Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Blank-Rect Image

Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM

Доловете го реалниот карактер на вашиот субјект со објектив што нуди дискретна телефото перспектива за прекрасни портрети, како и фокусирање одблиску за макро и стабилизација на слика со 5 чекори што го прават соодветен за различна примена.

Галерија

МНОГУ ПОВЕЌЕ ОД ПРЕКРАСЕН ПОРТРЕТ

Снимајте подобри портрети со компактен и лесен примарен објектив RF што ќе ги разубави вашите субјекти и ќе ве инспирира да откривате прекрасни детали - и многу повеќе од тоа.

Define and refine your creative vision

Дефинирајте ја и подобрете ја вашата креативна замисла

Quick, slick and quiet

Брз, модерен и тивок

Моторот STM овозможува рамномерен и тивок AF, а прстенот за контрола на објективот нуди одлична контрола врз поставките. Создавајте меко дефокусирани површини со решетката со девет сечила.

Pocketable and lightweight

Џебна големина и мала тежина

Објективот тежи само 500 g и има дискретна и компактна форма, а неговите димензии од само 78x90,5 mm ќе ви овозможат да го носите насекаде за да имате повеќе креативни опции при рака.

Галерија

Откријте што можете да снимите со овој разновиден објектив.

Спецификации

Хибридна стабилизација на слика

0,5x

Макро фокусирање за извонредни детали

Слој Super Spectra

За помалку одблесоци и отсјај

Стабилизација на слика со 5 чекори

Напредна стабилизација на сликата

STM-мотор

Рамномерен фокус за видео, брз за фотографии

78 x 90,5 mm

Компактна големина

Погледнете ги сите спецификации

Specifications
WITB

Што содржи кутијата

RF 85mm F2 MACRO IS STM

Предно капаче за објектив

Задно капаче за објектив

Комплет со упатство за користење
Споредба

Објектив

RF 85mm F2 MACRO IS STM

RF 85mm F2 MACRO IS STM

EF 85mm F1.8 USM

EF 85mm F1.8 USM

Стабилизатор на слика

Стабилизација на слика со 5 чекори

Не

Мотор за фокусирање

STM

USM

Решетка

f/2

f/1,8

Максимално зголемување

0,5x

0,13x

Тежина

500 g

425 g

Големина (ширина и висина)

78 x 90,5 mm

75 x 71,5 mm

Во рацете на професионалците

Дознајте зошто професионалците од Canon сметаат дека RF 85mm F2 MACRO IS STM е најсоодветниот објектив за креативни портрети.

Погледнете ги сите написи

Дополнителна опрема за објективи

Слични производи

Telephoto lens range packshots

Телефото објективи

Телефото објективите ви овозможуваат да фотографирате спорт, диви животни или настани од далечина, без да ги попречувате случувањата. Разгледајте ги телефото објективите од Canon и ослободете ја вашата креативност.

Дознајте повеќе