок

 • Ленти во боја

  ДА (SMPTE или EBU), со тон од 1KHz

 • Раз.

 • Ламба за сигнализирање

  ДА (x2)

 • Приклучок за дополнителна опрема

  ДА (приклучок со држач)

 • Доделување на прилагодени копчиња

  ДА (13 копчиња со доделување; избор помеѓу 28 функции)

 • Ротирачки страничен држач

  Да. Агол на ротација од 120° во чекори од по 15º

 • Прилагодено бирање

  НЕ

Функции за снимање

 • Експозиција

 • Мерење на експозиција

  Стандардно (со тежиште во центарот), рефлектор, задно осветлување

Exposure range

 • Компензација на експозиција

  -2 до +2 EV

 • Режим на автоматска експозиција

  Целосен автоматски режим

 • Auto Iris со притискање

  НЕ

 • Подесување на автоматска контрола на засилување

  Целосен автоматски режим/AGC граница/рачно

 • Граница на автоматска контрола на засилување

  3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB,12dB,15dB,18dB, 21dB,24dB, 27dB,33dB

 • Подесување на засилување

  -6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 24dB / 27dB /33dB / ПРИЛАГОДУВАЊЕ (чекори на зголемување од 0,5 dB во опсег од 0 до 27 dB). Максимум 27dB во автоматски режим

 • Брзина на бленда

 • Режими на контрола

  Целосен автоматски режим / рачна контрола (автоматски; брзина; агол; јасно скенирање (CS); бавна бленда (SLS); IR бавна бленда)

 • Брзина на бленда

  1/18 до 1/2000 во зависност од стапката на слики

 • Агол на бленда

  11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

 • Бавна бленда (SLS)

  1/3, 1/6, 1/12, 1/25 (во зависност од стапката на слики)

 • Јасно скенирање

  50i/p: 50 до 250,51Hz;


  25p: 25 до 250,51Hz

 • Инфрацрвени зраци

 • Режим на снимање со инфрацрвени зраци

  ДА (зелена или бела)

 • Вградена лампа со инфрацрвени зраци

  ДА

 • Прилагодена слика

 • Зачувани конфигурации

  9 (вклучувајќи и широк DR)

 • Медиум за зачувување

  SD/SDHC мемориска картичка

 • Гама

  6 однапред подесени профили

 • Главно подножје

  -50 до +50

 • Главна црна боја

  -50 до +50 за секоја R,G,B

 • Гама на црна боја

  Прилагодување на висина, ширина и највисока точка

 • Сатурација на ниски тонови

  Прилагодување на сатурација на боја во области со слаба осветленост од -50 до +50

 • Колено

  Прилагодување на преголема карактеристична експозиција (автоматски, косина, точка, сатурација)

 • Острина

  Прилагодување на ниво на детали, фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање, граница на детали, решетка со колено, зависност од ниво, сооднос на составни делови

 • Намалување на шум

  Исклучено, автоматски, вклучено (1 до 12)

 • Детали на кожа

  Ниво на ефекти (ниско, средно, високо), општи нијанси, хром, област, Y ниво

 • Селективно намалување на шум

  Ниво на ефекти (ниско, средно, високо), општи нијанси, хром, област, Y ниво

 • Матрица на бои

  Стандардно 1 -4, кино 1 - 2, широка DR матрица и нијанси -18 - +18, засилување на бои -50 - +50

 • Баланс на белата боја

  -50 до +50 поместување на балансот на белата боја за R,G,B

 • Корекција на боја

  Избор на област / ревизија на област за две области

 • Ниво на поставување

  -50 до +50 вклучено/исклучено

 • 100% отсекување на IRE

  Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

 • Стандарди на безжичен LAN

  IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4GHz) / IEEE 802.11a/n (фреквенција од 5GHz)¹

 • Поддржани Wi-Fi функции

  Започнување/запирање на снимањето, контрола на фокус со 3 брзини, контрола на зум со 3 брзини, WB режим/прилагодување,


  Ирис, бленда, температура на бои, копче за доделување, автоматски/исклучен ND

 • Поддржан пребарувач за далечинско користење

  Internet Explorer 8 или понов, Safari (iOS), Safari (MacOS), стандарден пребарувач од Android

 • Функции за контролирање при далечинско користење

  Решетка, фокус, баланс на белата боја, брзина на бленда, засилување, компензација на експозиција, режим на снимање, избор на отвор, започнување/запирање на снимањето

 • Резолуција на слика при прегледување во живо

  Режим на подесување на камерата: 680 x 383; поедноставни подесувања: 284 x 160

 • Системи за проверување на идентитет

  Отворен/WPA-PSK/WPA2-PSK

 • Шифрирање

  WEP64, WEP128, TKIP, AES

 • GPS информации (изборна дополнителна опрема)

  Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

 • Баланс на белата боја

 • Автоматски

  ДА во целосен автоматски режим

 • Однапред подесено

  A, B, однапред подесено (дневна светлина, вештачка светлина), температура на боја

 • Временски код

 • Систем за одбројување

  Regen, RecRun, FreeRun, External, Hold

 • Активирај подесување на вредности

  “00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

 • Аудио

 • Снимање

  16-битен 4-кан. или 2-кан. (48 kHz) linear PCM

 • Контрола

  Ограничувач на звук, автоматско/рачно подесување преку контролните вртливи копчиња на рачката

 • Намалување на јачината на микрофонот

  ДА

 • Мерење на ниво на микрофон

  ДА

Дополнителна опрема

 • Испорачано

  Data Import Utility, батерија BP-955, DC кабел DC-930, компактен адаптер за напојување CA-930, безжичен контролер WL-D6000, заштитник за очи, сенило за објектив со препрека, држач за микрофон, кабел за напојување.

 • По избор

  Широкоаголен конвертор WA-H58, телеконвертор TL-H58, , BP-975, адаптер за статив TA-100, далечински управувач за зумирање ZR-2000, основа за статив TB-1, GPS приемник GP-E2, далечински управувач RC-V100, филтер (58mm) заштита/ND8xL/ND4xL.

 • Батерија

Backup power supply

 • Потрошувачка на енергија

  МАКС. 8,4 W (прибл.)

 • Континуирано време на снимање

  255 мин. (снимање во MXF) 265 мин. (снимање во MP4) со испорачаната BP-955

Разно

 • Димензии

  Прибл. 160 x 201 x 353mm (вклучувајќи сенило за објектив со препрека, заштитник за очи


  и држач за микрофон)

 • Тежина (само камера)

  1560g (3,4 lb)

 • Тежина (целосно опремена)

  1960g (4,3 lb)

 • Температурен опсег при користење

  -5ºC до +45ºC, 60% релативна влажност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

 1. ¹ 26,8mm - 576mm кога е избрана опцијата за широкоаголен приказ.

 2. ¹ Стандардот на Wi-Fi зависи од достапноста и земјата на купување