Хибриден RF

Canon RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

Професионален објектив со зум од 24-105 mm за снимање и фотографирање, што нуди комбинација од беспрекорен дизајн, брза и светла решетка f/2,8 и извонредна острина - идеално за хибридни работни процеси.

BRING YOUR WORLDS TOGETHER

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z ги обединува световите на емитувањата, киното и фотографијата. Револуционерен објектив за хибридната ера, што на снимателите и фотографите им нуди најдобар квалитет на слика и перформанси. Благодарение на фиксната решетка f/2,8 за прекрасно дефокусирање, намалените промени во фокусот и електронските парфокални перформанси, тој поставува нови стандарди за сите креатори на содржини.

ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ЗА RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

Дознајте за RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

ПРОФЕСИОНАЛЕН ОБЈЕКТИВ СО ЗУМ ШТО Е ПОДГОТВЕН ЗА СÈ

Независно дали станува збор за фотографии или видеозаписи, овој објектив нуди врвни перформанси во сите ситуации благодарение на брзата решетка f/2,8 што нуди одлична контрола на длабочината на полето, повеќенаменски опсег на зумирање што е соодветен за сите ситуации и функции за снимање со кои ќе снимате видеозаписи со филмски квалитет.

 • Кратки филмови и документарци

  Брзо и тивко функционирање - идеално за продукции со еден снимател кој нема време да менува објективи. Изборниот моторизиран зум нуди техника за рамномерно зумирање.

 • Свадби и настани

  Снимајте висококвалитетни фотографии и видеозаписи со еден објектив и работете на сите настани во текот на денот, дури и при слаба осветленост.

 • Портрети

  Решетка со 11 сечила за неверојатни дефокусирани светли тонови, како и неверојатна острина и прецизност на боите.

ФЛЕКСИБИЛЕН. БРЗ. ИЗВОНРЕДЕН

Никогаш повеќе не избирајте помеѓу опсегот и решетката. Фиксна решетка f/2,8 од 24 mm до 105 mm во еден објектив - овој објектив со зум ви нуди сè што ви е потребно.

RF 24-105MM F2.8L IS USM Z
RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

24 mm

105 mm

RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

Бидете покреативни со фиксната решетка f/2,8

Добијте извонредни резултати со одлична контрола врз длабочината на полето, дури и кога ќе се намалат нивоата на светлина. Фокусната должина од 24-105 mm и оптичката стабилизација на слика со 5,5 чекори (координирани IBIS и OIS со 8 чекори) поставуваат нови стандарди за снимање видеозаписи и фотографии.

Снимајте остри слики со голем контраст

Четирите UD-елементи ја коригираат хроматската аберација, а трите асферични леќи ги елиминираат сферичните аберации. Слоевите ASC и Super Spectra ги намалуваат одблесоците и отсјајот, додека слојот од флуор на предниот елемент овозможува да се намалат нечистотиите на површината на објективот.

RF 24-105MM F2.8L IS USM Z
RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

Прилагодете ја решетката побрзо и поинтуитивно

Користете го прстенот за ирисот кога снимате видео за да ја контролирате решетката рачно и уживајте во рамномерно и тивко ракување. Преклопникот за заклучување и отклучување овозможува заклучување на прстенот за ирисот во положбата „автоматски“ за фотографирање и отклучување на прстенот за ирисот заради рамномерно прилагодување на решетката, што е совршено за снимање видео.

МОЌНА ОПТИЧКА СТАБИЛИЗАЦИЈА НА СЛИКА

Оптичката стабилизација на слика со 5,5 чекори (координирани IBIS и OIS со 8 чекори) поставува нови стандарди за фотографии и видеозаписи.

RF 24-105mm

Брз автоматски фокус за видеозаписи и фотографии

Двата Nano USM-мотори нудат подеднакво врвни перформанси и за фотографии и за видеоснимки, овозможувајќи професионален електронски парфокален фокус при зумирањето2, како и намалување на промените во фокусот за да добиете доследно видно поле кога снимате видеозаписи.

RF 24-105MM F2.8L IS USM Z
RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

Снимајте сигурно и флексибилно

Доближете се до вашиот субјект и фокусирајте на растојание од 0,45 m за да снимате слики одблиску со исполнет кадар. Двете приспособливи функциски копчиња на објективот и практичниот прстен за контрола нудат многу опции за контрола, како паузирање на AF во режимот AF Servo.

Зумирајте порамномерно и од далечина

Користете ги изборните адаптери за моторизиран зум PZ-E2 или PZ-E2B рачно или далечински, преку апликациите Camera Connect / EOS Utility на Canon, функцијата Browser Remote или преку IP со помош на протоколот XC на Canon со компатибилни фотоапарати. 20-пинскиот интерфејс (само кај PZ-E2B) нуди дополнителна поддршка за механизмите за зумирање/фокусирање и држачот за зумирање со Servo-мотор од Canon.

RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

Спецификации

 • Стандарден објектив со зум од 24-105 mm со F2,8

  Професионален стандарден објектив со зум за видеозаписи и фотографии

 • Прстен за ирисот за рамномерна контрола

  Со заклучување на ирисот во положба за автоматски режим

 • Кружна решетка со 11 сечила

  За креативна контрола на дефокусирањето и светлите тонови

 • Стабилизација на слика

  Оптичка стабилизација на слика до 5,5 чекори, комбинирана до 8 чекори1

 • Асферични и UD-елементи

  За висок квалитет на слика и максимална острина

 • Два Nano USM-мотори

  За рамномерно, брзо и прецизно автоматско фокусирање

 • Приспособливи копчиња и прстен за контрола

  За лесно приспособување и контрола на поставките на фотоапаратот

 • Изборни адаптери за моторизиран зум

  За рамномерно ракување и контролирање на зумот

СПОРЕДБА НА RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

Краток водич за споредба на RF 24-105mm F2.8L IS USM Z со другите RF-објективи

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

RF 24-70mm F2.8L IS USM

RF 24-70mm F2.8L IS USM

RF 24-105mm F4L IS USM

RF 24-105mm F4L IS USM

Фокусен опсег

24-105 mm
24-70 mm
24-105 mm

Максимална фиксна решетка

f/2,8
f/2,8
f/4

Специјална оптика

2 x GMo-асферични,
1 x пластична асферична, 4 x UD
3 x GMo-асферични, 3 x UD
3 x GMo-асферични, 1 x UD

Прстен за ирисот

Да (за видео, со рамномерно ракување)
Не
Не

Бр. на сечила на дијафрагма

11
9
9

Специјални функции

Електронски парфокални перформанси
Намалување на промените во фокусот
Функциски копчиња на објективот
-
-

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,45 m
0,21
0,45

Максимално зголемување (x)

0,29x
0,30x
0,24x

Стабилизација на слика: не. Ја запира само оптичката стабилизација на слика на објективот1

5,5
5
5

Стабилизација на слика: не. Ги запира и вградената и оптичката стабилизација на слика1

8
8
8

Мотор за AF

Два Nano USM-мотори
Nano USM
Nano USM

Дијаметар на филтер (mm)

82
82
77

Макс. дијаметар x должина (mm)

88,5 x 199
88,5 x 125,72
83,5 x 107,32

Тежина (g)

1430
900
700

Лежиште за статив

Отстранлива подлога со ротирачки прстен што се заклучува
Не
Не

Зум со Servo-мотор / моторизиран зум (изборна дополнителна опрема)

Адаптер за моторизиран зум PZ-E2
Адаптер за моторизиран зум PZ-E2B
Не
Не

 1. При користење фотоапарат со вградена стабилизација на слика (IBIS) согласно стандардите CIPA.
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба
RF 24-105mm

Што содржи кутијата?

Сè што ви е потребно во еден објектив за беспрекорно и хибридно снимање видеозаписи и фотографии

 • Објектив RF 24-105mm F2.8L IS USM Z

 • Сенило за објектив EW-88E

 • Торбичка за објектив LZ1326(B)

 • Капаче за објектив E-82 II

 • Капаче за заштита од прав RF

 • Прирачник за корисници

СЛИЧНА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Користете го објективот со оваа дополнителна опрема од Canon за да добиете уште поголема моќ и разновидни опции.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за моторизиран зум PZ-E2 / PZ-E2B

  Надополнете го вашиот RF 24-105mm F2.8L IS USM Z со овој изборен адаптер за моторизиран зум што нуди рамномерна и прецизна контрола на зумот, како и флексибилно далечинско ракување.
 • RF 24-105MM F2.8L IS USM Z

  Дополнителна опрема

  Држач за објективи LH-E1

  Оваа дополнителна опрема нуди сигурна поддршка за компатибилни објективи монтирани во систем за снимање.

СЛИЧНИ ПРОИЗВОДИ

Разгледајте ја палетата на фотоапарати без огледало EOS R од Canon, како и објективи и дополнителна опрема соодветна за нив.

 • Систем Cinema EOS

  EOS R5 C

  Снимајте прекрасни видеоснимки со резолуција од 8K и фотографии со 45 MP со најмалата камера Cinema EOS којашто ќе одговори на сите предизвици.
  Погледнете детали EOS R5 C
 • Систем Cinema EOS

  EOS C70

  EOS C70 е нова генерација на камера Cinema EOS со RF-приклучок и DGO 4K-сензор во формат Super 35 mm што е дизајниран да ги спои дигиталните фотоапарати со заменливи објективи и камерите Cinema.
  Погледнете детали EOS C70
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R3

  Со брзина како суштинска карактеристика, ова е фотоапарат без огледала што го чекаа професионалните фотографи за спорт, вести и диви животни.
 • Фотоапарати без огледало

  EOS R5

  Променете ја вашата перспектива за фотоапаратите без огледало. Беспрекорните перформанси на EOS R5 ќе го подобрат начинот на кој фотографирате и снимате.
  Погледнете детали EOS R5

СЛИЧНИ СТАТИИ

 1. При користење фотоапарат со вградена стабилизација на слика (IBIS) согласно стандардите CIPA.
 2. Потребни се компатибилни фотоапарати, можно е да има ограничувања.
 3. Кај EOS C70, EOS R5 C, EOS R5.