Печатачи за мали канцеларии

Canon Серија MAXIFY MB5150

Спецификации

Спецификации

 • Време за печатење на првата страница од 6 секунди
 • Скенирање на двете страни на документот
 • Автоматско копирање на повеќе страници
 • Безжично користење и споделување
 • Продуктивно ракување со хартијата
 • Екран на допир од 8,8 cm (3,5”) кој е практичен за користење
 • Вчитување документи на Cloud услуги
 • Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

Детални спецификации

ПРЕГЛЕД

 • Броеви на модели

  MB5150


  MB5155

 • Краток извештај

  Продуктивен сè-во-едно уред за мали канцеларии кои печатат големи количини

 • Функции

  Печатење, копирање, скенирање, испраќање факс, Wi-Fi, етернет + Cloud Link

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

 • Брзина на печатење (прибл.)

  24,0 слики/мин., црно-бело A4¹


  15,5 слики/мин., во боја A4¹

 • Време до излегување на првата страница (прибл.)

  Црно-бело: 6 сек. (активен) / 10 сек. (од мирување)


  Во боја: 7 сек. (активен) / 12 сек. (од мирување)

 • Технологија за печатење

  FINE инк-џет глава

 • Максимална резолуција

  600 x 1200 dpi

 • Маргини (мин.)

  Горе: 3mm, долу: 5mm, лево и десно: 3,4mm

 • 2-страно печатење

  Автоматски (A4, LTR обична хартија)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНЕР

 • Тип на скенер

  Рамно лежиште, ADF

 • Технологија на скенери

  2x CIS скенер во боја

 • Резолуција на скенер (оптичка)

  До 1200 x 1200 dpi¹

 • 2-страно скенирање

  Достапно (во едно поминување)

 • Брзина на скенирање (ADF) прибл.

  Двострано. 23 слики/мин., во боја¹


  Двострано. 23 слики/мин., црно-бело¹

 • Максимална големина на документ

  Рамно лежиште: A4, писмо (216x297 mm)


  ADF: A4, писмо, правни

 • Длабочина на скенирање (влез / излез)

  Во боја: 48 бита / 24 бита


  Тонови на сиво: 16 бита / 8 бита

 • Функции за скенирање

  Скенирање кон e-mail, скенирање кон мрежен фолдер, скенирање кон Cloud, скенирање кон USB

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОПИР

 • Брзина на копирање (прибл.)

  ADF во боја: 11,5 слики/мин.¹


  ADF црно-бело: 22,0 слики/мин.¹

 • Повеќекратно копирање

  До 99 страници

 • Намалување / зголемување

  25-400%, вклопување на цела страница

 • Подесувања за квалитет на копирање

  Стандардно, висококвалитетно

 • Функции за копирање

  Бришење на рамка, подредување, 2-на-1, 4-на-1

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

 • Вид на факс

  Super G3 / во боја

 • Резолуција на факс

  Црно-бело: до 300 x 300dpi


  Во боја: 200 x 200 dpi

 • Брзина на факс

  Црно-бело: прибл. 3 сек. (33,6kbps)¹


  Во боја: прибл. 1 мин. (33,6kbps)¹

 • Факс меморија

  До 250 страници

 • Кодирани броеви за брзо бирање

  Макс. 100 локации

 • Групно бирање

  Макс. 99 локации

МАСТИЛА И ПОТРОШУВАЧКА

 • Тип на мастило

  Мастило со голема густина и двојна отпорност


  4 резервоари со мастило (црна, цијан, магента, жолта)

 • XL мастила

  PGI-2500XL BK (2500 страници)¹


  PGI-2500XL C (1755 страници)¹


  PGI-2500XL M (1295 страници)¹


  PGI-2500XL Y (1520 страници)¹


  Просечна потрошувачка на резервоарите со мастило во боја (CMY): 1500 страници¹

ПОДДРШКА ЗА ХАРТИЈА

 • Видови на хартија

  Обична хартија


  Пликови (DL, COM10, C5, Monarch)


  Хартија за висока резолуција (HR-101N) од Canon


  Matte (MP-101) од Canon


  Pro Luster (LU-101) од Canon


  Plus Semi-gloss (SG-201) од Canon


  Plus Glossy II (PP-201) од Canon


  Сјајна хартија од Canon (GP-501)

 • Максимален внес на хартија

  Касета: 250 листови обична хартија

 • Големини на хартија

  Обична хартија: A4, A5, B5, писмо, правни


  Фото-хартија: A4, LTR, 20x25cm, 13x18cm, 10x15cm


  Прилагодени големини: ширина 89-215,9 mm, должина 127-355,6 mm

 • Тежина на хартија

  Обична хартија: 64 - 105 г/м²


  Фото-хартија од Canon до 275 g/m²

ПОВРЗУВАЊЕ

 • Поврзување со кабел

  Hi-Speed USB 2.0


  Етернет 10/100Mbps (автоматско)


  Приклучок за USB флеш меморија (тип A)

 • Безжично поврзување

  SMB Version support: SMB1.0 only


  Wi-Fi IEEE802.11 b/g/n¹


  Фреквентен опсег на безжичниот LAN: 2,4GHz


  Режим на пристапна точка


  Погледнете ги инструкциите за активирање/деактивирање на безжичниот LAN во упатството.

 • Поддршка за апликации

  Апликација PRINT Inkjet/SELPHY од Canon


  MAXIFY Cloud Link (од екранот на печатачот или паметниот уред)


  Дополнителна компонента за Print Service од Canon (Android)


  Mopria


  Microsoft Mobile Print


  Apple AirPrint

СОФТВЕР

 • Поддржани оперативни системи

  Chrome OS


  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / 7 SP1 / Vista SP2


  Windows Server 2008 / 2008 R2 / 2012 / 2012 R2


  Mac OS X v10.8.5 или понов

 • Поддржани системи за мобилни уреди

  iOS, Android, Windows RT, Windows 10 Mobile

 • Минимални системски предуслови

  Windows: Internet Explorer 8, поврзување на интернет или CD-ROM


  Mac: Safari 5 и поврзување на интернет


  Екран: 1024x768 или поголема

 • Вклучен софтвер

  Драјвер за печатач и драјвер за факс уред


  Quick Utility Toolbox


  IJ Network Device Setup Utility


  Easy-WebPrint EX

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

 • Тип и големина на екран

  Екран на допир во боја од 8,8cm

 • Автоматски механизам за снабдување со документи

  До 50 листови

 • Димензии (Ш x Д x В)

  463 x 394 x 291 mm


  463 x 459 x 291 mm (кога е ставена хартија)

 • Тежина

  11,4kg

 • Извор на напојување со енергија

  AC 100-240 V, 50/60 Hz

 • Потрошувачка на енергија

  Режим на подготвеност (лампата за скенирање е исклучена)


  Поврзување со PC преку USB: прибл. 0,9 W


  Режим на подготвеност (сите приклучоци поврзани, исклучена лампа за скенирање): прибл. 1,7 W


  Време за премин во режим на подготвеност: прибл. 7 мин.


  ИСКЛУЧЕНО: прибл. 0,2 W


  Копирање (поврзување со PC преку USB): прибл. 25 W¹

 • Типична потрошувачка на електрична енергија

  0,16 kWh¹

 • Нивоа на шум

  Прибл. 56 dB(A)¹

 • Препорачани работни услови

  Температура: 15-30°C


  Влажност: 10-80%RH (без кондензација)

 • Работен циклус (месечно)

  до 30.000 страници¹

 • Препорачан обем на печатење

  250-1500 страници / месец

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

Брзината на печатење може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, комплексноста на документот, режимот на печатење, покриеноста на страницата, видот на користена хартија итн.

Брзината на копирање може да се менува во зависност од комплексноста на документот, режимот на копирање, покриеноста на страницата, видот на хартија која се користи итн. при што не се смета времето на загревање.

Вистинската брзина на пренос на факс може да се менува во зависност од комплексноста на документот, параметрите за факс на приемната страна, како и од квалитетот на линијата итн.

Потрошувачката на мастилото може да се менува во зависност од печатените документи, користениот апликациски софтвер, режимот на печатење и типот на користена хартија. За повеќе информации погледнете на www.canon-europe.com/ink/yield

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните соодветни компании.

 1. ¹ Брзината на печатење документи на обична хартија се мери врз основа на просекот од ESAT во тестот за категорија канцеларии со ISO/IEC 24734 стандард.

 2. ¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на хардверско земање примероци врз основа на стандардот ISO 14473. При скенирање со висока резолуција, големината на скенирањето е ограничена.

 3. ¹ Брзините на скенирање на ADF претставуваат просек од scESAT30secA во тестот „Мерење на продуктивноста на ADF“, ISO/IEC 17991:2015. При континуирано скенирање или копирање одредена количина на документи (прибл. 150 листови со зададени поставки) од ADF, печатачот може да премине во „режим на чекање“ во кој снабдувањето со хартија запира по неколку десетици секунди по секое скенирање за да спречи прегревање на ADF.

 4. ¹ ADF брзината на копирање е просечна вредност од ESAT во едностран режим, ISO/IEC 24735, во која не спаѓа времето потребно за копирање на првата серија. Ако континуирано скенирате или копирате одреден обем на страници користејќи го Автоматскиот внесувач на документи, можно е печатачот да треба да направи пауза (најчесто помалку од 1 минута) по секое скенирање. Ова е со цел да се спречи прегревање на механизмот за внесување хартија. Ако скенирате или копирате со зададени поставки (во боја, 300dpi), внесувањето хартија започнува да прави пауза по прибл. 80 листови хартија при континуирано или повторувачко внесување во краток временски период. Времето на паузата може да биде различно во зависност од поставките за скенирање, вклучувајќи ги и поставките за во боја или црно-бело и резолуцијата на скенирање.

 5. ¹ Врз основа на зададените подесувања со користење на табелата ITU-T No.1 за црно-бел режим и Canon факс тест во боја за режим во боја.

 6. ¹ Потрошувачката на страници е добиена врз основа на ISO/IEC 24711 и континуирано печатење. Печатачот се испорачува со поставени резервоари за мастило.

 7. ¹ Фреквентен опсег на Wi-Fi: 2,4GHz, Wi-Fi безбедност: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, администраторска лозинка.

 8. ¹ Копирање: при копирање на ISO/JIS-SCID N2 (печатено со инк-џет печатач) на обична хартија со големина A4, со користење на зададените подесувања. Спецификациите се подложени на промена без претходна најава.

 9. ¹ Типичната потрошувачка на енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од една недела.

 10. ¹ Акустичниот шум се мери врз основа на стандардот ISO7779.

 11. ¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец.